Julen är över...

Ja de är nästan lite skönt att julen äntligen är över, allt stök o bök är över, nu kan man gå tillbaka till o bara njuta av att vara en familj, pappa jocke är långledig, fram till den 7 eller något sånt, så nu ska här mysas *hiihi*
Glömde ju att lägga in bild på granen sist ja skrev, o mamma hon klaga över att de var för lite julbilder, men tyvärr så tog vi inte så mkt fler bilder på lilla Nova, hon bara sov hela tiden, o sovbilder de har man ju MÄNGDER av.

 nova är hos patrik Nova med Patrik


Juldagen firades hemma hos Jockes mamma, men ännu mera god mat o godis, o massa mys med släkt o familj.
Det började med att mina två mostrar med familj och min mormor o hennes gubbe Kjell kom hit på lite julfika, blev ett par julklappsbyten o massa skitprat, skoj skoj,
Fick en fräsig grej av Marina, en hallonvinäger som tydligen ska vara jättegod att ha på allt ifrån sallad till glass, se den måste prövas snart. Fick en fin ljuslykta av erika som ja måste hitta plats åt, får de vart de blir.


Gammelmormor, Nova och kjell


Gammelmoster marina med Nova

Sen på kvällen kom Pumba o Cajsa hit, de hade tråkig där hemma o sen skulle de in till Örebro på annandagen så de passade på att komma till oss först o stannade över natten, alltid lika roligt =)

Så roligt att Catta o Patrik, Klara o Sanna kom ner till oss över jul, de är ju inte så ofta man träffas, tyvärr! Dom tog tåget hemmåt ikväll, tåget gick vid 19.40 eller något sånt, då har de varit här i nästan en och en halv vecka, jättemysigt!
Så nu får ja o Jocke få tummen ur o åka o hälsa på dom uppe i Luleå snart, skulle vara skoj!

På annandagen åkte ja o Nova till Lillans mamma o firade lite jul där, Jocke kunde inte följa med, eller ja kunde kunde han väl men han låg hemma i feber, inte så kul o sitta bland massa folk om man inte känner sig bra, då ska man ligga hemma o bara ta hand om sig...

igår (söndag) belv de middag hemma hos Ida o peter, mumms var det!
Klara hon är väl ändå galen, för de första är honn heltokig i frukt, vilket är jättebra, men hon kan även äta rå lök bara rätt upp och ner, och även citron, så hon plocka fram en citron som Patrik fick skala åt henne, sen åt hon upp nästan hela, i klyftor, helt galen, de måste ha varit supersurt.

klara äter citron, i klyftor
Klara äter citron

Nova har somnat så gott
Nova blev jättetrött så hon däckade hos mej

Jaha förra vecka fick Nova spruta som ja kanske har skrivit om, hon fick 39,4 i feber, kraken.
Hennes pappa fick även då äntligen sin tatuering, han hade tänkt att tatuera sig redan samma vecka hon föddes, men tatueraren hade inte tid för honom då eller hur de nu var, så nu har han äntligen fått den! Såååå fin blev den pappa Joakim. så stolt över sin dotter!

Sen fick ja order av mammas "killes" dotter Zoe som skickade kläder till Nova att ja skulle ta kort på henne i det, så de har jag gjort nu så de kommer de bilder på här med.


Så fin hon är mammas lilla skrutt!

Nej nu ska jag göra iordning min dotter för natten, snart dags att sova, förhoppningsvis.

Här kommer lite fler bilder på skruttan.

trött som skrutt
Supertrött Nova, myser med frisyren och sin kräkhandduk


Kolla vad jag kan, så skoj att sitta..


Åh så söt du är, ja skulle nästan kunna äta upp dej

Pappa o nova på julafton
Nova och Pappa, så fina mina änglar, Älskar er mest av allt!

Puss O Hej

Julafton

Novas första julafton!

Japp, Novas första julafton är över, nästan lite skönt faktiskt, allt julstök är över iallafall.
Novas julafton började med ett besök hemma hos gammelfarmor/farfar där se blev lite fika o lite klappar, Nova började med att sova en timme ungefär hemma hos dom, men men, vad ska man göra när barnet är trött =)
men sen vaknade hon o blev höjdpunkten, Emilia (som aldrig hade träffat Nova) hade sagt innan vi kom att hon älskade Nova *gud så söt*

Sen åkte vi till Jockes mormor o sa hej, hon är lite dålig så hon orkade inte vara med på jul så vi åkte dit o sa god jul istället.

Sen bar de av hem till Jockes mamma o Björn där blev de lite glögg, o sedan en massa god julmat och EN MASSA julgodis *mumma* sen kom ju jultomten oxå såklart, men typiskt nog så sov lilla Nova då, inte för att hon hade brytt sig så värst men de hade varit kul ändå om hon hade varit vaken, men men hon får vänta tills nästa år med att träffa tomten.
Dåär hon ju lite äldre oxå så hon kanske förstår vad som händer, vem vet hon kanske blir LIVRÄDD för tomten men men, ingen kan nog vara räddare för tomten än min moster Marina, de nästan lyser skräck i ögonen på henne *haha*

Ja sen vid 19.00 åkte vi hem till min pappa o öppnade lite mer klappar där, åt lite mer julgodis, o kollade på tomten är far till alla barnen, den är ju bara för bra *hihi* Nova var lite grinig på kvällen hos pappa men de är ju klart, de blev mycket för henne, mycket far o fläng, mycket folk överallt, klart att de blir jobbigt.

