Inte helt fel...

....GISSAT

Nova är 70 cm lång och väger 7270g, hon följer sin kurva alldeles perfekt!
Så ja ver inte helt ute o cykla *hihi*

Nu blir de natten för våran del..

Sov gott

Puss & Kram // A


BVC

6 MÅNADERSKONTROLL

Idag blir de läkarbesök på bvc, Tänk att Lilla Nova redan har blivit ett halvår, vart tog tiden vägen??!!
Ja o nu är de ju över en månad sen vi var där så vi får se vad mkt hon har växt och vad mycket hon väger, ska bli spännande! Gissar på att hon är 69 lång o väger någonstans runt 7500g, får se hur nära ja är sen, eller om ja är helt ute o seglar..*hihi*

MAMMAFIKA

Det blir de hemma hos Jenny idag, de är riktigt skoj att vi har börjat träffas ofta tycker jag, vi träffas ju iaf nästan en gång i veckan, kul o träffa folk som har barn i precis samma ålder, de skiljer ju som sagt bara 5 dagar mellan alla 4, de finns en femte oxå med honom har ja aldrig träffat, de bor i Nora tror ja så de har ju inte lika lätt att ta sig hit kanske. men han är född i augusti tror jag!
Så dit ska vi efter bvc, vi ska vara på bvc kl 13, så vi får komma lite efter alla, de skulle träffas kl 13 hemma hos Jenny.

DOPPLANERINGAR

Nu har jag suttit och valt ut ett par jättefina kärlekssånger till ett barn som min Kusin Charlotta ska sjunga för Nova på hennes dopdag, ja hon ska ju inte sjunga allihoppa men de är de finaste iaf, tror att ja har valt ut de två jag tycker bäst om, får se hur de passar till henne bara.
Snart är alla inbjudningarna ute oxå, har några kvar att göra, men ja måste säga att ja är jäääävligt trött på dopkorten nu, att sitta o göra samma sak på över 25 st är inte så värst skoj, men nu har ja väl iaf bara 10 kvar eller något.
Annars så är nog de mesta planerat, måste snart börja kolla över vad man ska ha för tårta, eller vad man ska bjuda på överhuvudtaget, Men vad tur att ja har min kära mamma här en hel vecka innan dopet, ifall de ska bakas eller något, inte alltid så lätt om man är själv med Nova, inte säkert att hon tilåter mej att baka bullar tex *hihi*

Nej nu ska jag gå o stoppa lite lunch i magen medan Nova sover.

Nova har hårspänne i håret   

Älskar er!!



Hur go bild som helst, båda lika glada!

Ha de så gott

Puss & Kram // A

Skitväder

SNÖ SNÖ SNÖ...

Det vill jag inte ha, jag vill ha de fina vårvädret vi hade igår, helt underbart skönt ute var det då!
Dagen började för oss med en långpromenad i de fina vädret hem till pappa MED pappa, när kl var runt 11 på förmiddagen så plinga de på dörren o där stog pappa, han hade Gått hit, han skulle bara gå till Konsum för att lägga på ett brev men han fortsatte att gå, så han hamnade hemma hos oss. Så ja gjorde iordning Nova så hon var fulltankad o belåten Plus att hon började bli  trött så de var kanon, så vi följde med pappa.

Kul att spendera lite ensamtid med pappa/morfar, de händer ju inte allt för ofta, tror att de var ganska skönt för pappa oxå o få prata ut lite om saker o ting som han kanske inte kan prata om där hemma, kraken!

MEN imorse när ja klev upp och tittade ut så var de ju nästan så man blev en aningens depp, de är verkligen SNÖSTORM ute, så där så man man bara skulle vilja krypa under täcket i värmen igen, helst skulle man inte ens vilja gå ut på hela dagen. Jag ska skulle ut på stan o fixa födelsedagspresenter, men men, får se om de är bättre väder för de imorgon, annars får ja åka iväg o fixa de själv, inte så värst kul o släpa ut vagn o barn i de här vädret.

