Nej nu orkar ja inge mer...

HMMM....

Nu börjar ja känna att de kan kvitta alltihopp.
Är så trött på att man tror att man kan lita på någon o sen visar de sig att man inte kan de, allt man säger i förtroende kommer fram iaf, inte så populärt direkt, så åter till ruta ett.

Jag vet att jag är inte bättre själv, jag kan säga saker, fast att de kommer ut fel, inte alls så jag menar överhuvudtaget, o sen när halva karlskogaborna ska springa runt o säga de till varandra så hinner de blir förvridet 17 gånger till, så vissa saker kanske man får ta med en nypa salt som man "hör" av andra, inte bara börja anklaga, då finns de ju inte en chans i helvete att man kan förklara sig!

Sen kanske man borde tänka sig lite för innan man börjar smutskasta alla andra, så man har ryggen fri själv innan!
(även här vet ja att ja har sagt/gjort saker som ja inte menar, så jag anklagar ingen)
Men att sitta o snacka en jäääävla massa skit om varandra, fast att man känt varandra så länge o sen när man pratar eller träffas så är man bästa vänner, snacka om falskt! ( speciellt från ett håll iaf i detta fallet) 
Det värsta är ju att en annan som sitter brevid hamnar lite i mitten, o sen känner man om de är dom behandlar varandra, så är de antagligen så de behandlar en annan oxå, snackar en massa skit bakom ryggen o sen är man bästa polers.

Nej jag ska sluta bry mej, jag vill inte sitta o höra på längre när de ska snackas en massa, de kan ni ta med någon annan, för ja orkar inte bry mej längre! Så skippa allt skitsnack med mej är ni snälla, för de blir bara fel iaf.
Att de ska vara så svårt att BARA vara vänner, att de ska snackas en massa.
Nej de är nog dags att någon (typ jag) börjar stå på sig, hädanefter tänker jag ta upp saker med personen i fråga istället, de får bli jobbigt men de är nog de bästa, oavsett vad de än är, då blir de iaf inte fel på något sätt o vis, de kanske ni borde tänka på oxå!

Jocke frågade mej häromdagen om ja kunde tänka mej att flytta från stan om han kom in på en utbildning så kände ja, njea jag ahr ju alla här, min pappa mina vänner osv, den här utbildningen ligger i sunne för övrigt.
Men nu känner jag bara, Let´s Dra, vi skiter i den här jävla hålan o allt annat, så långt till sunne är de ju inte, men de känns verkligen som att de skulle ja lätt kunna göra just nu, iaf så länge som han går sin utbildning!

Nej nu får de vara slut på klagandet, men ja känner mej lite sviken bara, när man tror att man kan lite på någon till 100 % o så skiter de sig!

ÖREBRO

Idag blir de nog en sväng till örebro, ska köpe en tripp trapp stol till Nova från Babyproffsen, eller ja de är farfar Timo som är så snäll o köper den till Nova, så hon oxå kan sitta med vid bordet!
Annars så vet ja inte alls vad vi ska hitta på idag, inte så värst mt antar jag!

Nej nu ska jag gå o göra något, kanske städa lite, får se vad de blir...

Ha en bra lördag, de ska jag ha iaf med min familj!

Puss & Kram // A

Shopping & babymassage

SOVER GOTT

Nova ligger nu o sover så gott man bara kan sova! (Therese ja låg inne o natta Nova när du ringde, o såg de nyss, ville inte ringa upp då ifall du sov, bara så du vet)

GÅRDAGEN

Tänkte skriva ett inlägg igår kväll men de fick ja inte för min dotter, hon ville bara ha min närhet inne i sängen så de blev till o gå o lägga sig tidigt igår, ganska skönt, med tanke på att Nova vaknar lite tidigare nu för tiden, fast hon är så duktig på nätterna, hon vaknar max 2 ggr per natt o vill ha mat, men oftast är de bara en gång o de är inte så att hon är superhungrig nu förtiden när hon vaknar, utan de är nog mest för att snutta.

