Nu är hon äntligen här våran lilla Nova!

Nova

Japp nu är våran lilla efterlängtade skatt här, de blev en liten flicka *lite otippat* var helt säker på att de var en liten Theo som låg där inne, men tänk så fel man kan ha!

Hon kom till världen den 22 september klockan 15,22 (2 dagar för tidigt)
Hon var 50 lång och vägde 3420 gram, världen vackraste bäbis, finare bäbis får man leta efter!
Hon är helt underbra o mamma älskar henne sååååå mycket!
Går inte ens med ord förklara alla känslorna som finns för detta barn och för hela grejen, Jag är Mamma!!




Alldeles nyinkommna till BB, hinner med att se lite glad ut mellan värkarna!


Allting började kl 02,45 på natten då ja trodde att vattnet gick, så ja upp o greja lite här men sen hände inte så mkt mer, så jag gick o lade mig igen. Sen kl 03,45 då kom första värken, men ja visst väl inte riktigt att de var en värk, men sen sfter tredje värken och kl var ungefär 04,30 då visste ja att nu är de dags, så jag gick upp o började greja klart inför färden till BB, vid 05,30 väckte ja jocke o sa att han fick komma upp nu, men vi låg kvar i sängen en stund, passa på att vila lite innan värkarna var alldeles för jobbiga.

När kl var 06,30 så gick ja upp då gick de inte att ligga kvar, jag värmde på min vetekudde, den gör susen vill ja lova!
Sen ringde ja min mamma o pappa o talde om att vi snart skulle åka in. Pratade även med dom nere på förlossningen typ tre gånger eller något. Vid de här laget var de ungefär 7 min mellan värkarna. Men satan vad ont de gör *ler*

När kl var runt 09,30 då kände ja att nu måste vi åka in, nu klarar ja inte de här själv längre, så jag ringde in o sa att vi skulle komma, sen bar de iväg!

När vi väl kom in så kopplade dom på mej CTG maskinen, och undersökte hur mkt ja var öppen, jag var då öppen 3 cm.
Sen fick ja ligga me CTG-maskinen i ca 30 min sen fick ja byta om till den fina BB rocken, men gud så skön den är *hihi*

Straxt efter det, ca kl 11 så tappade dom upp ett bad åt mej, åååhhh gud så skönt de var! Där trodde jag att ja låg i ca 30 min, men nej då där har ja legat o plaskat i ca 2 timmar, snacka om att man tappar tidsperspektivet totalt, väl uppe ur badet så kändes ju värkarna BETYDLIGT mer, speciellt efter att den varma strålen från duschen lindrar så pass mkt.

Så då blev de till att börja andas lustgas, o de är ju inte heller bara, innan man får in snitsen på hur man ska andas o när man ska andas i den, de kan ta en stund, men till slut så gick de, o den blev man ju ganska fin av *hihi* Blev även undersökt här i samma veva hur mkt ja var öppen, då var ja öppen 6 cm,

Men till slut kände ja att ja ville ha något mer som lindrar, så jag frågade vad de fanns för allternativ, då hade ja att välja mellan EDA eller Morfin, iom att man är spruträdd som ja är så började ja med Morfinsprutan, den fick jag runt 13,00.

Morfin ihop med lustgas gör susen, de tar inte bort topparna av värkarna men man får vila mellan värkarna, vilket var vääääldigt skönt för att kunna orka med.

Inte så långte efter att morfinet hade börjat värka så kände jag av de där trycket neråt, och fick känslan av att ja var tvungen att krysta, de tyckte BM var kanon för de var bara de vi väntade på sa hon, hon undersökte mej, och nu var ja öppen helt, men även här fick hon ta hål på hinnorna, då kom de vatten vill ja lova =)

Nu var kl ca14,20 och den BM ja hade skulle gå av sitt pass 14,30, så de kom in två nya.
kl14,40 då började krystvärkarna ordentligt, och OJ säger ja bara vilken kraft man har som man inte visste on!
Sen är hon ute kl 15,22.

Så en snabb förlossning för att vara första barnet är de helt klart, 5 timmar ungefär från de att vi blev inskrivna vid 10,00.

       







LYCKLIGA FAMILJEN

Städar som en tok!

Söndag...

Japp då var de den obligatoriska städdagen igen då, men som vanligt är ja själv ändå o kämpar med detta hem. Jocke är o jobbar med sin pappa, men jag fuskade ju faktiskt o började redan igår *hihi*
Men idag tänkte ja att man kanske ska sätta upp lite tavlor o så som inte har kommit upp efter flytten än, o sänglamporna kan ju vara en idé kankse, få lite ordning i sovrummet tills bäbisen kommer, så de är väl vad jag ska roa mej med idag, städa som en tok så kanske de sätter igång oxå =)



Vecka 40 (39+3)...

Jaha då var man inne i vecka 40 oxå, bara tre dagar kvar till BF, men än så länge lyser den fortfarande med sin frånvaro, den bara vill inte komma ut, de är väl varmt o skönt där inne =) Men mamman tycker att de börjar bli jobbigt nu, tungt och de märks ju väldigt tydligt att de inte finns mkt plats där inne för den lille stackarn!

