Mamma

Satt här nu o tänkte tillbaka lite i tiden, speciellt på tiden då jag väntade Nova och då dagen var kommen och Nova ville ut till oss! Tänker oxå en hel del på min kära mamma. Den dagen då de var dags för Nova att komma ut så ringde jag min mamma kl 7 på morgonen (kl 6 hennes tid), samtidigt som hon svara så fick ja en värk så ja sa bara ring upp mig o la på. de dröjde inte många sekunder innan hon ringde upp. Så jag tala om för henne att hon kunde boka biljett hem för nu var de dags. Nova kom till oss kl 15.22 den 22 september 2008. KL 18.00 den 23 september var mamma här, de kallar jag snabba ryck! Jag vet inte ens hur jag ska kunna förklara med ord vad mycket hon betyder för mig, och den känslan jag hade när mamma kom in på BB rummet för att hälsa på mig och sitt första barnbarn Nova, de var mycket blandade känslor vill ja lova! Men jag var såååå lycklig, jag hade alla jag bryr mej om runt omkring mig då, speciellt Mamma Jocke och Våran älskade lilla Nova såklart!Men så sitter jag här idag i kalla Sverige o mamma i Varma portugal, de känns jättejobbigt ibland. Man skulle bara vilja ha henne runt hörnet, kunna hälsa på henne dagligen om man så ville de! Vissa dagar känns mer jobbiga än andra. Ibland när man verkligen behöver henne så går de inte =( Och speciellt nu när inte hon heller har de så lätt så känns de fruktansvärt att inte bara kunna krama om henne o säga att ja älskar henne!

det enda jag vill få ut av detta mamma, är att jag älskar dej o saknar dej så fruktansvärt mkt!
Du betyder såååå mycket för mig! Glöm aldrig det!

Puss&Kram // Angelika


Över förväntan

KÄNNS BÄTTRE

Ja de känns faktiskt redan mycket bättre att Nova faktiskt ska gå på dagis, jag ska vara utan henne 5 timmar om dagen tre dagar i veckan, de enda som känns lite jobbigt just nu är att på Novas dagsi så sover barnen ute i varsin vagn, dom är såklart nerbäddade supermysigt o så, men de hade en eningens svårt för att få Nova att sova idag, de hade tagit dom över 45 min att få henne att sova. hoppas hoppas hoppas de går bättre imorgon, de kanske bara var idag, hon kanske insåg att de inte är någon idé att krångla, de andra barnen somnar o då gör hon oxå de, och självklart tar de säkert ett tag för henne att vänja sig vid att någon annan ska söva henne. Jaja vi får se hur de går för dom imorgon. De värsta är ju bara att hon får inte ut sin sömn ordentligt men o andra sidan är hon såpass stor så hon behöver inte sova flera timmar, hon klarar sig på bara en timme, men de är ju skönt om hon kan få vila ut lite. Idag blev de bara en tupplur på ca 50 min, men hon var allt på topphumör iaf min lilla prinsessa!

Känns fortfarande lite konstigt att lämna bort henne o sen gå hem utan henne, menn de är väl en vanesak det med antar jag!

Jaha de var det dä, nu ska jag kolla på Tv en stund. Jocke sover redan, han ska upp tidigt o skotta snö, o jag ska väl gå o sova om inte allt för lång tid, vi ska ju oxå up tidigt imöra...07.00 tinger kl =)

ha de gott allihoppa!

puss&Kram// A

HJÄLP!!!

ÄR DET HELT OKEJ....

...att känna att man ångrar sig? Måste hon verkligen gå på dagis?? Det gör ont i mammahjärtat idag, har stans störtsa klump i magen, gråten i halsen, hur beter man sig i sådana här situationer??

Idag har jag lämnat henne själv på dagis!! Det är inte det att ja inte tror att hon kommer klara de eller att de inte ska gå bra, utan själva grejen att lämna bort henne till folk man egentligen inte känner, trots att de verkar huuuuur gulliga o bra som helst så känns det jobbigt som skrutt!! Man har ju som sagt var inte varit själv på nästan 1 1/2 år så de kanske inte är så konstigt om de blir lite separationsångest. Men när ska de släppa, att man inte känner så här längre, utan när man faktiskt tycker att de känns bra att ha henne på dagis?! Kanske när man skaffar sig ett jobb/börjar plugga igen, för då måste hon ju vara där och då har man ju saker att sysselsätta hjärnan med så att man inte tänker så mkt....

Vad ska jag hitta på? vad ska jag göra här hemma utan henne? Det enda jag kan komma på som är "smidigt" att göra själv det är o städa o roligare kan man väl ha!!

Hur bearbetar ni detta, ni som har barn som har börjat på dagis? hur kommer ni över de här jobbiga?

Jag trodde faktiskt inte att ja skulle ha de så här jobbigt, jag trodde bara jag skulle vara glad för Novas skull, att hon skulle få komma ut bland andra barn o leka o ha skoj, men just nu känns de bara tungt !!

Nej nu ska jag ta mej en kopp kaffe o försöka komma på något att sysselsätta hjärnan med så ja inte tänker så mkt...måste komma över detta!! Det kommer säkert ta ett tag innan man släpper det lite, men men så är de väl. Man lämnar bort de bästa man har till någon annan, inte konstigt att känns som de känns!