Idag blev de lunch hemma hos Timo, gott gott!

Nej nu kommer Anna snart så vi ska dricka lite kaffe o prata strunt som vanligt...hihi...

Skriver kanske mer senare med någon bild oxå om ni har tur....

Puss & Kram // A

Mammaträff

TISDAG

Imorgon blir de mammaträff igen, då ska vi äta tårta ihop, för att fira att våra älsklingar har blicit 6 månader, Michaela skulle göra nåfon smarrig tårta =) Så dit ska vi kl 13, sen skulle kanske Lina titta förbi en sväng, får se vad de blir =)

Idag har vi inte gjort ett smack, bara varit hemma, men Nova har iaf fått friskluft i hela 2 1/2 timme, hon fick sova i vagnen på ballkongen, hon ska ju inte behöva lida för att mamman inte orkar gå ut, hihi, nej men ja könde att ja hade lite ont i ryggen idag så ja orka inte släpa ner vagnen, så så fick de bli idag, huivudsaken att hon har fått lite luft i näsan iaf.

Måste försöka mej på de här med vänner igen oxå, dags att hitta lite fler känns de som, ska höra med Jenny imorgon om hon har lust att gå iväg till Babycafé med mej på torsdag om hon har tid o lust.

TRÄLIG MED MATEN

Nova har börjat krångla lite med maten, hon får alltid lite käk efter att hon har sovit på förmiddagen, så hon får lunch vid, ja, någon gång mellan 12 och 14 beror helt på hur hon har sovit, men de är inget som duger, idag har vi provat både spagetti o köttfärssås och kyckling med grönsaker, men nej då, ja får i henne att par skedar men sen bara grinar hon, vet inte om de är för att hon tycker att de är äckligt eller för något annat, men sen när hon får någon efterrätt, som idag fick hon mosad banan med en massa andra frukter DÅ minsann går de bra, inte en enda sur min.
Så här kan hon hålla på ibland med kvällsgröten oxå, men den vet ja ju att hon tycker om så vad kan de bero på??

Hon har iaf fått prova på välling nu i ca 4 dagar, de har väl varit lite sisådär med det, men idag kom hon på att de faktiskt gick att äta, hon åt väl inte så där jättemycket av den men 1 dl iaf, sen lite puppe oxå.
Men jösses vilken separationsångest man får när man ska börja trappa ner på ammningen, som de ser ut just nu så äter hon bara från mej ca 3 ggr per dag, först på morgonen runt 6 tiden, men oftast bara från ena, o sen äter hon ordentligt när hon vaknar runt 9-10 tiden, men sen äter hon inte från mej på hela dagen, ibland kan man få slänga till puppen som idag runt 5-6 tiden men om hon sover länge så blir de något annat mellanmål, sen blöir de inte puppe förren vis 21 tiden när de är dags för natten. Men ja ska iaf försöka byta ut eftrmiddagsmålet mot välling, men ja tänker absolut inte tvinga henne, eller skunda på henne på något sätt, utan hon får smaka lite varje dag nu så får vi se hur de blir sen.

Satt här o tänkte på Pumba o Cajsa som i helgen fick en lite Elliot, o då började ja tänka tillbaka lite på när Nova kom till världen så ja var bara tvungen att sätta mej o kolla igenom bilderna på henne när hon var pytte pytte, här kommer några:

 Alldeles nykläckt, bara några timmar gamal

 Hur söt får man vara =)

 Mammas hjärta


Mammas lilla solstråle, även fast klockan var mitt i natten

 Lilla snuttan då...


Här kommer några från Portugal igen, bland annat när Nova äter citron, man till o med hörde hur hon svalde saften, o de var inte några grimaser där inte, de kom någon enstaka =)

 

Hihi, hur go får man bli???