Men nu släpper de ialla fall ännu mer slempropp, nästan hela tiden släpper de mer o mer, de har de gjort i typ tre dagar nu så kanske de snart är på G *hoppas hoppas*  Ser verkligen fram emot de här nu, jag är inte rädd, bara nervös! Ska bli så kul o äntligen få veta vem de är som ligger där inne i mej, som har bott där i 9 månader. Men helt otroligt att man kan längta så mkt efter någon man aldrig har träffat förut, att man redan kan älska någon så mycket utan att ens ha träffat den. Helt otroligt!

       

Snacka om mage som putar RAKT ut..*hihi*



Nej nu ska jag fortsätta med min städning så de blir klart någon gång, skriver mer sen kanske...

7 timmar senare...

japp då sitter man här kl är 23,40 ska snart hoppa in i sängen tänkte jag, tänkte bara jag skulle skriva lite först!
Ja städningen är iaf klar, nu har vi en skinande ren lägenhet, sänglampor o tavlor tar ja imorgon, de orkade ja inte med idag, man blir ju rätt slut i hela kroppen av att städa en hel lägenhet på 92 kvadrat helt själv när man är höggravid, ingen hitt, men vad gör man inte när de är smutsigt och sambon inte är hemma?? Pluss att man vill få igång saker o ting oxå.

Så nu på kvällen var ja iväg till affären en snabbis o handlade lite smått o gott, kan vara skönt att ha saker o ting hemma i skåp, kyl och frys om bäbisen vill titta ut snart, så man slipper de de första dagarna man ska vara hemma o bara snuffa på sin lilla bäbis!

Nej nu blir de natten! Sov gott allihopp.

De senaste dagarna

Det senaste inlägget jag skrev så var ja en aning upprörd, tycker att bara för att man tror sig vara mkt bättre än alla andra så kan man ändå hålla vissa saker för sig själv, och vill man inte att folk ska veta något om ens liv kanske man inte ska skriva blogg, bara en tanke lixom!

Annars så har de väl inte hänt så mkt tror jag, i onsdags sprang ja på stan en liten stund men Linnéa och Therese, sen umgicks ja med LInnéa hela dagen, vi skratta o hade roligt som vanligt *hihi*

I torsdags så var ja först hemma hos Timo på lunch, sen hade ja pratat med min BM om att få ett moderskapsintyg som ja tydligen var tvungen att skicka till FK, någon som jag aldrig har blivit informerad om, så de höll ja på o krångla med ett tag. Sen var ja hemma hos pappa på eftermiddan, dom har precis kommit hem från sin semester, dom var bruna o fina, sen åkte ja till kronhallen o handlade lite sen var ja bara hemma hela kvällen. Sen i och emd att närminnet inte ligger på topp just nu så kom ja på vid 20.00 på kvällen att ja skuylle ha hört av mig till alex, men de glömde ja totalt bort *sorry*

Igår var vi och käkade med Jockes pappa, hans syster med barn, sen skulle Jocke hjälpa sin pappa med skogsmaskinen så ja satt hemma hos Ida medans de gjorde det! Sen tog vi en tur till Storå och hälsade på Pumba o co, de var skoj, skönt att komma härifrån lite oxå, träffa lite folk man inte träffar så ofta.
Sen bar de hemmåt för min del, jag somande som en stock efter att ha ätit något, Jocke däremot skulle hem til sin pappa, för att hjälpa honom att ta emot sin nya skogsmaskin, som kom levererad på natten, undrar när han var hemma egentligen, jag vaknade till vid 03.06 o då var han inte hemma än, o sen skulle kraken upp tidigt imorse för att hjälpa sin pappa åter igen men någon trädfällning!

Magen...

Ja de händer väl som vanligt inte så mkt mer än att den absolut inte vill komma ut, lite mer slempropp har iaf släppt så nu kanske de är på G iaf, igårkväll hade ja lite konstiga sammandragningar och en helt annan sorts "värk" i magen och ner mot ljumskarna, som att de trycker lite neråt, så vem vet de kanske är på G nu iaf *hoppas hoppas*

Nej nu ska jag slänga mej på soffan o glo lite på TV, skriver mera senare...Kram kram

Nu har ja tröttnat...

En jäääävla massa skitsnack!

Nu är ja nästan trött på det här, för det första varför klagar man över vikten när man ÄR gravid, man går upp i vikt så är det bara, face it! Sen om man går upp 9 eller 29 kilo vad fan spelar de för roll??? Visst kan vara jäääävligt träligt att få bort dom, de kan ja hålla med om, men om man bara har gått upp 9 kilo varför klaga?? O säga att man ser ut som en flodhäst eller dylikt!!

Själv har jag gått upp 21 kilo hittills, jag klagar inte, tycker bara att de kanske kommer bli svårt att få bort dom sen, men de blir ett senare problem, just nu känner ja bara att så länge mitt barn mår bra där inne så spelar de ingen roll hur många kilo jag går upp, PLUS att ja ligger perfekt på kurvan.

Sen har vi ju nästa grej, bilen! Vad ska man ha för familjebil???
Självklart skulle ja vilja kunna ha världens bästa bil, världens säkraste finaste DYRASTE, men man är ju inte miljonär direkt. Så i dagsläget har vi en Volvo 945, en kombi, de är en turbo, den är fin, dessutom så är volvo ganska säkra bilar, Den duger helt klart för mig o min familj!