Men iaf, igår vaknade Nova o var superförkyld, så de bar iväg upp till stan med Ida o Mollie, de blev lite shopping, till Nova såklart, hittade iaf tre par trosor till mig själv, inte illa! sen blev de en lunch på Kafé Kulan (kycklingsallad, mums) Sen fick ja inhandla mina grejer på apoteket som ja behövde till både mej o Nova, sen tog ja mej en liten promenad, nrä Nova vakna o antagligen var hungrig så vi hamnade hemma hos Joe o drack kaffe o prata en MASSA skit som vanligt när vi träffas så har vi alltid en massa skvaller att berätta för varandra, men den här gången blev de inte så mkt, antagligen för att J inte varit ute sen i Okt så de har inte hänt så mkt intriger på den fronten, o jag har ju verkligen inte varit ute på länge!

Sen tog ja med ytterligare en liten promenad hemmåt så Nova fick sova en stund, vilket hon inte hade några som helst problem med.





Visst är de söta i nästan likadana Adidas overaller??!!

80 ÅRSFIRANDE

Ja, Jockes mormor fyller 80 idag, så ja och Ida tog våra barn och åkte dit, de tyckte hon om, hon blev så glad så!
Synd att Jocke inte kunde följa med, men han var tvungen att jobba o sen fixa bilen som skulle besiktas idag, som för övrig gick igenom, skönt skönt skönt!

BABYMASSAGE

Japp då har vi varit iväg idag igen, idag blev vi två st mammaor med varsitt barn bara, Therese kunde inte följa med för hon hade ingen barnvakt till Anton, o den fjärde mamman vet vi inte vart hon tog vägen, men men!
Lika mysigt idag, Nova tröttna en liten stund, men på´t igen, så glad så o håller liv i luckan!
Sen efteråt ville Nova ha mat så vi blev sittandes o prata med BVC sköterska Agneta som vi i vanliga fall oxå har när de gäller vägning o mätning, så vi var kvar iaf till 16.15 från kl 14.30, de var trevligt!

MAT

Japp sen blev de mat hemma hos farfar Timo, makaronipudding, mums var det!
Alltid skönt att slippa laga mat för det är ju såååå tråkigt ibland, speciellt när man har mattorka, inga idéer alls på vad man kan laga, någon som har några bra tips??

BESTÄMMT

Nu ni är biljetterna bokade den 9:e Mars klockan 15.20 lyfter planet från Arlanda till Portugal, vi blir borta i 9 dagar, åh de ska bli så skönt o sååå kul o komma dit! Längtar längtar längtar!!







Mammas älskade, underbara, vackra bebis!

Nej nu blir de natten

Sov Gott

Puss & Kram // A

Skitblogg

ERROR

Ikväll när ja skulle börja skriva mitt inlägg så gick de inte att lägga upp bilder, de blev bara error, jävla skit oå, jag som hade fixat till min bilder så fint, men men, får väl lägga in dem imorgon!

BABYMASSAGE

Idag blev de babymassage på schemat som för övrigt inte är så värst späckat =) Åhhh vad Nova gillade det, riktigt mysigt, hon var på bra humör o nöjd som skrutt under hela massagen, underbara barn! En liten pinkhistoria gjorde hon oxå, eller ja liten o liten, man kan lindigt sagt säga att hon badade i den. ingen dålig pöl, inte långt efter kom Amelia med en lite mindre pöl =)

Sen blev de vägning o mätning:
Vikt: 6375g
Längd: 65 cm
Huvudomfång: 40,6

Så visst växer hon o får i sig de hon ska trots allt kräk som bara väller ur henne, hoppas att de slutar snart, är måttligt trött på kräk, men visst man är ju uppe i över 60 kräkhanddukar oxå, 10-pack på IKEA för 30 spänn, de e ju bara o kast sen om de är förstörda, men de går åt oå! Men nu har hon ju fått gröt o smakis ett tag så kanske att de ger med sig snart.
Ikväll kämmde hon nästan en full grötportion, en full portion är på 1 dl vatten o ja hade väl 3/4 dl o de tryckte hon nästan i sig med lite katrinplommonpuré *mums*