Kolla vad bra jag kan sitta HELT själv, hur duktig som helst är hon på o sitta nu...

Nej nu blir de TV:n en stund o sen blir de sängen.

Sov gott

Puss & Kram // A


Helgen

FREDAG

Då blev de lunch hemma hos ida o gänget, spagetti alá Peter, sen bar de av ner på stan med ida o Mollie, hittade faktiskt ingenting till Nova, inte till mej själv heller för delen, kollade heller inte så värst noga till mej..*hihi*
De är lixom en inställd radar på barnavdelningen, man går med raska steg DIREKT till barnavdelniingen för att kolla om de kommit in något nytt, vilket ja inte tyckte att de hade gjort, fanns en hel del söta Kitty kläder, men nej, de har hon ju lite av, de blev en NAM nappflaska till Nova, nu när hon ska börja på o prova välling, hon har fått psöva två gånger, men hon tar hellre puppen, men de är klart de är väl en vannegrej.

LÖRDAG

Då på natten/morgonen fick vi reda på att Pumba o Cajsa ÄNTLIGEN har fått sin lilla Elliot, 3460g o 50 lång, nästan som Nova, men hon var 3420g o 50 lång. Nova är född den 22:a o Elliot den 21:a, fast de skiljer ett helv halvår på pricken mellan dom, men de är ju inget som kommer att märkas av när de blir äldre, så kul så, Grattis en en gång till er.
Så de blev ju såklart en sväng till stan (barnvagnen) o inhandlade en Spelande Dinglis till dom, en blå såklart =)
Sen abr de av till Örebro o kollade in dde lilla underverket, OJ vad Nova blev stor, hon var lixom ingen bebis längre då, *hihi* hon blev ju stora tjejen, helt ofattbart att de var inte länge sen som hon var så där liten...hehe
Sen bar de av hemmåt för  att hansla lite o sen hem o läga mat, sen skulle Jocke tillbaka till örebro för att först skjutsa Larry o sen hämta Pumba som inte får stanna kvar på BB med sin familj =( men men de är ju snart hemma.

ELIN

Har fått en kommentar ifrån Elin, vem elin är det??
O flygresan gick kanonbra, vi har lyckats tajma in de så bra så att antingen har hon sovit eller ätit när vi har lyft o landat, men hon var vaken o så någon gång när vi landa, men då fick hon dricka lite fruktdryck, så de gick superbra, tror inte att hon led så mkt av trycker i öronen, hon drack ganska så bra, så de gick verkligen över förväntan, helt OK.
Klart att hon blir lite rastlös o så, lite kiinkig, men hon var verkligen jätteduktig, mest mamman som var livrädd för starten o landningen *haha* hatar att Lyfta, landa går bättre.

IMORGON

Var de tal om att vi kanske skulle följa med in till örebro till Lek o  Buslandet, med Ida o gänget, Nova kan ju inte leka så värst mycket men mamma o pappa kan *haha* men vi får se imorgon tror ja hur vi gör, skulle ha ringt dej Ida, men ja glömde bort det. o nu vill ja inte ringa, lite sent om ni kanske sover...men men, jag hör av mej imorgon!!

Jag lovade ju lite bilder från resan oxå så här kommer d lite söta bilder...

   



 
Så här man man se ut när man tar kort på sig själv...*hihi*





Nej nu ska ja gå o glo på TV innan de är dags för natten...