Så om du själv sitter med en volvo, en ganska fin en oxå, lyxat till de med ett par fina fälgar m.m. hur kan man då sitta o säga atta att andra är volvonördar?? *hmm* dubbelmoral kallas de förstår du!
Bara för att man har en annan modell så har man fortfarande en volvo, snacka om att smutskasta sig själv *asg*

    Kan någon tala om för mej alla skillnader på dessa två??


Så nu har jag avreagerat mig lite!

Magen...

Idag är de som de som vanligt eller hur jag ska uttrycka mej, ont i ryggen, en vild bäbis (som absolut inte vill komma ut, fast att den mer än gärna får det)
Ska hoppa in i duschen här snart o ta en lååång VARM dusch, skulle varit skönt med ett badkar, men men!
Ja de finns väl inte så mkt mer att säga om magen idag...

Idag...

Ja då sitter man bara här, har en smula tråkigt, men men!
Blev lite chockad idag en sväng, hemtelefonen ringde, o de var min mormor som ringde ( då måste jag påpeka att de händer typ aldrig, typ när man fyller år) Hon ringde bara för att prata lite, klart hon har väl tråkigt där ute i stugan, dom bo i stuga på sommrarna, fortfarande här i kga, men min mormor har lite problem med motoriken så kan kan inte ens cykla, då kan de vara lite jobbigt att vara fast där ute utan att kunna ta sig någonstans, men nu till helgen skulle dom väl flytta hem till lägenheten, då kan hon ju iaf hitta på saker.

Nej nu blir de väl till o kolla lite till på TV antar jag, äta något snart oxå..!

Kanske skriver mer sen!

Ha de gott :-)

Ont ont o ännu mer ont!

Ryggen...

Javisst, idag får jag lida för att ja fick en dag "ledigt" från ryggsmärtan, idag gör de superont, speciellt nu på kvällen, har tagit två alvedon, och sitter med min vetekudde plus värmedyna! Tänk om den ändå ville ta o komma ut istället, då skulle ja bli överlycklig! Tänkte nästan man kanske skulle kunna muta sambon att massera lite sen när han kommer hem från jobbet, men han är ju en karl så de blir väl tre knådningar så orkar han inte mer sen =)

Men något måste ske annars går jag nog av på mitten tror jag! Ja ja vi får se vad de blir.

Trött idag...

Idag är ja skittrött, har väl typ sovit 4 timmar inatt, gick och la mig vad halv två inatt o sen Jocke då som hade sovit från fem på eftermiddagen igår vaknade kl 6 imorse o var pigg som en lärka, han lyckades väl på något sätt o vis väcka mig, så ja har varit vaken sen tjugo över 6 tror ja, Men lagom tills de är dags för sängen så är man väl övertrött istället så att man inte kan sova.

Så nu ska jag nog ta o höstmysa lite, tända lite ljus o bara kolla på Tv o slappa tills Jocke kommer hem!

Skriver mer senare....eller imorgon!!

Nu ni...är de allt nära!

Helgen...

Ja i fredags så var ja i badhuset och visade upp min fina kropp *not*
Fast nu är man ju iaf gravid så de är ju så man ser ut lixom, men ja gillar inte själva grejen med att man ska byta om, duscha och ha sig ihop med alla andra, som man inte känner lixom, ja har väl inte så stora problem med att visa mej bland folk ja känner, men vad fasiken. Kände likadant på gymnasiet oxå, att man ska duscha ihop med folk i klassen som man faktiskt inte ens känner.

Men men, de var skönt iaf att få ligga i den varma barnbassängen nu när man har ont i ryggen, vilket iof inte ens har kännts av idag *hmm* men de kommer ja till senare i inlägget =)

Både Lukas och Mollie hade super kul i badhuset iaf , de är ju huvudsaken, men skacka om att man blir helt slut efter en dag i badhuset, när klockan var nio så var ja helt död typ!

Igår lördag, så sov ja fruktansvärt länge, till 2 tror ja hon var, o då trodde ju jag att iom att stan stänger tre så gör ju apoteket de oxå, men nej då, å jag som behövde alvedon, men ja tänkte väl inte så mkt mer på det, åkte o handlade o greja de ja skulle fixa, sen åkte ja hem o började med maten, sen väckte ja jocke som sov lite middag efter att ha jobbat med sin pappa i skogen Det var DÅ som min ryggsmärta började, ja fick så förbannat ont, efter en stund var ja nästan tvungen att hitta ett bra sätt att sndas på för att ta mig igenom de, då trodde ja nästan att de var något på G.

Jocke åkte iväg till sin mamma för att hämta alvedon, o ungefär när man nästan är lite glad för att de kanske är på g o hända något så kommer Jocke hem med alvedon, o då slutar det, pang poff så är de borta!
Då ahr man gått här i alla fall en vecka me ryggsmärta, o så fick ja till o med sova HELA natten, har inte ens känt något under dagen *skumt*

Magen...

Nu sitter ja här, Jocke han var rent ut sagt skittråkig idag, han jobbade med sin pappa igen, sen kom han hem MED Matti, la sig på soffan, sen åkte Matti hem då somnade han vid halv sex, sov till nio då väckte ja honom för kanske 4;e gången, men då tyckte han att de inte var någon idé att vara vaken så han gick in för att sova för natten, kul jul INTE, Men men vad gör man, så nu sitter ja här med en helvild unge i magen, de är fasiken inga sköna o mnysiga kickar man får längre, dom gör ta mej fan ont =) Jäklar vad de stretar o har sig nu, som om den skulle försöka sträcka på sig, men de går ju som sagt va inte så bra, finns ingen plats kvar där inne för det!