Julklappar

Nova fick:
Av Catta med familj fick hon en hopp gunga och någon leksak.
Av morfar o lillan fick hon lite kläder lite annat småplock och såklart en gåstol.
Av oss fick hon en ny babysitter (fast hon fick den tidigare) sen fick hon kläder o leksaker.
Av farfar fick hon en jättemysig godedjurskatt, hon mysig som helst.
Av faster ida med familj fick hon leksaker

Av alla andra fick hon kläder, leksaker, pengar m.m.  Tack så mkt allihoppa =)

Så våran jul blev lyckad känns de som, en mysig jul! fast såklart så kändes de lite konstigt när de inte blev som de brukar vara, annars så brukar ju mamma komma hem så vi firar i Kr-hamn, men så blev de inte i år, men de gick ju bra så här med.

Krångel

Javisst Nova har kommit på att man kan krångla lite på nätterna nu, eller ja hon är ju iaf nöjd vilket är skönt, men hon har nämligen kommit på att hon ska vara vaken till någon gång mellan 02.00 och 04.00. Hon somnar oftast som vanligt vid 22-23 tiden men vaknar lika fort igen, o mat vill hon inte ha då, o aomna om vill hon inte så de är bara att ta upp henne så hon får vara vaken. Fast hellre att hon är vaken o nöjd än o vara vaken o missnöjd. De är ju bara de att hon är skittrött men bara vägrar sova, så när hon väl somnar så kan hon lätt sova 9 timmar i sträck, så man får väcka henna till slut, annars sover hon till 13-14 tiden ungefär, o då har man ju vänt på dygnet, s de är bara att väcka henna o pallra sig upp fast man skulle vilja sova mer, måste ju vända tillbaka dygnet åt henne. Men förhoppningsvis kanske de bara är en tillväxtperiod så de går över snart *hoppas hoppas hoppas*

Här kommer lite bilder från jul:

Nova, emilia, johanna o carro bakgrundenMollie och faster Idaalla kusinerna sitter samlade inför att tomten ska komma (nova sover)

NÄÄÄÄÄÄÄ fy fan för mössa

Nej fy faaaaan för mössa, de är jätte träligt...

Nova o Morfar hemma hos gammelfarmor/farfar

Morfar o nova hemma hos gammelfarmor/farfar


Dan före dan....

jaha då var de julafton imorgon, eller ska jag säga idag kanske, klockan är ju ändå 00.38 nu, men Nova hon vill inte sova än så de är bara att vara uppe, fast att man känner att man kanske skulle vilja gå o lägga sig för att vara pigg o glad när man ska upp  vid 9 imorgon bitti. Men de är bra för Nova att komma upp i tid, för just nu har hon helt fel dygnsrytm, vaken länge på näatten o sover länge på dagen - precis som en tonåring, de behöver ju inte börja redan *hihi*

Idag har ja o Nova varit uppe på stan o fixat de sista klapparna, så nu är vi klara, i sista minut som vanligt.
sen har vi stadat som tokar här hemma idag, vill ju ha lite julfinthär hemma, blir ju antagligen lite julfirande här hemma på juldagen med mostrar mfl. det är väl i stort sett vad vi har gjort idag, har inte hunnit med mer, städningen är inte ens klar än, så de får vi ta på juldagen om ja hinner, annars får de stå ut med att de är lite dammig *hehe*

Men JOOO vi har ju klätt våran gran idag oxå - ååååh den är såå fin tycker Nova!
Den är lite klen, men de är helt OK!

Idag när posten kom så hade jag fått ett kort ifrån min mamma, åh gud, ja häll på o börja grina när ja läste det, så himla fint var det, det var en dikt på engelska som var så himla fin, tänkte att jag ska skriva in den när ja får tid *Tack så mkt mamma, du är bäst*

Nej nu måste ja gå o dricka något, håller på o törstar ihjäl tror jag, man blir ju lite extra törstig när man ammar.

Så...

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA ÖNSKAR FAMILJEN MAAJAAKKOLA/SUNDH

alltså, kolla vad jag kan!