Puss & Kram // A

Back In Kalla Sverige

WE ARE BACK

Japp igår kväll kl 19 på kvällen ungefär var vi hemma här i våran lägenhet, skönt att komma hem samtidigt som ja hade kunnat stanna för alltid, saknar dej mamma!
Vi har verkligen haft de jättebra, kanonväder hela veckan, runt 25-30 grader visade termometern, har verkligen varit jätteskönt att slippa alla tjocka kläder på Nova, hon har verkligen stortrivts med det, att slippa klä på sig en himla massa när man ska åka någon stans, bara en liten solhatt på huvuder o sen var de bara att dra, helt underbart!
Su nu längtar men ännu mer efter sommaren =)
Vi har verkligen haft 9 lyxiga dagar i värmen med god mat o en massa mys med mamma/mormor.
Mamma ville väldigt gärna att Nova skulle säga Mormor innan vi åkte hem, men så blev inte fallet, de enda hon fortsatte säga var mamma o pappa, Nu säger hon även nej nej nej nej.
Hon har allt gjort ett par framsteg när vi har varit borta.

Ska ta o lägga ut lite underbart söta bilder sen...

DÅLIG BLOGGARE

Jag vet att ja sa att ja skulle skriva från Portugal, men de har lixom inte blivit av, man har inte ens haft en tanke att sätta sig vid datorn o häcka när man har de så bra ändå, men mamma o värme!
Sen har de varit såååå skönt att  slippe telefon, dator allt sånt, man har bara varit, slippa omvärlden för en stund, bara få va o må gott.

Nu har man lite nya krafter igen, man har laddat batteriet lite...
'
Så nun är de bara 50 dagar kvar tills mamma o ja ses igen, o då är de dop på gång, ska bli skönt att mamma kommer den 9 maj o doopet är de 16 maj, då får man all hjälp man kan få, iom att Jocke är med sin pappa, så han kan inte hjälpa till så mkt, så de ska bli skönt att ha mamma här då när allt ska fixas inför dopet, men tårtor, bakning ja ni vet ALLT....

Nej nu vet ni att vi lever iaf, bilder kommer senare....måste ta packningen nu när Nova sover...

Puss & kram // A

15 1/2 timme kvar

SNART...

Drar vi, de ska bli såååå skönt, komma till lite sol o värme, o framför allt komma till mamma!
Så nu är packningen klar (nästan) bara saker som ja kan packa ner imorgon kvar.
Hoppas att de går bra på planet med Nova, så hon inte blir superledsen, men de ska nog gå bra, sen att mamman absolut inte gillar att flyga har ju inte med saken att göra *hihi*
Ska försöka att amma henne medans ni lyfter o landar, sså hon iaf kanske slipper trycket i öronen....

Så nu blir de till o gå o lägga sig, ska upp tidigt imorgon....Yippie vad ja längtar nu....

Sov gott allihoppa..

KOmmer såklart att skriva på bloggeb där borta så ni kan hålla er uppdaterade min nära o kära, ska se om ja kanske kan lägga ut lite bilder oxå på Lilla Nova i sin sommarhatt bland annat...hihi




By the way, min underbara dotter kan säga mamama och papapa...sååå duktig så...
God natt

Puss & Kram // A

Packning

PACKA

Idag är de dags att börja packa lite, iaf börja packa sånt till Nova som hon inte behöver här hemma, typ sommarklänningar m.m. Sen ska jag väl fortsätta lite med städningen här hemma, känns som om man vill ha de fint o städat när man kommer hem så man slipper börja med de de första man gör.

jag HATAR verkligen att packa, tycker att de är så svårt vad man ksa ha med o inte ha med eller hur mycket man ska ha med sig, eller att man ska glömma något, men i värsta fall så finns de ju faktiskt affärer där borta om man skulle glömma något.

Mamma har iaf ordnat en massa (kolla på mammas blogg) Hon har tillo med fått en kommentar att de ser nästan ut som om hon skulle ha en liten själv..*hihi* allt detta har hon ordnat till Våran älskade Nova.
Hon var till o med iväg o köpte en badolja för 100 spänn, inte billigt med baddolja utan parfym där nere inte, hade ju kunnat köpa med mej en olja men men, köpt är köpt..=)

IDAG

Ska jag nog gå upp på stan o köpa ett par strumpbyxor åt Nova, de ja köpte häromdagen var ALLDELES för stora, hihi.
Sen vet ja inte om ja kanske ska ta mej en promenad hem till pappa, Jocke är iväg hela dagen o fixar iordning bilen, han skulle göra service på den så vi vet att de är tipptopp när vi ska åka, för vi tar ju bilen till Arlanda på måndag.