Tycker nog att de är dags för den lille att komma ut nu, ska bli såååå skönt att bli smal igen

  

Mina djur...

Jag satt här för ett tag sen o bara funderade lite, då jag kom på att ja saknar min hund Zorro något så fruktansvärt mkt, för er som inte vet så var vi tvungna att ta bort honom här för ett tag sen, de gör så ont!!
Det har väl lagt sig lite nu, men de är fortfarande jättejobbigt när man tänker på honom, sen har vi ju askan här hemma, som vi inte har en aning om vad vi ska göra med! Något förslag???

Jag skulle vilja begrava askan någonstans, så man alltid har något speciellt ställe att gå till, men vart!!!???

 Han är saknad!!

Kattkraken badade jag idag, det var absolut INTE populärt, han blev skitförbannad, men gud vad de ser roliga ut när de är alldeles blöta *hihi* Men nu luktar han gott iaf o är jättemjuk o fin i pälsen.


Nej nu är de dags för natten tror ja, undra när Jocke kommer vakna imorgon bitti då, antagligen tidigt, han har ju redan sovit 7 timmar!

God Natt!!

Baktokig!

Kladdkaka och Mockarutor...

Javisst, jag kom hem här vid halv tio ikväll ungefär efter att ha varit hos Ida o Peter en sväng, förstår ni kom ja på att nu ska här bakas, oavsett vad grannarna tyckte om det *hihi* tog iof inte så lång tid, totalt 1 timme typ.

Så först var ja sugen på kladdkaka, den blev dock inte så värst kladdig, men de funkar ändå med lite grädde till *hehe*
Sen kom ja på att mockarutor är ju ganska gott, sen kan de ju vara kul o ha något hemma i frysen som man kan plocka fram när man får hit folk, vilket iof inte händer så värst ofta men ändå =)


  
Sen ska jag med Ida till badhuset imorgon med barna, då kan man ju ha med sig lite fika, då passar nog mockarutor perfekt! Javisst förstår ni jag ska till badhuset med min stora mage, fick en baddräkt av Ida som passade perfekt, gillar dock inte att visa miha lår så där öppet men de kan man dölja med ett par shorts! Men de ska faktiskt bli väldigt skönt att åka dit, nu när man ahr så ont i ryggen, då kan man ligga i barnpoolen o plaska, den är varm o go mot ryggen, sen kan man sitta i bastun ett tag, de gör nog susen! Vem vet de kanske gör mer än susen, kanske sätter igång de stora hela (jag skulle absolut inte bli ledsen om de gjorde det).


En dag hos Maria...

Japp idag var ja hos Maria min barndomskamrat, det var riktigt kul och trevligt, kul att hita lite "nytt" folk att umgås med, nu när man helt plötsligt inte har så måmga vänner längre (tyvärr), eller ja klart att man har vänner, jag har ju såklart LInnéa, har alltid lika kul med henne, sen har ja Johanna men vi träffas inte så värst ofta (skämms på oss) men när vi väl träffas har vi en hel värld att prata om så de blir alltid ett antal timmar. Torun började ja umgås med igen, men hon har tyvärr flyttat till Karlshamn, men de är skönt att vi har kontakten igen iaf, riktigt skojj!
Ja sen har man ju dom som aldrig hör av sig så värst mkt längre, ja Lina ta åt dej, inget illa ment o jag är inte arg eller något, men de skadar inte att höra av sig någon gång då o då!
O självklart har jag Jockes syster Ida, jätteskönt att man kommer bra överens med henne, där har ja verkligen någon jag kan prata om ALLT med, hon finns alltid för mig och ställer upp till 100 % så mkt hon kan!

Så att börja umgås med Mia igen är helt klart superduper kul, man har ju något gemensamt där oxå, då hon har en liten flicka på snart 5 månader. Så min dag har varit helt perfekt, vi pratade om allt mellan himmel o jord, förlossning, barndomen, pratat gamla minnen m.m. Riktigt trevligt! det blev bland annat en kopp te till oss o en massa gröt till Nellie (hennes dotter)



Magen...

Ja den växer så de knakar *hihi*
Idag har jag haft ganska ont i ryggen men inte så jag inte klarar av de med ett par alvedon och min vetekudde.
Annars har de varit bra idag, men lite konstiga o knepiga ljus från magen, de nästan knäpper i den, kluckar lite o har sig, annars är de väl inget nytt, förutom att ja gick in vecka 39 idag (38+0), inte alls långt kvar, 13 dagar till BF!!

Tänkte ja skulle ladda upp lite bilder men helt jävla plötsligt så funkar det inte, så nu är ja irriterad oxå, Jaja jag får prova om de funkar imorgon att ladda upp bilder då!



Så nu är de dags för mej att ta natten om ja ska orka upp imöra!

God natt allihopp...

Exakt 2 veckor kvar

Barnmorskan...

Japp idag avr ja där igen, trodde väl egentligen att ja skulle ha sluppit gått dit idag, eller ja jag hoppades på det ialla fall, hade väl hoppats på att lillen hade velat komma ut innan idag, men nej då! Fick nästan tid den 22 september, HOPPAS verkligen att lillen har kommit ut innan dess iaf!