Nova ser sig själv i spegeln....sötnos

fredags fin med kläning från portugal

Nova är fredagsfin i sin klänning hon fått från mormor 

4:e advent

Javisst det hade ju jag glömt bort såklart, så vi tände fjärde ljuset igår vid 23.30 tiden men vadå då har vi ju iaf tänkt de!
Min kära dotter har kommit¨på att man kan vända på dygnet, så nu är hon vaken fram till 2 på natten, eller ja hon småsover lite, sen sover hon till 9 o äter o somnar om sen sover hon till runt kl 13.00.
Men de ska de bli ändringar på, får helt enkelt "slita" upp henne när hon vaknar första gången, eller iaf tidigare än ett.
Idag gick vi upp kl 10 så kanske hon somnar lite tidigare ikväll (förhoppningsvis)

Vaccin

Javisst, anledningen till att vi gick upp vid tio imorse var för att vi skulle iväg kl 11.30 till BVC, Nova skulle få sitt allra första vaccin, först blev det vägning som låg på 5665 g o sen har hon växt hela 2 cm sen den 5 december, så nu är hon 62 cm lång, 12 cm sen hon föddes, Herregud va de ska gå fort, nästan tur att man har ett kräkbarn då, så man hinner använda alla kläderna. Sen hade huvudomfånget växt en hel cm så nu är hon 39,5 runt om huvudet.
Sen ni jäklar var det dags, o fy helvete, de vill helst aldrig mer vara med om mer, de gjorde sååååå ont i mammahjärtat, hon började skrikagråta så där så man VERKLIGEN hörde att de här gör ont, o gud då kom de allt en liten tår på mamma oxå som satt med ryggen mot (man inte se sprutor då ja svimmar), tur va så var pappa med, annars vet ja inte hur de hade gått, usch o fy stackars liten, de gjorde jätteont på henne.
Så nu på kvällen är hon lite febrig, hon fick alvedon förut, så sov hon en liten stund o nu ligger hon här på golvet brevid mej o är ganska nöjd, lite gnälligt är de allt.
Så nu ska mamma ta o ge henne lite mat, börjar bli hungrig mitt lilla hjärta..

Skriver mer sen, o någon bild kanske...

Puss O Hej

Skönt skönt skönt

Trodde att de skulle bli en lika jobbig natt inatt med, men de verkar som om hon faktiskt sover...än så länge.
Hon hade lite svårt att somna förut, fast att hon var JÄTTE trött, men hon somnade väl vid 24 tiden, o vaknade igen en halvtimme senare, så hon fick lite mat o sen somna hon om, så ja håller både tummar o tår på att hon sover inatt, hela natten skulle vara skönt, för de vet ja att hon kan, men iaf till 6 för att få lite käk o sen kanske somna om till 10, det skulle vara toppen.

Själv borde ja gå o lägga mej nu, sitter här o äter lita skinkmacka o dricker must, jag var supertrött för en stund sen, men ja antar att ja är övertrött nu, men ja ska allt ta en macka till o sen ska ja gå in o lägga mej, bästa att passa ppå o sova när hon sover nu, man vet aldrig med henne längre! Få lite sömn så man orkar med, får man bara sova ett par timmar i sträck så känner man direkt att man har mer tålamod o att man orkar med mer!

Idag har ja filmat min lilla ängel när hon vänder sig på sidan *så duktig*
Jag kiklade henne även i sidan idag så hon skrattade högt, hon har ju skrattat högt förut, men ja har inte lyckats få henne att göra om dej förren idag, men gud så härligt de är, men blir så glad att de nästan gör ont, tårarna kommer till och med.

Imorgon tänkte jag att vi ska försöka hinna med att gå upp på stan en sväng, har fått pengar i julklapp, så vi ska kika efter en ny kamera tänkte jag, den vi har nu funkar o så men de flesta bilder blir suddiga eller något annat fel på dem, så ja vill ha en ny kamera, så vi får se, beror ju helt på hur natten blir...

Åh stackars mammas lilla tjej, ska få spruta på måndag, de kommer göra ont i mammahjärtat, herregud, hur ska de gå, jag är verkligen lite nervig inför de, hur hon ska reagera osv, speciellt om hon ska bli så där jätteledsen som hon kan bli.
Men de återstår o se....

Nej nu ska jag göra en macka till...

Sov så gott allihopp...de ska jag försöka göra...

Puss O GodNatt

Nova så söt framför TV:n

Så söt hon är, så söt att man nästan skulle kunna äta upp henne!

Åhhh mamma älskar dej

My little shiny star, the sweetest of them all - we love you

Väldans Jobbig natt...

Javisst natten har absolut INTE varit skoj, de började med att Jag o Nova var hemma hos Therese o Amelia på dagen, vi tog en promenad dit (vilka hurtbullar va?) Sen blev vi hämtade vid 18 tiden ungefär, sen somnade Nova en säng här vid 20 tiden o sov i ca 45 min, sen ville hon ha mat o sen fick hon ligga nakenfis på son filt en sväng men sen började honn bli trött så ja matade lite igen o sen somnade hon vid typ 22 tiden, sen sov hon i ca en timme, lite mer kanske, men oftast brukar man bara kunna gå in o ge lite mer mat o så somnar hon om, Men ICKE SA NICKE, där gick ja på en nit, hon skulle minsann vara vaken o ja tänkte att jaja visst inte mkt ja kan göra åt saken, jag o Jocke var ju ändå uppe så hon fick vara uppe en stund till tills hon blev trött igen.