Annars vet ja inte vad de blir, bara mysa med Nova antar jag!

FRÅGAN ÄR....

Ska man behöva lösenordsskydda bloggen???
Finns de som uppenbarligen inte kan låta en vara ifred, trots att de är så trötta på mig o mitt tråkiga liv, jag har ju lämnat er ifred, kan inte ni göra desamma då?
Jag har valt att strunta i er, kan inte ni göra desamma då?? ni säger att ni är så trötta på mig eller att ni inte orkar lägga energi osv, men gör då det för guds skull, skicka inte massa kommentarer till mej, låt mej bara va!!
Låt mej ha mitt tråkiga liv ifred då, finns ingen anledning till att ni måste lägga er i längre.
Som ni själva säger: ta hand om erat eget liv, o visa att ni faktiskt är iaf  25+, vuxna människor!

Känns ju lite som att  de skulle vara synd att behöva lösenordsskydda pga av er, att ni ska förstöra för mig o min familj
Undrar lite hur ni framstår i tex min mammas ögon, hon måste ju tycka att ja har umgåtts med riktiga puckon.

Men men Låt Mej Bara Va, Bry Er Inte Då Om De Stör Er Så!!! OK????!!!!

Känner bara att ja håller på o gå vidare i mitt liv, hitta nya vänner osv, men de känns som att  de blir förstört hela tiden, man hamnar på ruta ett hela tiden....jaja

Tur att ja har min familj som står mej närmast!

NU mamma ska de verkligen bli skönt att komma till dej, bara två dagar kvar nu så är vi i Portugal hon min älskade mamma, nu har vi inte träffats på snart två månader *usch* de kommer bli HUUUUUR jobbigt som helst att säga hej då till henne den här gången känns de som *suck* men nu ska vi inte ta de tråkiga på en gång, måste se de roliga först.
Älskar dej mamma!

Nej nu ska jag göra mej iordning för at runda upp på stan sen när Nova vaknat o så, o sen om ja orkar gå hem till pappa.

Ska försöka lägga upp bilder senare...

Puss & kran // A

Blev less helt enkelt

LESS

Ja de var vad ja vart antar jag, jag blev lite less på att skriva på bloggen efter alla bravader, kände att ja gav upp de här med bloggandet för ett tag, men men, nu är jag på gång igen!
men de här med designen skiter ja i för ett tag tror ja, antar att ja sätter mej med det när ja har supertråkigt o absolut inte har något annat att göra. Med andra ord när lägenheten är storstädad och Nova sover....

HÄNT SENAST

De har väl inte hänt så där värst mycket, de har varit lite mammaträff med massa fika, umgåtts lite med Lina, varit hemma hos pappa. idag har vi varit iväg med Nova till farbror doktorn, hon har varit lite rosslig i bröstet o då blev mamma angelika lite rädd när hon lät som ett tröskverk häromdagen när hon andades, jag hade nämligen allergiastma när ja var liten, vilket lika gärna skulle kunna ärvas utav henne, DÄRAV anledningen till att vi gjorde oss av med katten, men nu tänkte jag: - shit vi gjorde oss av med den för sent!!
Men nej då de var ingen fara, bara de att små barn kan  få lite "rossel" när de andas när de är anträngda, de var något med nått bråsk, men han skrev ut luftrörsvidgande åt henne iom att arvet finns där....

THE FINAL COUNTDOWN

Nu ni är de minsann bara TRE dagar kvar tills vi drar, de ska bli såååååå skönt att komma till lite vår/tidig sommarvärme.
Komma bort härifrån lite, bli omhändertagen av lilla mammsen, få lite lyx =) Lagad mat mamma mat, slippa tänka på att man måste städa o dona ni vet vad ja menar =)??!!