Allying såg iaf bra ut, SF-måttet på min mage var 37 den här gången så nu har den växt två cm på två veckor,,,,, kkommer säkert ut en jättebebis eller något *hihi*
Lillens hjärtljud låg på 138 den här gången, blodtryck avr oxå bra. Tog inga prover idag *tack o lov* de gör vi varannan gång, iom att man är så stickrädd som man är.

Så idag är det exakt 14 dagar kvar till BF, eller ja klockan är ju över tolv så nu är det väl 13 dagar kvar då..*hihi*

Fortfarande ont...

Javisst de gör fortfarande ont as hell i min rygg, visst jag ska inte klaga finns ju dom som har så här under hela graviditeten, men då kan ja ju meddela att ja vet vad dom går igenom iaf, för ont som satan gör det.
Alvedon hjälper ju inte så där superbra heller, men dom hjälper ju en stund iaf.
Idag fick ja så ont när vi var hemma hos Ida o Peter, så då kom Ida på att bada det är ju bra när man har ont så jag lånade badkaret o låg där o plaska en stund, plus att ja hade tagit 2 alvedon på det hela. Det gjorde susen vill ja lova,,, vetekudde släng dej i väggen jämfört mot ett varmt bad! Men min vetekudde är min bästa vän här hemma tror jag, micron går varm kan man säga.

Jobbigast är ju nätterna, när man ska vakna en gång i timmen typ o ha sååååå förbannat ont, går ju inte att sova då heller. Så när man väl lyckas somna om så är de dags igen. Så man sover ju absolut inte lika länge längre. Förut var man van vid att kunna sova till tolv ett, men nu går man upp vid 9 tiden på morgonen, visst de är ju inte tidogt så man dör tidigt, men tidigt för att vara mej antar att de bara är att vänja sig! *hihi*

Värme sol och bad...

Javisst nu är klockan 00,49 här i sverige, min pappa o hans familj drog ju till Rohdos idag, dom skulle vara framme 23,50 våran tiid, men 00,50 deras tid så nu är dom väl framme där i värmen.
Är iof inte så sotis just nu, skulle inte vilja vara där de är kanske30 grader varmt med den här magen, skulle bara vara jobbigt! Så nu ska dom gotta sig en vecka, de tycker ja dom gör rätt i!

Sen ahr vi ju min mamma då som faktiskt BOR där det är varmt o skönt =)
Så utomlands vet ja ju att ja alltid kan komma, "bara" att åka till mamma i Portugal och få lite sol o bad.
Det får man ta nrä barnet blir lite större, ev till våren kanske! Innan de blir FÖR varmt där.

Natten...

Nu är det nog dags för mig att ta natten, är faktiskt lite trött för en gångs skull.
Så imöra ska jag träffa Mia o Nellie,ska bli jätte roligt! Dom kommer och möter upp mig vid typ 10-11 tiden där någon gång! Vi bor ju väldigt nära varandra, gatorna brevid varandra, så de är ju inte långt att gå iaf med den här ryggen!

Så sov gott allihoppa!

Natti Natti

Aj Aj Aj Aj...

Ryggvärk...

Nu har jag haft ryggvärk i 24 timmar, först hade ja de en gång i timmen i ca 20 min, en sorts tryckande värk.
Men nu är de som en molnade värk mest hela tiden, men som blir lite starkare lite då och då!
Alvedon hjälper inte så där värst bra, men ja ska prova o ta två st vid nästa tillfälle.
Vet inte riktigt hur ja ska tolka denna ryggvärk, om de är ett tecken på att de snart är dags eller om de bara ska vara så här!!?? Har ju även en aning mer sammandragningar, men de är fortfarande inget ja inte står ut med, så än är de väl inte några "riktiga" värkar, bara vänta och se..

I går var ju BF datumet enligt sista mens, mitt första BF datum jag fick så man vet ju aldrig! *hihi*
Men de skulle ju vara typiskt om lillen skulle vilja komma ut nu, pappa och hans familj åker till rohdos imorgon kväll, mamma bor i portugal, kan dom komma längre bort tror ni??!! *haha*
Fast mamma hon är ju här på en "pisskvart" hon tar väl första bästa plan o kommer hit. Pappa o hans familj tar de väl lite längre tid för, emn vadå det är ju inte dirakt så att dom aldrig kommer se barnet, bara de att dom inte kan hälsa på på BB, men ja får nog besök så de räcker o blir över!

Sen ville ju morfars fru komma upp och hjälpa till sa hon, så mamma och hon får väl slåss om det! *hihi*

Åhhhh de ska bli så spännande, speciellt nu när men inte har en aning alls om när den kan komma, den kan ju titta ut när som helst! Förut visste man ju att om tre månader eller om 5 månader så kommer den, men nu sitter man här o skulle lika gärna kunna vara mamma till helgen! Eller imorgon kväll, eller om två veckor, ingen som vet lixom!
Men vad jag längtar!

Imorgon...