Så jag matade igen, hon somnade, men tro FAN inte att ja fick lägga ifrån mej henne, hon slog då upp sina söta blå ögon o ville inte stänga dom igen, plus att hon blev hysteriskt ledsen när hon vaknade till, så där höll de på fram till kl halv fem imorse, till slut somnade hon efter lite puppe inne i sängen.

Inte nog med de så hittade ja ett blåmärke på hennes kind, då bröt ja ju ihop där inne i sängen, vad skulle folk tro nu då tänkte jag, att ja misshandlar mitt barn eller något. men ni vet ju hur dumt man kan tänka.
Inte en aning om hur detta blåmärke har kommit dit, hon har ett på båda kinderna, på samma ställe!!??
Hon kan ju ha slagit till sig själv när hon ha fått tag i nappen eller något sånt men på samma ställe???

Så inatt kände ja att ja ville ge upp mammarollen en sväng, när man heller absolut inte vet vad som är felet, emn jag antar att de hade med magen att göra, för de första hon gjorde när hon slog upp sina ögon vid 11 imorse var att baja en rejäl laddning =) Måste ha varit väldans skönt för henne för hon somnade om ganska snabbt efter ett bajskalas, en ny blöja o lite mat o hon sover än, o klockan är 14.00 nu.

Sånna här nätter är de väldans skönt att man har en sambo, tänk dom som är ensamstående, ingen hjälp alls!
Är så glad att ja har Joakim, även fast han ska upp tidigt (05.00) o jobba så hjälper han till ända in i slutet sånna här nätter. brukar väl försöka klara av de själv så att han ska få sova, men gullig som han är så när han märker att de blir allt för jobbigt för mig så kommer han upp o hjälper mig *Me Love You So Much*
Ska bli så skönt när denna magknip ska gå över helt, de börjar nog gå åt bättringshållet, så ja började ju trappa ner på dropparna, men de ska ja inte göra än känner ja, hon får ta dom ett tag till.

Men de kan ju inte alltid vara snälla som änglar, eller??

Inatt/idag har ja sjuk mammalängtan, tänk om hon kunde vara här, iaf i Sverige, mkt lättare att kunna hälsa på varandra då, helst skulle ja ju vilja att hon flyttade till KGA igen, så man hade henne nära varje dag, hon är så hjälpsam med Nova, är så glad att ja har henne!
Att de kan ändras så mkt, när ja berättade för min mamma att ja var gravid o att vi skulle behålla osv så blev hon GALEN (milt sagt) hon tyckte absolut inte att de var rätt tid för oss att skaffa barn, men efter någon mnad o hon fick smälta de hela o faktiskt acceptera vårat beslut, så stöttade hon mig till 100 % min älskade mamma.
Och idag kan hon knappt vara ifrån Lilla Nova, hon älskar Nova sååååååååååå mycket.
Mamma/Mormor, vi älskar dej och vi saknar dej, kom hem snart!

Vi saknar dej mormor
Visst ser mormor stolt ut över sitt barnbarn??

Pigg man såg ut då..
Pigga o glada, eller???

Herregud så söt

Mamma o Pappa älskar dej, fast att du har jobbiga nätter o mage som krånglar =)

Nej nu ska jag göramej iordning lite innan hon vaknar till liv där inne i sängen.

ha en bra dag, de ska iaf vi ha!

Puss O Hej


skitkvällar....

javisst nu sitter man här igen o klockan är snart ett på natten, Nova är vaken, glad som en solstråle o ligger o pratar med sin sängmobil, jättekul när man själv vill sova. Där slog ja mej själv på fingrarna när ja har talat om för alla hur bra hon sover på nätterna, fast visst hon sover ju hela natten sen men snacka om att ha vänt på dygnet då, skitunge!!
Fast hon somnade faktiskt så fint vid 21- 21.30 där någon gång, o jag la in henne i sin säng, men de gick väl 40 min så vakna hon igen *typiskt* men sen va hon vaken en liten stund sen åt hon o somna om, men tro FAN inte att man får lägga ner henne utan att hon vaknar, man blir bara lite hysterisk då...hmmm...får man verkligen bli de på sitt barn?? jag tror nog att svaret är JA de får man, jag tror nog alla som har små bebisar någon gång har känt att nej fan nu ger ja upp, fast att man älskar sina barn mest  av allt på hela jorden.

Jag tror att ikväll har ja provat att lägga ner henne TRE gånger o hon har vaknat VARJE gång, så nu snart är de dags för mat igen oxå, jag som tänkte börja lägga henne i sin säng för en gångs skull, någon gång måste man ju börja, men tydligen inte när de måste vakna varje gång man lägger ner dem, jobbigt värre!
Okej om hon vaknar varje gång men att hon somnar om de skulle ju vara en sak de, men inte lilla Nova inte, hon ska minsann vara vaken då, fy sjutton säger ja bara.

Tänk om ja någon gång skulle vilja gå o lägga mig tidigt då?? de får ja inte så länge hon ska hålla på så här, som tur är ju då att hon sover lite längre, men hon kan ju få för sig att vakna redan vid 8-9 o då har man ju inte sovit så där väldans länge..men men..