PORTUGAL

Som de ser ut just nu så åker vi dit i Mars, mamma bokar resan imorgon, så de blir nog förhoppningsvis den 9.18 mars, ska bli sååååå kul o komma dit igen, har ju inte ens sett deras "nya" hus än. Plus att de ska bli så skönt at komma bort o se något annat för en gångs skull. O sen ska de bli kul o resa utomlands på semester tillsammans me Jocke o Nova, första semestern som en familj, iof så har inte ens ja o jocke varit någonstan tillsammans än, så de passar ju jättebra.
O sen ska äntligen mammas Kille/gubbe/man få träffa lilla Nova! Han har ju inte träffat henne än

Nej nu blir de sängen tycker Nova, de sprakar i babylarmet, dags för käk!

Sov Gott

Puss & Kram // A


Ruta 1 ????

SOVRUTINER

Jaha är man tillbaka till ruta ett eller är de bara en engånsgrej ikväll???!!!

Kvällen började jättebra, gröt vid sju - haalvåtta, sen blev de ett bad (som hon bajja i) sen när klockan var runt 21 så var hon trött min lilla dam, hon var så trött så hon fick puppe inne i sängen, hon somnade oxå, men vaknade igen o då var de kört, eller ja hon är skittrött så ögonen snurrar i hiuvudet på henne, men NEJ jag ska inte sova!!
Så nu sitter vi här på golvet, hon ligger o pratar med TV:n o suger på tummen =)

så här glad kan man vara när man inte vill sova!

BLOGGDESIGN

Har ju grejat med bloggen som ni ser, vet inte alls om ja gillar de,, .. .. Oranget är ganska fult egentligen, men men de får se ut så här ett tag iaf, tills ja har nerver att göra om de igen, har lixom inga designidéer heller! ser ju likadant ut som innan men andra färger typ, men men.
Nu är iaf en del av de ja klaga på fixat, nu är de bara de att de gamla inläggen blir kursiva, måste fixa det!
Och att rubrikerna är avkapade, är de avkapade på era datorer???

VÄNNER

Nu när ja låg o försökte få Nova att sova så funderade ja på om man har några vänner kvar egentligen.
Det är ju nu när man fått barn som man märkar vilka som är ens vänner, o om ja får tänka efter då så har jag....INGA!
Eller jo de har ja ju men inga riktiga vänner, Jag har Therese, o de är jag väldans tacksam för! Tack för att du finns!
Sen har man ju familjjen så klart, bättre vänner än familjen kan man ju inte ha. Jag är så glad för min kontakt ja har med min mamma, tror inte man kan få bättre kontakt med  en förälder som vi har, känns helt underbart.
Som Ida tex, de kan gå säkert upp till 2 veckor innan man hörs av men man vet ändå vart man har varandra, inget strul, inget krångel, de bara är så!
Men såklart min allra bästa vän kommer alltid att vara Jocke, han finns alltid där för mig, han ställer upp dag son natt, i både vått o torrt! Älskar dej hjärtat.
Sen har vi ju Lina oxå såklart, får inte glömma dej, henne kan man oå ringa till efter att man inte hörts på en månad o ingenting har förändrats.

Som sagt de är nu man vet vilka ens vänner ar, dom som aldrig hör av sig längre för att man antagligen inte kan skjutsa på dem, eller bara för att man har fått barn så är man inge rolig längre, men vet ni vad, jag är fortfarande jag fast med ett barn, o är hon ett hinder för er så kan ni dra så enkelt är det! jag är inte den som är den, visst de kan göra jävligt ont att bli av med kompisar, men då får de göra det, tänk er för, en dag kommer de komma tillbaka på er, när ni sitter där o ingen hör av sig längre. Tänk efter vad ni gör med era vänner, var rädda om dem, riktiga vänner är sällsynta.

Så nu har ja fått klaga av mig lite, är så trött bara på falska "vänner", folk man inte kan lite på osv.