Ja då ska jag till BM, hade väl egentligen  hoppats på att slippa det, hade hoppats lite på att den skulle ha kommit innan dess men men! Inget att göra åt....
Hoppas iaf att ja ska slippa nästa efter det, vill ju ha min skrutt nu!
Så då får vi se hur mkt magen har växt, sist hade den ju växt tre cm på två veckor *ojojoj* på kurvan så såg de nästan ut som om de håller på o bli en mega bäbis, men som min BM sa att den kan ju lika gärna ha sträckt på sig eller något
sånt när hon mätte, så vi får väl se imorgon!

Torsdag...

Ja då ska jag träffa Mia, min gamla barndomsvän, vi gick även i samma klass på gymnasiet.
Ska bli riktigt skojj! Har träffat henne 1 gång sen studenten tror ja, o de var någon vecka efter att hon fått sin lilla Nellie, o ja var väl gravid i vecka 18 eller något sånt. Så jag har inte sett hennes lilla underverk o hon har inte sett min megamage!

OM ja inte ligger på BB vill säga..*hihi*

TV...

Nu ska jag gå o kolla lite på TV, sen ska jag väl försöka sova lite, OM de går med den här värken i ryggen! =(
Ska värma min värmekuddrishavre grej, kommer inte ihåg vad det heter *hihi*

Sov gott allihoppa!


Jobbiga problem

Usch o fy...

Jag har världens problem, Jag kan INTE sova som folk. Jag är lixom inte trött, kan ju bero lite på att ja har vänt en aning på dygnet, men ja tror att de har med graviditeten att göra, man kan ju tydligen få sömnproblem den sista tiden, fast man tycker att de borde vara tvärtom. Men men!

Så nu har jag suttit här frmför datorn ett tag nu, och ordnat lite med min bloggsida, de börjar att likna något tror jag!
Man vill ju ha den lite mer personlig, så man får ju börja lite smått någonstans att få den personlig, sen blir man väl duktigare och duktigare på det, så till slut kanske den är superdupersnygg! *hihi*

Foton på magen...

Jag passade på att ta lite nya foton på magen oxå, tänkte man vet ju aldrig, den kanske vill ut snart då måste man ju ha lite bilder så här på slutet.

     

Men de var då jag kom på vad jag egentligen hade velat göra, jag hade velat gå till en fotograf och tagit riktigt fina bilder på gravidmagen, alltså bilder man till och med skulle kunna hänga upp. Snyggast är väl egentligen lite mer nakenbilder, fast i typ svartvitt, jag var inne på fotograf saxins hemsida o han har tagit jättefina bilder.

http://www.fotografensaxin.se/

Men de är ju det att de finns ju inte pengar till det tyvärr, annars hade de varit jättekul och haft! Men men, kanske nästa gång man är gravid =(


Nej nu är de dags för natten, får tvinga mej till att sova tror jag...

Natti Natti

Städdag!

Städa städa och åter städa...

Javisst de har man pysslat lite med idag, man vill ju ha de rent och fint här hemma, ibland kan de ju se ut som bomben själv ahr slagit ner *hihi*.
Men så här när de bara är ca 2 veckor kvar till BF så vill man lixom ha de städa och fint runt omkring sig, man vill ju kunna ta med sig sitt barn hem från BB, och komma hem till ett rent o fint hem, så man slipper börja städa de första man gör.
Sen är väl inte jag en sån person som är väldans pedantisk av mig, men rent o fint är alltid nice!
Ibland är de så dammigt här så till o med katten nyser *hehe*

Så nu har vi infört, eller ska försöka hålla iaf, en städdag!! Söndag blir våran officiella städdag, alltså STORSTÄDNING, sen att de kanske inte räcker med att städa en gång i veckan, men man får väl dammsuga av lite då o då, hålla rent o snyggt och plocka undan efter sig, inte så stora grejer bara o göra de lixom, hur jobbigt de än kan vara så får man göra de för barnets skull känns de som!


Snart dags...

Javisst snart är fasiken dags, är som sagt inte så rädd längre, de har gått över. Jag är nog mer nervös inför förlossningen nu. Har ju suttit o kollat lite på förlossningskliniken och riskförlossningar, och den där ryggmärgsbedövningen ser inte alls så trevlig ut ta sätta dit, emn som folk säger till mig så har jag nog annat i tankarna än att vara rädd för sprutorna, Det är nog dom ja är mest nervös över!

Men nu är iaf ALLTING helt klart, alla kläder är tvättade och instoppade i garderoben, BB-väskan är packad (iaf med lillens kläder och grejer), blöjor m.m finns hemma uppackade så fint i skötbordet. Nu är de faktiskt bara lillen som fattas, okej nu var ja nog inte helt ärlig, kraken har ju inget namn än =(. Fast ja tror att om de blir en pojk så är det Theo Joakim Maajaakkola som gäller, om de blir en tjej så lutar de nog fortfarande åt Nova Angelika Maajaakkola. Nova har ju alltid varit ett favvonamn, kan inte släppa de i första taget! Men ja vet inte riktigt vad Jocke tycker om de, ja tror att han gillar det!


Magen idag...

Bara fint med den, är såå lycklig över att få ha haft en superduper bra garviditet. Jag har verkligen i stort sett bara kunnat njuta av att vara gravid, att ha ett litet barn växa där inne i min mage!
Jag har inte haft någon halsbränna överhuvudtaget nästan, ja de är nu på slutet ja har börjat känna av den lite. Men vadå två veckor kvar, de ska ja väl stå ut me lite halsbränna =)
Jag har inte haft någon direkt foglossning, kan känna av de lite grann ibland om man har gjort något ansträngande.
Jag har inte mått speciellt mkt illa, jag hade två veckor (v.7-8) som ja mådde illa konstant, annars har jag bara mått nästan oförskämmt bra HELA tiden! *tjoho*
Ja nu så här på slutet så har ja börjat må lite illa, men de kan man tydligen göra när förlossning är nära!