Nej nu börjar hon träta på mej där borta i hennes säng så ja får prova med mat o se om hon vill somna sen då...

Sov gott alla ni som kan...*hihi*

Puss O Hej

Julskinka..

Javisst igår slog vi på stort o köpte hem en julskinka, som jag har tillagat idag, vet inte om de blev så god än, hann inte smaka ikväll, sitter inne i sängen nu o skriver, Nova somnade så fint vid 22 tiden, men vaknade oxå så fint vid 23.30 o rent ut sagt VÄGRADE att somna om, annars brukar man bara kunna mata henne o sen somnar hon om, men INTE ikväll, så nu ligger hon i sin säng o kollar på sin sängmobil som är SÅÅÅÅ fin den.

Annnars för övrigt idag så har vi inte gjort ett skit,  ja har haft fullt upp med skinkan, Nova har sovit mest hela dagen, tror nog att de börjar på o bli lite bättre med hennes lilla mage *skönt* Men ibland så märkar man allt att hon har ordentligt med magknip, men hon är absolut på bättre humör nu för tiden, mer pigg o glad, våran lilla tjej.
Tänkte prova att trappa ner på minifomdropparna igen o kolla om de har blivit bättre, jäkla träligt bara om de blir som sist, ajajaj, då var de verkligen inte bra fast att ja trodde de, stackars liten, men man måste ju prova för att veta om hon har magknip eller inte.
 Så de märks helt enkelt....

Nej nu äntligen är Nova trött igen så nu blir de till att sova lite..

God natt

Puss o hej


helgen...

har varit sådär, i fredags var ja i stort sett hela dagen med Therese, Jocke var iväg o fixade bilen o sen åkte han för att hämta Pumba i storå. Åhhh de ska bli så kul när deras lilla bebbe kommer i mars oxå, klart att de kommer märkas i början att deras lille/a är mindre men sen när de är något år så kommer de ju inte ens synas att de skiljer 6 månader på dem, likadant med Novas kusin Mollie, där skiljer de oxå ca 6 månader o de kommer inte heller märkas av senare i tiden, ska bli så kul o se på dem när de ska ha så kul ihop, kanske alla tre någon gång.

I lördags så gjorde ja o Nova typ inte ett skit, vi var hemma hos Michaela, Tommy, Alva och boss en sväng på kvällen, jättefint bodde dom, o de hade gjort alvas rum såååå fint, snacka om att man skulle vilja ha något eget nu så man kunde få göra ett fint barnrum till Nova, gud vad ja skulle hålla på o greja med det då, men nu bor man i en sketen lägenhet som vi bara hyr, men så småningom så ska vi väl hitta ett hus som vi vill ha.

Jocke o hans pappa ska iväg o kolla på ett hus på onsdag, de är väldigt litet, men ganska billigt, o de går ju faktiskt att bygga ut, för detta hus var de väl bara 2 rum i tror ja, på typ 40 kvm, de är lite FÖR litet när man har en liten bebis oxå att tänka på som ska ha eget rum sen o sen ska man väl ha fler barn osv. deremot så är de ett garage på över 70 kvm, de kunde väl ha varit tvärtom iaf..*hihi* nej men vi får se vad de blir.

Senare på lördagen så var vi hemma hela kvällen, gick till o med o la mig vid 23 tiden, då sov Jocke redan på soffan *hihi* De var en jävligt jobbig lördag måste ja säga, den jobbigaste i hela mitt liv skulle ja nog kunna säga utan att ljuga, men de ärr ingenting ja tänker dela med mig av här, tycker att de är lite för personligt. (så Therese de var därför jag inte svarade, förlåt men ja hade de lite jobbigt bara)
Men idag är de "bra" igen, eller ja jag jobbar iaf på det, antar att Jocke oxå gör det?? eller??
Du är mitt allt snygging, glöm aldrig det! Me Love You sooo very Much.
Vi löser de här ihop du o jag eller vad säger du mitt hjärta???

Nej nu är de dags för sängen tror jag, Jocke har gått o lagt sig, han ska upp tidigt imorgon kraken o jobbar åt ett företag som han inte får vara kvar på, de varslade ju en hel del o han var den som var anställd bland de senaste, så han fick gå, men de löser vi oxå galant förhoppningsvis. Ska ta lite nya bilder på Novisen o lägga ut imorgon tänkte jag så ni får vänta på dem....*tihi*

Sov så gott allihoppa.

Puss O Hej

Lördag...

är det idag...en ganska så tråkig sådan tyvärr.
Vi har besök här av Pumba från Storå, så idag skulle de följa med nisse o några till o spela bowling...o dricka!
så ja sitter här hemma o har typ....SKITTRÅKIGT.
Ingen som ha tid för mej heller, Ida o peter svarade inte hemma när ja ringde, Therese skulle laga mat o så vidare o sen skulle hon vila, Pappa o dom hälsade ja på igår se de vill ja inte göra idag oxå.
Men som tur va så kom LInnea in på MSN nu o hon skulle till Michaela kl 6 så ja ringa Michaela o frågade om ja fick följa med till henne, har ju inte sett hur hon bor ens en gång, så dit ska vi en sväng sen, sen blir de väl till o handla lite o sen åka hem o glo.