Ha de gott mina vänner

Puss&Kram // A

Va fasiken blev det-..???

Ja som ni ser så är texten pytteliten, men ja ahr ingen aning om vad fasiken jag har gjort, texten blev mega stor när jag skrev i bloggen så ja trodde bara att ja kommit åt knappen för fet stil, men när ja sedan publicerrade skiten så blev de yttepyttelitet??? vad gjorde jag??

Jaja hoppas ni kan läsa´t iaf!

För övrigt så har vi inte gjort så mycket mer idag, jag städa lite till, lekte med Novis, guuuud så glad hon blir när man leker med henne! Sen så kom Jocke hem med nya babylarmet som vi lämnade in förra helgen då de hadee gått sönder, garantin hade gått ut, men vi hade haft problem med två par, så dom var såååå snälla som gav oss ett helt nytt av en annan bättre modell, som tydligen har fått bäst i test. Lite kompilicerat är det med 4 olika kanaler och 8 olika positioner/frekvenser, så idag provar vi kanal 1 med frekvens 101 Dä ni! Men vi måste prova lite mer imorgon om vi kan hitta en bättre, för nu kan ja inte öppna sovrumsdörren med babylarmet på för då nlir de rundgång, men ja hade inte så mkt tid på mig för att fixa de förut, Novis var så trött o sååå gnällig så de var bara att ställa in på första bästa typ, men de verkar fungera bra, den har tiom vibrator ifall man skulle behöva ha den på tyst läge..

Har även kollat på en film, The proposal så nu har man fått tjutit lite oxå...=) den var väl ganska bra om man gillar "tjejfilmer"

nej god natt säger jag nu...sov så gott

Puss&kram // Angelika

Äntligen

BÄTTRINGSVÄGEN

Äntligen så verkar de som att Nova är på väg att bli bättre när de gäller förkylningen iaf, är inte alls lika snorig idag som hon har varit, ingen feber heller vad ja har känt iaf! Sen är de ju bara det där med maten hon är helt kass på, men de kanske kommer tillbaka när förkylningen går bort helt vem vet! Skulle ju vara bra om hon kunde komma tillbaka till de normala INNAN hon börjarr dagis vilket innebär om 8 dagar ska vi dit första gången, fast då blir de ju vara ett litet besök o sen är hon ledig fre, lör, sön, mån o sen börjar inskolningen ordentigt den 26 januari. Jaja vi får se hur de blie med matvanorna!

Idag har ja nova o pappa/morfar tagit oss en liten promenix bort till ÖB, netto o leklådan o bara kollat lite, de var skönt att komma ut o få lite frisk luft o framför allt se lite folk, har ju suttit här hemma i stort sett hela tiden sen i fredags kväll. Får se vad temperaturen säger till helgen, man kanske skulle ta o dra med sig familjen maajaakkola/niskakosi o dra o åka lite pulka, kanske grilla lite korv, MEN de är som sagt va om vädret tillåter, får se vad de har att säga om det!

Annars idag så har ja städat lite, köket är helt klart, men resten tar ja  efter att vi har bytt rum, som ska ske snart typ fredag kanske så Novis ska få börja sova i eget rum, åh herregud hur ska de bli i mammahjärtat, men de ska nog gå bra! det värsta är väl att ja o Jocke ska sova i "spök"rummet, hur ska de gå då?? jag som är så rädd för sånt skit, bara o hoppas på att de inte spökar för oss då =0)

Nej nu ska jag ta o leka lite med mitt lastlösa lilla barn, guuud vad hon skulle behöva träffa andra barn känns de som, hon är INTE så rolig att ha med o göra just nu, rastlös till tusen!!

ha de gott allihoppa!

Puss&Kram// Angelika o Nova


Sjukling

MAMMAS LILLA HJÄRTA

Ja Novis är inne på sin fjärde vecka med förkylning, antagligen har hon fått olika förkylningsvirus, men i olika omgångar, för den börjar bara om hela tiden. Idag var vi på bvc o tog blodprov men allt ser bra ut.
Ända fram tillsigår så har hon klarat sig utan feber, men så kom febertoppen på 39,4, mne imorse låg hon på 37,6 men under dagen har hon haft runt 38,6 så vi får se hur hon mår imorgon. Tänkte att om temperaturen tillåter så tar vi oss en liten promenix imorgon, kanske hon kan sova i vagnen imorgon, beroende på hur hon mår såklart!

Inte äter hon något heller, den som går ner är: Saft, Juice, blåbärssoppa, nyponsoppa, vatten, frukt (helst mandarin), GODIS, ostkrokar, chips, bullar, kakor...Men INGEN mat alls knappt, kanske tre fyra skedar sen är de bra. Visst nu kanske hon har ont i halsen o de vet man ju själv, man är inte så sugen på o äta något då!
Så de är bara o vänta ut förkylningen, hoppas de går över iaf någorlunda till nästa torsdag för då är de besök på Dagis som gäller, iof bara en timme eller två så de ska nog gå bra så länge hon inte är snorig o har feber.

Bara o vänta o se!

För övrigt så händer de inte så mkt just nu, vi sitter mest inne just nu när Novis inte är helt OK.

Nej nu kan ja faktiskt inte komma på något mer att skriva, vi har inte gjort så mkt som är värt att prata om =)

Ha de gott mina vänner =)

Puss&Kram// Oss

RSS 2.0