Jobba natt...

Japp då ska Jocke jobba natt en hel vecka igen då, men förhoppningsvis sista nattveckan innan bäbis kommer.
Men vad trist och tråkigt de är när han jobbar natt, inge kul alls att gå o lägga sig själv i den stora sängen.
Hur ska de gå sen när bäbisen har kommit då, då ska man vara helt själv med den lilla på nätterna o så?? Men de ska väl förhoppningsvis gå bra! *hihi*

Men fy vad ja inte gillar nattveckorna....=(


nej nu ska jag väl ta o kolla på TV eller något annat skojj. Ha en trevlig kväll !!


Lördag morgon!

Javisst fredagskvällen slutade inte så bra, jag blev förbannad, som ni kanske har läst!!??
Men de ordnade sig till slut iaf, efter många om och men, så de här med att försöka få bloggen lite mer personlig gick uppenbarligen inte så bra, men ja ska ge mej på de sen igen,,,, skoj kanske om den kan se ut lite som ja vill ha den och inte som alla andras!

Trött...

Är trött som en kanonkula, gick och la mig ganska så sent, var helt enkelt inte så trött, låg och läste ett bra tag.
Somnade kanske vid fyra imorse, efter att ja då hade försökt somna i kanske 40 min, men de var en vild liten bäbis där inne som INTE ville sova minsann!

När jag väl somnar så vaknar ja två timmar senare, då jag ahr legat på samma sida hela tiden, och de tyckte tydligen min rygg oxå, för SATAn vad ont de gjorde, ja var nästan helt säker på att nu drar de igång, de tryckte och gjorde verkligen SKITONT i ryggen, började nästan grina! Samtidigt som ja fick väääärldens sammandragning till på köpet!
Jag hasade mig ur sängen, och gick upp gjorde fortfarande lika förbannat ont, men jag la mig på rygg på soffan och drog upp knäna så långt ja bara klunde så släppte de efter en stund, helt otroligt! Och nu sitter ja här o känner inte ens av att ja haft så ont i ryggen, skummt!!!

Sen när klockan var tio imorse, då hade jag alltså varit vaken vid 6 fram till och med tjugo i sju, sen kunde man ju inte somna om på en gång så säg fram till halvåtta. men då iaf vid tio då ringer Jockes väckarklocka, han ska med en kompis ut o fiska, men tror ni han går upp....NEJ DÅ! klockan ringer om o om o om igen, han trycker på snoose. Till slut blev ja irriterad för ja vaknade ju oxå om o om o om igen, så ja slet av mej täcket o fråsta något om att ja gick upp istället för honom, så nu sitter man här trött som satan! O han ligger fortfarande och sover, kul jul!!

Vad hittar man på??

Ja då var frågan, vad fan ska man hitta på idag då??
Jag skulle vilja göra något roligt, men vad GÅR att göra som är roligt när man ser ut som jag, en liten tjockis *hihi*
Ska iaf försöka flörta lite med Linnéa och se om hon har tid ork lust att kanske komma hit idag o hjälpa mig att visa hur man ändrar sig bloggsida, hon har gjort sin så fin =) O ja blir ju bara tjurig uppenbarligen *hmmm*
Undrar vem ja fått de ifrån??? Mamma har du svaret på det??? *hihi*

TV

Nej nu blir de till o titta lite på Tv tror jag, om ja orkar hålla mej vaken, får nog ta o vila middag idag =)

Det blev visst inget TV tittande, jag grejade lite med min blogg, jag har börjat komma på hur de funkar, lite justeringar kvar  som ja måste komma på hur man gör, men de får duga sålänge =)

Regn Regn o åter regn...

Japp idag regnar det som bara tusan, usch o fy vad tråkigt, men men sånt är livet ibland!
Bara de att dagarna blir så långa o tråkiga när de är dåligt väder!

Skriver mer sen---->

Fredag kväll....

Jaha då det fredag igen då, och här sitter man framför dumburken, har försökt få till min bloggsida, men det blev bara skit av alltihoppa, vet inte ens om man kan läsa vad de står på min förbannade blogg, men de blir tydligen ett senare problem för de vill fan inte som jag vill.

Jag är en aning upprörd som ni kanske redan har förstått??!!
Jag kan inte få tillbaka den vanliga stimallen ens en gång, utan de blev massa konstigt bokstäver o grejer det, FAST jag har sparat stilmallen tilloch med, så nu vet ja inte hur jag ska göra för att de ska bli bra igen..

Jag skiter i det helt enkelt o tar de imorgon, men de är så svårt o bara skita i det, jag är redan förbannad o då kan ja inte släppa det heller.

Helt otroligt....

Exakt tre veckor kvar...

Javisst idag är det exakt tre veckor kvar till beräknad förlossning, alltså 21 dagar kvar bara, men sen får man ju nästan ställa sig in på o gå över tiden! Fast att slempropp o så har släppt, men ja hoppas på att den vill komma ut snart, börjar tycka att de är lite tungt och jobbigt nu! Och sen är jag så supernyfiken på vad det är för någon där inne, sååå spännande, Jag läääääängtar!!