Nova har haft två jättejobbiga kvällar, hon bara skriker o skriker, så vi får väl se hur de går ikväll när ja ska vara själv med henne, kommer väl bli tokig som bara fan, men men vad ska man göra när inte sambon är hemma, bara till o bita i de sura äpplet o göra de själv.

Nej nu är min käta dotter vaken så jag ska väl mysa lite med henne tänkte jag.
Ska lägga ut lite bilder bara..

Ha en trevlig Lucia..

Puss o hej

Här sitter ja o myser i pyjamasenBlixten är inge rolig den......som ni kan se så är blixten verkligen inge rolig

Sen blev ja förbannad...Kolla fina träningsoverallen ja fick av farfar, lite stor men fin va??så söt så=)

Usch ser ni såret på överläppen, aj aj ajMamma älskar dej hjärtat

Så här finklädd är jag idag



helt underbart är det...

när ens barn börjar komma på saker o ting, nu har min älskade lilla plutta kommit på att hon har en frisyr på huvudet, o när hon är trött o tycker att de är mysigt, som när vi ger kvällspuppen inne i sängen på kvällen så ligger hon med sin lilla hand o drar den fram o tillbaka, fram o tillbaka i sitt hår, hon tycker verkligen att de är jättemysigt,

Ikväll hade hon de lite jobbigt, vi låg inne i sängen o mös med kvällsmaten, sen hade hon ätit färdigt så mamma stoppar in tutten o hon är på gång att somna, men just som ja trodde att hon hade somnat så börjar hon skrika helt hysteriskt, precis som om man skulle ha gjort henne illa eller något, ja tror ju såklart bara att hon är "övertrött" så hon är gnällig som hon kan bli då, men hon ger sig inte, utan hon skriker o skriker o skriker, stackars lilla skrutta.
Jag upp med henne o ut hit till hennes pappa så han får ta henne en stund, men sen skulle han hoppa in i duschen så hon kom tillbaka till mej o DÅ ser ja att hon blöder på överläppen, inte konstigt att hon var ledsen, då har hon väl lyckats riva sig eller något, fast att ja klippte hennes naglar igår, hon hade ett litet såt yill på kinden så ja vet de sjutton vad hon har pysslat med. Jag passade på att klippa av mig mina naglar oxå, ifall de kanske skulle vara jag som har gjort något.
Men sen efter ett tag o lite mer mat så somnade hon så fint mammas lilla skruttunge =)

För övrigt idag så har vi umgåtts med Lina, hon har hjälpt mig att baka knäck (utan mandel) tycker inte de är så gott i knäck, fast tyvärr så blev de inte så jättebra, de blir väldigt fort kletiga när man tar fram dem, men goda som skrutt, vi bakade även wienernougat *mumms* Kul o umgås med Lina en sväng igen, de händer ju inte varje dag.

Imorgon är de dags för besiktning på bilen, hoppas den går igenom bara, fast ja har svårt att tro att de skulle vara några stora allvarliga fel på den.
Sen tror ja att Pumba o Cajsa kommer imorgon, de verkar som så iaf. Synd att cajsa bara kan stanna till på Lördag, hon ska jobba stackarn, men men. Jag får umgås med Therese om hon vill, orkar o har lust =)

Nej nu får de bli et nattmacka o sen blir de sängen, krypa ner brevid min älskade bebis o snuffa lite på henne.

Sov gott

Puss O Hej

Kvällspigg liten dam

Japp hon sitter här brevid mej i sin babysitter o guppar, jättepigg o glad, helt plötsligt är hon på världens bästa humör, hennes kvällshumör brukar inte vara så roligt annars men ikväll är hon riktigt go o gla kexchokla mammas lilla underbara skrutta.

Nej men nu börjar de nog bli dags att försöka få lilla Nova i säng tror ja, så man kan få göra lite kvällsmat till sig själv!

Sov gott allihoppa

Puss o hej

tråkig måndag...


jahopp,då var de måndag igen, dags för jocke att jobba igen, en vecka till, den jobbigaste veckan oxå 14.30-24.00.
Jobbigast är nog att han knappt hinner spendera tid men sin dotter som oftast sover för natten när han kommer hem, kraken! så han får passa på innan han börjar att mysa med henne.

Idag har ja o Nova inte gjort ett skit, hon har ätit o somnat, ätit o somnat, o nu äter hon igen mammas lilla skrutt.
Nova blev förresten 11 veckor idag, går tiden fort eller fort???? den 22 december blir hon 3 månader, plus att hon ska få vaccination då, stackars liten, hoppas hennes pappa ken följa med, sånt med sprutor är ju som sagt va INTE min grej, plus att de ska sticka i min lilla prinsessa som antagligen kommer bli jätteledsen, usch vad de ska göra ont i mammahjärtat, men men de är ju bra att de får vaccin iaf.

