Fotograf Saxin m.m.

FOTOGRAFERING

Javisst de fixade vi idag, hos fotograf saxin! Tord (fotografen) var supernöjd med Nova, han sa att de är Sällan man träffar ett så nöjt o glatt barn, som bara finner sig i vad man gör Plus att hon skrattade på i stort sett varje bild, han var helnöjd (vi med såklart). Vi började med familjebilden (Nova iklädd dopklänningen) De gick jättebra. Sen tog vi bilder på bara Nova i dopklänningen, Kanonbra bilder blev det även där.
Sen ville vi ha bilder på Nova som nakenfis, både Tord och Vi var helt överens om att vi inte ville ta några bilder på henne när hon ligger på en sån där fäll, för de har ju verkligen ALLA, så vi körde på lite andra varianter.
Tord mena på att vi kommer få de svårt att välja ut bilder sen för att de blev så många bra på henne, så de ska bli spänannde o se nästa fredag! Mamma är stolt över sin underbara dotter som var så duktig =)

NOVA

Hon utveklas som bara sjutton nu, på kort tid har hon börjat krypa (Å fort går de nu) Hon reser sig upp mot saker, vill väldigt gärna gå mellan sakerna oxå men riktigt så stabil är hon inte så de blir allt ett par vurpor, men men de är ju sånt man får ta, kraken!

       

Kolla vad jag kan =)



Här sitter ja under bordet o kollar på TV =)

BABYFIKA

Jajemän, i måndags var vi hemma hos Jenny på fika, hon hade bakat o gjoprt supergott, inte nog med det så var de ju så fint väder så vi satt ute på altan, o barna kunde leka med varandra på golvet =)

  

Nova blev väldigt intresserad av Antons dragkedja =)



Hur söt får man vara ??!! =)

nej nu ska jag gå o byta om, vi ska åka ut till Farfar Timo när Nova vaknar o käka mat!
Ikväll blir de Easy Line =)

  

Kusinerna, kolla in busblicken från Mollie!



Här står jag !



Puss&Kram // A 

Tävling!

Ny Tävling...



Jag tävlar om en Nova Star mössa från Pilutta
i
Nikitas blogg,
Tävla HÄR du med!

Övernattningsbesök

PUMBA CAJSA O LILLA ELLIOT

Javisst, de började med att Pumba med familj skulle följa med oss in till kristinehamn för att kolla på bilutställningen, men pumba var tvungen att jobba, så de kkom på att de skulle åka hit som igår kväll och sen att de skulle stanna o sova över tills idag, så de gjorde de. De kom vid 19 tiden, så då lagade ja iordning en tacogratäng, med massa tillbehöver.
Sen blev de ett glas vin var (ett par fler för grabbarna o några öl slank ner oxå) till o med Cajsa tog sig ett glas!
jag o Cajsa satt o prata en massa strunt medans grabbarna satt ute på ballkongen o prata strunt.
Sen drog grabbarna iväg till Jack o kolla läget, ja o Cajsa gick o la oss =)

CORE

Japp de är de på schemat idag, 30 min dock, men Ida o jag åker dit 30 min tidigare o kör lite uppvärmning, jag kör min favomaskin som ja hitta i fredags när vi träna, Wave någonting heter den, skitskön träning, idag tänkte ja om man kanske ska lägga till 5 min på tiden, sist körde ja 20 min, så idag tar ja 25 =0) Så snart står man väl på löpbandet *hihi*
Ska bli skönt o röra lite på sig ikväll!

MÅNDAG

då blir de mammaträff för hela slanten! har inte träffat dem på ett tag nu, missade förr förra gången o förra gången var Nova lite småförkyld, så imorgon ska de bli skoj att träffa dem igen! Så kul o se hur de utvecklas, olika snabbt osv.

Nej nu ska jag ta o diska tror ja, innan Nova vaknar!

ha de gott

Puss&Kram // A

Dop & Tråkigheter

DOPET 16/5-09....