Det som är skönt iaf är att rädslan för att föda barn är "borta", borta är den väl inte men ja är inte lika rädd och nervös längre, de har lagt sig nu, Jag vet att ja kommer att få all hjälp ja börhöver där borta på BB, sen har jag ju Jocke med mig som stöttar och tar hand om mig, så de ska nog gå superfint det här. Ont kommer jag säkert ha som bara den, men vadå det går ju över =) sen får man ju något fint för smärtan, något helt underbart!

Man har lixom inte riktigt fattat än att JAG, ska bli mamma, känslan är helt underbar, helt overklig, lite skrämmande men jag oroar mig inte för fem öre över att jag ska bli mamma, jag tror ja kommer att klara den biten helt galant, när de gäller uppfostring m.m. Sen att de kan finnas annat som skrämmer en mer de är en annan femma =)

Magen idag...

Den mår bara fint, gick ju som sagt in i vecka 38 idag =)
Har lite konstig molande värk idag, men inget ja inte kan leva med, de kanske är något på gång *hihi*
Man hoppas nästan varje kväll när man går o lägger sig nu att vattnet ska gå på natten, men så när man vaknar blir man nästan lite besviken när man inser att de inte har hänt ett skit.
men de är väl bara att ta dag för dag o vänta på den lilla!
Annars är det nog inget nytt med magen!

nej nu ska jag gå o kolla på TV lite, sen ska jag sätta igång o greja lite i "barnrummet", ska möblera om lite, är inte riktigt nöjd med vart skötbordet står, får se hur det blir!

Skriver mer sen---->

Tråkig måndag

Helgen

ja den har varit lugn och skön, i fredags satt vi bara hemma och kollade på film.
Lördags så åkte vi in till Nora marken en sväng, hittade inte så värst mkt, Jocke hittade någon tröja, så vi åt lite mat där inne sen åkte vi hem, jag åkte till Nöjesbutiken och köpte mig den största godispåsen ja kunde få fram tror jag, men vadå jag är ju gravid, då FÅR man äta *hihi*
I söndags var jag hemma hos Ida och Peter Hela dagen, jocke höll på ock krångla med bilen, de var något fel på den så han skulle fixa det och de tog sin lilla tid, kan man säga!

Så såg min helg ut, inte värst mkt att hurra för men man vågar inte göra så mkt nu när de är VÄLDIGT nära, bara 23 dagar kvar till Beräknad Bäbis =)


Måndagen....

Den började med att jag drömde på morgonen att mitt vatten hade gått så jag vaknade med ett ryck och trodde då att detta var på riktigt. fick lite småpanik, men kom sedan på att shit de var bara en dröm, fast att ja tycker nog att den kan ta o komma nu, man bara väntar och väntar, men den lilla skrutten bara lyser med sin frånvaro, men snart så kommer den nog :-)

Sen satte jag igång att plocka o städa lite, tänkte de kan ju sätta igång de hela, men nej då =( *hihi*
Sen ringde Jocke o fråga om jag skulle följa med honom lite hit och lite dit, så jag hoppas in i duschen o sen åkte vi till banken bland annat, sen åt vi pizza *mums* sen var vi hemma till pappa en sväng, de ska låna en resväska av oss då dom ska åka till Rhodos om ca en vecka, så vi får väl hoppas att den lilla stannar där inne eller kommer innan =)
Sen var vi runt lite hit o dit sen blev de hemfärd.

Magen...

Den mår bara fint, stor och ännu större =) Känns nästan som den ska spricka snart.
Annars är det väl som vanligt, den puttar och knuffar och hickar som aldrig förr, den börjar nog tycka att de är lite för lite plats där inne åt den, men som sagt de gör inget om den vill komma ut nu!

        

           


Oj nu blev de många bilder, men iom att de inte blev några magbilder i förra inlägget så blev de extra många i detta =)


Filmer...

Nej nu ska jag kolla om de finns någon bra film man kan tänka sig att fixa hem, finns ju inte så mkt annat att hitta på så då kan man ju lika gärna kolla på film!

Någon som har några bra förslag????

Skriver mer senare------> Ha de så gott så länge....


Grannjävel....

Våran granne som bor ovanför oss kommer jag att stypa en vacker dag tror jag, iaf den dagen han väcker vårat barn med de han pysslar med där uppe.
Jag tror aldrig jag har hört någon GÅ så förbannat hårt i golvet, han lixom går med hälarna först, fram o tillbaka, fram o tillbaka, fan långt in på natten, men de är bara de senaste veckorna ja har hört honom, tror att dom har varit borta ganska mkt i sommar, så de är därför man aldrig hört dom tidigare.
Sen har dom en hund oxå, en liten sak, som skäller och ylar, speciellt när de lämnar den själv, de är ju nästan så man tycker synd om hunden, den blir jäääättteeee ledsen när dom lämnar honom ensam!
Så snart får ja väl ett frispel på dom där uppe, och ett frispel från en gravid kvinna vill man nog inte vara med om *hihi*

Var bara tvungen att klaga av mig lite,

Nu är de natten som gäller...Sov gott allihoppa!!


RSS 2.0