Nu efter många om o emn kan ja skriva klart mitt inlägg, Nova har vaknat varje gång ja ska försöka skriva lite, men nu är hon vaken men ligger nöjt i sitt babygym o pratar o flinar till den söta röda kon som hänger där, plus att hon ligger o kräks som aldrig förr, FY vad ja är trött på bebiskräk, nu får de ta o gå över känns de som, man hinner ju knappt ta på henne ett klädesplagg förren de är nerspytt, men som sagt...DE GÅR ÖVER!

Nu snart ska jag ta o stoppa mitt barn i ett bad, hon älskar att bada, så de är väl vad vi ska roa oss med en stund, först blir de lite mat för hennes del, så hon är nöjd o belåten när hon ska bada, hon brukar ju vilja ligga där o skumpa en bra stund.

Nej de var väl allt för idag, finns inte så mkt mer att berätta när man inte gör något om dagarna, idag har vi verkligen inte gjort ett piss, ja går fortfarande i mjukisbyxkor...men vad gör det då??!!

Gött o ligga nakenfisHänderna är goda domAtt kolla på TV är superskojMamams söta unge..=)SötnosÅh så söt du är..=)Titta vad jag kanÅh så duktig jag ärMamma älsar digåh så fina vi är

konstigt ljus, men gud så söt hon är min lilla dotter


Mammas Flicka

Ja visst mammas lilla flicka har kommit på att man faktiskt kan sova hela nätter nu, två nätter i rad har hon sovit från ca 23.00 till runt 07.00, jätteskönt tycker hennes mamma, men inte mammas puppar, ojojoj va de spänner i dom när man vaknar då...*hihi* men vad gör de om man får en god natts sömn??!!
Men inte nog med de så somnar hon om igen efteråt, så sover vi till någonstans mellan 9 och 11 =)
 
Idag har vi varit på BVC, de börjar bli en liten knubbis av henne, nu väger hon 5410 g o är 60 lång, en hel decimeter på längden sen hon föddes för snart 11 veckor sedan. Mammas lilla älskling, vad skulle man göra utan henne som lyser upp tillvaron lite extra??!!

Efter BVC bar de av hem till Therese, somvar fly förbannad när vi kom dit, men herregud, så här i efterhand kan man ju skratta åt henne, jag kan se henne framför mig.
Det var så här:
T. skulle hämta Anton på skolan (bråtenskolan) o T. bor kanske 5-10 min därifrån nu för tiden, men just som hon skulle gå så börjar de spösnöa, o då talar vi om snöflingor stora som sportmössor *asg*
Men hon på med kläder på Amelia och sej själv, ut med vagn o den där lilla råttan till hund de har (Tindra), som nästan är livrädd för att bli lite blöt o fryser ihjäl utomhus nästan.
Men de bar iväg iaf, o snö i däcken på vagnen blev det, T. spotta o svor, o mitt upp i allt så kommer hon på att gud vad skönt de skulle vara med en fungerande bil, så hon plockar upp telefon o börjar ringa till Peter för att tala om för honom att nu får de vara nog - JAG VILL HA EN BILJÄVEL.
Men Peterkraken svara inte (som tur var kanske)
När T. väl kommer hem dyblöt så slutar de snöa....hahaha

Lite roligt är de faktiskt...*hihi*

Nej nu får de nog bli natten tror jag, har varit en lite jobbig kväll, eller mycket jobbig kanske man ska säga.
Men Joakim, jag älskar dej, atagligen mer än du någonsin kan ana.
Vad vore jag utan dej??
Hur skulle mitt liv se ut om inte du fanns med i bilden??
Glöm aldrig att du är mitt allt, å Nova såklart, våran fina bebis, vårat underverk, ett litet mirakel.

Det gjorde vi bra, eller hur??

Puss o God Natt

Jobbigt med magknip...


javisst stackars min lilla guldklimp, igår kväll hade hon jätteont i magen o var lite orolig, hade lite svårt för att somna till, vaknade för minsta lilla, men när de verkade som hon sov gott, så vaknade efter en halvtimme igen, så de var bara att gå o lägga sig då kände ja, klockan var ju ändå halv ett på natten.
Annars för övrigt så var dagen helt OK.
Vi var till Ida o peter en sväng, o Peter han är minsann väldans rolig han tycker Nova, de räcker med att han tittar på henne så ler hon. Igår skrattade hon till och med högt för första gången - till Peter såklart!
Så någon dag blir de till o ta med sig filmkameran dit o se om man ´kanske kan fånga de på film.

Igår  kom min kopia på förlossningsjournalen, de var ju liite roligt att läsa, de var ju en hel del man hade glömt bort som man blev påminnd om, så nu blir de till o sätta sig i skriva en fullständig förlossningsberättelse, man vill ju komma ihåg allt, medan man faktiskt kommer ihåg, så de rekomenderar ja verkligen folk som nyss fått barn att skriva den ganska snart efter förlossningen, annars glömmer man bort saker o ting. Men den får ja börja knåpa på imorgon, Ida ville att ja skulle lämna kvar den hos henne så hon kunde få läsa den .