ÅHHHH vad ja längtar nu....

Nej nu ska jag gå o göra någor vettigt, typ städa *borring* men men de måste ju göras, passa på när Nova sover lite.

Puss & Kram // A

Helgen

FREDAG

Umgicks jag med Anna, de var trevligt! De började med att hon kom hit vid tolv tiden, vi satt här  o snacka en massa strunt, sen kom vi på att vi ville gå ut en sväng i de fina vädret, så vi knallade upp på stan en sväng, såklart så blev de en del till Nova, två klänningar o en solhatt, så söt är hon i den! Imorgon blir de upp till Apoteket o inhandla lite saker därifrån till resan, måste väl köpa med lite alvedon till både henne och oss, kanske någon solskyddsfaktor ja ni vet!
Ska bli så skönt att komma bort lite nu känner jag.

Jaja efter att vi hade gått på stan så åkte vi hem till Anna, gud vad fin hennes lägenhet var =) Totalrenoverad!
Sen ringde Jocke o sa att Pumba o Cajsa skulle komma, så jag skjutsade Anna dit hon skulle (hon skulle parta), sen åkte jag och handla lite, så vi lagade festpirog här hemma, *mumma* de blev ganska sen mat, men men, Nova satt med vid bordet o fick smaka på smörgåsrån, de såg dock inte ut att vara så gott, men men!

LÖRDAG

Då käkade vi plankstek på Katrinedalskrogen, de var ju oxå bara för gott *hihi* sen bar de av hemmåt, vi drack lite kaffe o bara umgicks lite. sen vi 17 tiden såå åkte Pumba o Cajsa hem och vi gjorde  inte så mkt mer, vi var bara hemma o tog de lugnt! hade lite myspys här på kvällen med lite plockmat o TV-tittande (nisse var även med *haha*)

SÖNDAG

idag ahr vi varit först hemma hos Ida o Peter, sen bar de av hem till Timo där det vankades mat *mums* Jag var så hungrig när maten väl var klar, så ja hann knappt tugga =) Men riktigt gott var de, de var någon som Timo aldrig hade lagat förut, typ köttfärslimpa o potatis med sås! mmmmm.....
Sen åkte vi hem o slängde i Nova lite gröt o katrinplommonpuré (har misstänkt att hon har varit lite hård i magen, ja tror även att min misstanke stämde för efter lite puré så släppte de vill ja lova)

Sen blev de beck på TV:n o nattning av Nova vid 22 tiden, så söt är hon med sin snuttefilt som hon nyligen ahr börjat använda, den fick hon redan på BB av farfar Timo, hon gnussar in hela ansiktet i den o sen somnar hon, HELT själv, de enda ja gör är o sitter där brevid henne, man kan ju sitta där o titta på henne HUR länge so helst egentligen.

O nu sitter ja här som den död sill som varit vaken sen kl 07.30 imorse o funderar allvarligt på o gå o lägga mej.
Tänlte greja lite med redigering av bilder o fixa med bloggen, men sen kom ja på att de är ju på den andra datorn ja håller på med några speciella bilder, orkar inte krångla med o dela med sig av bilderna till den bärbara, så ja fixar lite imorgon om ja hinner när Nova sover.

Måste fixa klart med lite dopkort oxå, ska sitta o göra 25-26 kort, för hand, plus att ja har kommit på en ganska så pillrig sak som ska vara där på, men men fina  blir de iaf =) *hihi*
Vad på bokhandeln o skulle ha lite rosa spetsband som ska vara på korten, men de hade bara 1,5 m kvar i de räcker inte långt, men så snälla som de är så skulle de ringa när de kom in mer band, gulligt av dem.

Nej nu tar jag natten
Sov gott

Puss & Kram // A

RSS 2.0