....Gick Huuuuur bra som helst, Nova var jätteduktig, trots att hon var dundertrött!
Jag o mamma gick upp till Kyrkan med henne, kraken höll ju på o somna där i uten napp o hela köret, så hon var lite smågnällig precis innan vi gick upp på "scen" men sen gick de bra.
De var ju egentligen meningen att Nova gudföräldrar skulle bära henne, men hon fick ju syn på mig (mammig som hon är) o då var de ju kört, men när hon väl fick komma till mej så blev hon nöjd =) (mammagris)

     

Kolla så fin hon är i den långa vita fina klänningen =)

Min söta Kusin Charlotta var gullig o ställa upp o sjunga för Lilla Novis, de blev:
- Lilla Ängel
&
- Himlen måste sakna en ängel

Huuur fint som helkst var det, Tack så mycket Gumman!



Oj vad nervös hon var =)

Efteråt blev de fika uppe på 39:an, de hade vi redan varit på förmiddagen o dukat upp så de var i stort sett bara o köra igång kaffet o slänga fram tårtorna o annat gott!
Tårtorna gjorde jag för övrigt helt själv =) de började dock inte så bra, jag hade ju beställt fördigkavlade marsipanlock från bagarns brödbod, men de var i slutändan lite för små så ja fick kavla lite själv, menn de gick ju bra, men sen sprack ju ett av locken så ja fick ju dekorera tårtan efter var de var sprickor. men fint blev de, jag är nöjd, Plus att de var ingen som såg att de var sprickor i tårtan =) O mycket beröm fick ja, till o med från en bagare, De ni *tihi*

     

Kolla så fint de blev i slutändan =)



Familjen =)

Sen blev de paketöppning, o Nova vaknade efter sin tupplur efter kyrkan så hon fick vara med o öppna paket, O självklart fick hon smaka tårta..mmmm de var mummsigt



Öppnar paket!



Mums med tårta *hihi*

TRÅKIGHETERNA

Ja de är att mamma åkte hem igår, usch vad de var jobbigt, de blir ju som sagt var bara jobbigare o jobbigare för varje gång. O nu har vi umgåtts i två veckor tillsammans då känns de vill ja lova o säga hejdå, o veta att de ska dröja 2 månader innan man ses igen. Fan man skulle vara miljonär, då hade ja skaffat privatplan =0)

Annars så har de varit kanonskönt o ha lilla mamma här, hon ställer upp till tusen, *älskar dej*
Efter dopet tex så var hon hemma här med Nova o ja o Jocke gick ut o käkade, delade på en flaska vin, o sen gick vi upp till de nya stället : Jack där tog vi en drink o satt o prata länge, de var skönt kan ja säga, att få umgås med honom, skönt att bara få vara lite!

Nova håller på o utvecklas som bara sjutton o fort går de, hon står på alla fyra o vinglar, men hon har även börjat resa sig mot saker, Gåstolen får vi nog plocka undan snart, för idag trilla hon faktiskt ur den, usch hjärtat satt i halsgropen vill ja lova, fy fan, men de gick bra! jag gick ut i köket för att hämta papper för att hon hade kräkts, o de sa de pang där inne, men inte från henne utan de var gåstolen som trilla, Nova landade på täcket som låg på golvet, kraken såg alldeles förvånnade ut...men tur att de gick bra iaf!

annars å har de inte hänt så jättemycket, ja, Nova o mamma har bara umgåtts o mått bra!

Bilderna får tala för sig!

   

sötnosen =)

 

Golfproffset övar på svingen !



Hej o hå...



Äter fralla!

   

Mormor o Nova! *älskar er*

Puss&Kram // A

Usch....

SKITUNGE =)

Igår hade Nova en Bajsdag om man säger så, de är antagligen de där tänderna som spökar, tror nog att krakenn var uppe i över 15 bajjblöjor igår, snacka om att hon var röd i rumpan på kvällen, så när vi kom hem ifrån Ida o gänget så fick hon ligga här på en filt på golvet o lufta rumpan.
Men efter en stund så skriker mamma : - NEEEEEEEJ
Självklart titta ja ju på mamma som ett levande frågetecken, antog ju såklart att de var något som hade hänt med henne!
jag sitter i dåläget på golvet brevid Nova. Man skriker då: - Hon äter ju bajs!!