Idag är de däremot inte en sån bra dag, allt känns ganska jobbigt, känner mig lite nere o deppad, man blir  ju inte direkt pigg heller när man bara sitter inne en hel dag o inte gör ett skit, så imorgon tror ja de får bli en promenad (om vädret tillåter) idag har de ju snöat en hel del o de är ju inte så roligt att vara ute o promenera i. men vi får se vad de blir.
Skulle ha ungåtts med Therese idag oxå, men du bästatse vännen jag har varit alldeles för nere idag - Förlåt!
kanske kan ta den där promenaden till henne imorgon, fast å andra sidan så ska ja ju till BVC kl 11, o dit tar man ju bilen, så de blir nog bilen till henne oxå, men vi får se.

Nu sitter ja här o väntar på att Jocke ska komma hem, han är o köper blöjor till Nova, de är nästan slut för guds skull *hiihi* o hon hon ligger i sussar så gott i sin vagn, men när han kommer ska ja nog ta mej en dusch känns de som!

Ha en trevlig kväll allohopp!

mamma o dotterSötnosSåå sötLove you bothFrån mormors kamera när hon var här


Nu så...

det får duga så länge, ska allt piffa till den lite till sen med bilder i headern osv, men just nu vill mitt underbara barn ha lite mat tror ja, hon är galen =)

ha en trevlig eftermiddag/kväll

Puss o hej

ursäkta röran

Jag bygger om...
Håller på o ändrar lite i bloggen, inte alltid man hinner klart, Nova vill ha uppmärksamhet oxå..*hihi*

Zigge...

Jaha då var de detta tjat om att vi vill bli av med våran kisse, eller vill o vill, men de känns som att vi måste, pga att ja inte vill att Nova ska bli super dålig, det skulle ja aldrig vilja utsätta henne för.
Therese var gullig o sa att hon kunde ta honom, men ja vet inte om ja vill kunna träffa honom om ja ske ge bort honom, vi får se vad de blir.

Idag har vi bara varit hemma o ugglat, lite tråkigt, men men, vädret har ju inte varit så tilltalde direkt, ena stunden så regna de o andra stunden så snöa de, hur ska de ha de igentligen??
Jag vill iaf ha lite snö, de skulle ju inte skada, om de ändå ska vara vinter menar ja.
Farmor o Farfar var här en liten sväng i förmiddags, de var trevligt, de har inte sett Nova sen den 14 oktober, skäms på oss, inte bra, måste hälsa på oftare!
Farfar Timo var här en liten sväng förut me, med en jättefin julblomma, vi hade tänkt åka utåt förut men så skulle han komma hit istället o sen somnade Nova så gott (hon sover fortfarande), hon har inte gjort annat än o sovit o ätit idag, hon kanske är inne i en tillväxtperiod igen, då sover de ju väldans mkt.

Nu så är snart alla julklappar klara oxå, ja har till Ida o Victor kvar, o sen något i födelsedagspresent till pappa, kraken fyller ju år på julafton, sen ska ja väl köpa något mer till mamma o conor sen är de klart, ja hittar säkert något mer till Nova oxå, men hon har ju fått en redan, hon fick en ny babysitter med lite mer gung i, men den fick hon som sagt lite tidigare, men ja hittar säkert något mer till henne =)
Hon kommer väl antagligen få en hel del av sin mormor som idag åkte till san diego, sen skulle de väl vidare till Las Vegas, Hollywood, New York m.m. så de blir nog en hel del saker därifrån till våran lilla skrutt.

Nej nu ska ja gå o äta lite kvällsmat innan Nova vaknar.

Lite bilder från i Oktober ja hitta i mobilen:

åh så sötSen i oktoberSover så gottLilla söta fossingenSmå tårGoding därMamma älskar dej skruttan

Puss o hej

Utmanad



3 saker jag skäms över:

1.Att visa mig i bikini efter graviditet 
2. Prata inför folk
3. Mina fötter


3 saker jag är stolt över:

1. Min dotter Nova
2. Vara mamma
3. Mitt liv


3 saker jag vill göra 2009:

1. Flytta till hus
2. Börja plugga igen
3. Bli snuskigt rik


3 händelser 2008 jag aldrig kommer att glömma:

1. När jag plussade på grav testet
2. När våran underbara dotter föddes
3. Att vara gravid mitt i sommaren *usch*

3 saker jag inte kan klara vardagen utan:

1. Min mobiltelefon
2. Mina vänner
3. Min dotter och sambo


3 personer jag avundas:

1. Mamma - hon bor i portugal (de säger väl allt)
2. Therese (just nu) - Hon har flyttat till ett fint hus
3. Nova - skulle vara skönt att vara liten ibland, att få allting serverat.


3 personer jag utmanar att göra en likadan lista :

1. Mamma
2. Ida maajaakkola
3. Therese Bäckman


Lite Bilder

Här ville inte nova sova en natt

Mamma och pappa älskar dej skruttunge

RSS 2.0