Javisst då hade hon lagt en bajja på filten som hon sedan hittade o smaka lite på, fy sjutton va äckligt!
Så mamma slet tag i henne o ställde henne upp, ja sprang o hämta vatten som ja tryckte i henne, kraken fick ju kväljningar (vem skulle inte få det). Sen var de bara att slänga in Nova i duschen, de var bajj överallt kan man säga.
Men de hördes verkligen inte heller att hon låg där o bajja, de brukar ju höras eller märkas när de är på G, men nej då inte den här gången.

Jaja efter duschen blev de myspys i soffan med mormor (Nova var nakenfis) Efter en stund så säger ja: - Hon klämmer tror ja. Å visst gjorde hon det, PÅ mormors tröja, som dessutom var grå, herregud vilket bajskalas de blev!

SPINNING

Javisst de blir de ikväll, får se hur man mår efter det..HAHAHA

Nej nu ska jag hoppa in i duschen medans Nova sover.

Ha de gott.

Puss&Kram // A

20090513

ONSDAG

Idag är mamma iväg som vanligt på morgonen o tränar, men idag skulle hon bara ta en kortis =)
Sen bär de iväg ut till mormor i stugen (medans de är fint väder, de ska ju bli skit till kvällen), så där blir vi väl någon timme. Sen skulle väl mamma ev träffa en gamal kompis till henne och sen bär de iväg ut till Ida o gänget för lite käk, Timo ha gjort älggryta med potatismos *mmmmums*
Annars för övrigt idag så händer de nog inte så värst mycket.

TÄNDERNA ????

Vart är dom? Här för ett par dagar sedan så tyckte både ja o mamma att vi såg något so var på väg, men de sannade av tror ja, men hon dreglar som en tok, är snorig och idag bajja hon 5 gånger på 1 1/2 timme, så något är de på gång iaf, tycker att de ser väldans buckligt ut i underkäken nu, men de är ju inte de lättaste o försöka kolla i mun på henne heller, de kan ju vara livsfarigt! Men ja fick höra av en kompis till mamma som själv har tre småbarn att de finns bevisat tydligen att de INTE finns några som helst "tecken" på att ett barn är på väg att få tänder. De menar alltså att de ska egenligen må som vanligt när de är tänder på gång, ah visst, varför komer de då sig att i stort sett ALLA barn lider av de när de är på gång, de dreglar, kan få feber, de blir snoriga, de bajjar mycket Plus att de får ont!

TORSDAG

Imorgon blir de spinning för min del o mammas, Ida skulle antagligen med oxå, ska bli spännande o se vad man tycker om det...=)
Annars blir de nog bara till o träffa lite folk som mamma ska hinna med o träffa när hon är hemma =)

FREDAG

Då är de fullt upp vill ja lova, kl 10 ska ja till 39:an för att bli omkringvisad vart allt finns osv, sen efter de ska ja till Bagarn's brödbod för att hämta mina tårtlock o min marsipan, sen är de bara att gå hem o börja baka för hela slanten.
Vi blir ju iaf 57 personer så de blr ju lite tårta..*hihi*

Nej nu ska ja göra något vettigten stund innan mamma ringer o vill bli hämtad.

Puss&Kram //A


Träning

TRÄNA

Ikväll bär de av till lagret igen för lite aerobic med Ida, de ska bli skoj (o skönt) hade en aning träningsverk efter easyline passet, men de är skönt då känns de att man har gjort något med kroppen iaf, så vi får se va ja tycker om aerobic då.

Just nu är mamma iväg o tränar (på lagret) o Nova sover, så snart är de dags för stumpan att vakna, för vi ska hämta mamma/mormor sen, om ca 40 min. sen ska vi väl hälsa på mammas kompis Anna o sen ska vi väl ut till stugan o umgås lite med mormor.
Annrs vet ja inte vad de blir idag, vi ska väl handla lite o sen är väll klockan så pass mycket att de är dags för mej att åka o träna, lite mat i  magen innan bara så är man fit for fight =)

Nej nu ska jag ta o ringa Bagarn's brödbod o beställa tårtlock till mina tårtor.

ha en bra måndag...

Puss&Kram // A

REGN REGN REGN

SOL SOL SOL...

...Vill vi ha istället för en massa regn o rusk. Dagen började bra med solsken, men helst plötligt så regna de, vad är detta??!! Hoppas att de vänder snart igen för nu har vi haft dåligt väder fan snart i en vecka, i lördags var sista fina dagen.
Jaja inte mkt att göra åt saken, men hoppas verkligen på en vändning snart !

PRÄSTEN

Idag kommer prästen hit o vi ska prata o diskutera om dopet, bestämma psalmer o grejer. Men jag ska  ju ha min kära Kusin som ska sjunga på dopet, så henne måste ja ringa sen när ja pratat med prästen om vem som är kantorn osv.

Annars för övrigt idag så vet de sjutton vad som händer, de är ju skitväder så....
Vi ska väl åka o handla lite iaf, sen ikväll så ska mamma gå iväg med några kompisar till Harry´s....

Jaha nej nu ska jag gå o fixa lite innan prällen kommer...

Ha de gott..

Puss&Kram // A

Nu jäklar...

ÄR JAG PÅ GÅNG...

Idag hat ja tagit mej i kragen o äntligen kommit iväg o tränat, Easy Line blev de ihop med Ida.
Hur otroligt skönt som helst, 15 "stationer" (vanligtvis 18 men de hade några utlånade idag) första varvet är ett "snällt" varv, sen är de lite vila o fylla på vatten. Sen kommer de "elaka" varvet, vilket de nästan ordagrant var..haha, snacka om att köra skiten ur sig, när de väl var dags för att strecha (stavning) så belv Angelika svimfärdig, men lite vatten o frisk luft på de så gick de över...haha, så nu prata vi om att ta Core på söndag, ska bli skoj!

Nu ska jag duscha, ha de gott...

Puss&kram // A

Bakdag

MAMMA/MORMOR

Ja nu har hon varit här i ca tre dagar, vi har ännu inte gjort så värst mkt, vi ahr varit hos min mormor en vsväng i söndags, igår gick vi på stan i stort sett hela dagen, mamma shoppade en helt ny garderob med bodys till Nova, vilket VERKLIGEN var behövligt, vanligtvis så brukar hon ju ärve en massa kläder efter sin kusin Mollie, men nu har de haft nästan samma storlek ett tag, Nova har 74 o Mollie har 80, men vissa 74 passar nog fortfarande på henne, så nu har de inte blivit så mycket kläder efter henne. Så de var verkligen behövligt som sagt, plus att Nova är ett kräkbarn så en del blir ju förstört oxå, tyvärr =( .... Men NU peppar peppar ta i trä så kärks hon inte alls lika mkt, nästan ingenting om dagarna, nu är de nog mer vad bvc-sköterskan skulle kalla för vanekräkningar, hon är van att kräkas så hon framkallar de själv, hon spottar mest bara, vilket mamman är mer än nöjd med =0)

BAKA BAKA BAKA!

Idag ska ja o mamma/mormor baka till dopet och till min mormor, så idag blir de bullar o brödkakor, vi passar på när de inte är någe fint väder. Sen får vi se när vi ska baka de andra till dopet, men min farmor är så gullig så hon skulle baka lite kakor åt mej, hur gulligt som helst!

Nej nu ska jag plocka indan lite här hemma, de ser ut som fan själv juh...*haha*
Mamma är iväg o tränar, så vi ska väl sätta igång när hon kommer hem...eller när ja ahr hämtat henne vill säga...

Ha de gott.

Puss&Kram // A

'

Huuuur fin är inte denna bild??
Novas farmor som har tagit!

THE FINAL COUNTDOWN

EN DAG...

...Kvar tills mamma kommer, åhh så spännande!

POLLENALLERGI

Javisst de börjar ja fundera på om Nova har åkt på, ska ringa bvc till veckan om de inte har blivit bättre.
De börja lite igårkväll att hon var snorig o så, men sen vid halv två på natten så vakna hon o fick knappt något luft genom näsan, Då åkte näsfrida fram, vilket INTE är poppis, men de gick knappt att suga någe så tjockt snor var det, ändå droppade vi i näsdroppar, men till slut så lyckades vi får ur lite så hon kunde andas iaf, så hon somna om ganska snabbt igen!

KUSINEN

Javisst han kommer idag (tror ja) Nadja o Morfar kommer hit iaf, så ja antar att dom är med oxå,
Så nu ska ja ta reda på lite leksaker här hemma som är ÖVERALLT..

Puss&Kram // A

RSS 2.0