Nej snart kommer pappa Jocke hem, ååhhh så mysigt! Ska väl försöka se om Nova vill sova här snart igen, men hon  hann ju sova en lite stund så nu har hon väl nya krafter =)

   ska sitta upp       sötnos!

 Badfrilla =)            så snygg !


 katrinplommon   älskade barn!



oj så glad man kan vara!!                          

God natt o sov gott.

Puss & kram // A

TOKIG

Jag blir ta mej fan tokig på detta, bloggen ser bra ut när man förhandgranskar men inte sen när man sparar, hmmm.??
Skumt eller vad??!
ger fan i de här nu,
Hur tycker ni att de ser ut??
kanske är annorlunda beroende vad man har för dator, på min dator så blir alla "gamla" inlägg kursiva men inte de allra nyaste, jag vill INTE ha dem kursiva. men de är kinte kursiva om man går in på kommentarer, HERREGUD!!
Sen är alla rubriker avkapade, sista bokstaven är lixom halv kan man säga....men men
Är absolut INTE nöjd. men de får ja fixa en anna dag.

Plus att ja får inte kommerntartexten att bli orange, den är svart så man kan knappt läsa kommentarena, fast att ja har ändrat på rätt ställe, men bloggen har ju varit lite seg de senaste dagarna så de kan ju vara något sånt bara.

Nej nu ligger min underbara dotter o pratar med mej i babylarmet, dags för ett bad o lite gröt=)

ha en trevlig kväll.

Puss & Kram // A

Renovering pågår

Jaha då tyckte ja tydligen att de var dags för lite nytt här på bloggen, men de känns just nu som att de inte riktigt går som ja vill, tar en liten paus o fortsätter sen, så de kanske ser lite konstigt ut här ett tag..men men, så kan de vara.
Ja passar på medan Nova sover!!

Kram // A

fredagkväll

FREDAG

Japp nu sitter ja här, världens största godisskål (godis för 70 spänn) en coca cola, ska kolla på film.
Nova sover sen ca 15 tillbaka, supertrött unge=)
Jocke han är på väg till storå till Pumba o Cajsa, Jocke ska med pumba o co till sthlm tidigt imorgonbitti för att gå på någon MC mässa, bussen gick redan halv sju på morgonen, därifrån, så de var enklast om han sov där inatt.
Klart att de är lite tråkigt att sitta själv en fredagkväll, men de kan vara skönt att bara få lite tid för sig själv oxå, pyssla om sig själv lite, bara vara!

För övrigt idag så har ja inte gjort så mkt, varit hemma hos Therese en sväng, Skönt att allt löste sig mellan oss hörru!!

TACK TACK TACK

Speciellt tack till Marina vill ja säga för den fina kommentaren ja fick av dej, jättegulligt!
Jag vet att vi inte pratar så ofta men de känns ändå som man har bra kontakt med både den o erika, speciellt nu när man blivit äldre och efter att Nova kom. Känns jättebra, vill bara att du ska veta det! Älskar dej med!

Tack även till Anna och Ida, ni är för goa allihoppa!
Men ja tror nog att både anna o ida förstår hur ja känner, alla nyblivna föräldrar känner nog så här ibland, som om allt vore skit, man hinner varken med de ena eller de andra, men men då får de väl vara så då!
Iaf lättare nu när hon blir lite äldre,förut kunde man knappt gå på toaletten utan att man var tvungen att ha med henne in dit, nu kan hon ju sitta o guppa i sin babysitter tex, eller ligga nakenfis  på golvet utan att hon dör av missnöjdhet.

FILM

Nej nu ska jag titta på film, ha en trevlig Fredagskväll allihoppa!

Puss & Kraam // A

fel fel fel, fan fan fan

FEEEEEL

Just nu känns de som om allt ja göra bli bara fel, utan min egen vetskap!
Folk blir arga, sura, ledsna, besvikna m.m. på mig. men jag gör verkligen inte saker o ting med mening, de bara blir så.
Jag kan t.ex vara JÄVLIGT dålig på att höra av mej, eller glömma bort saker o ting väldigt lätt och väldans fort, även de är inte med flit.
Absolut inte så att ja inte vill, eller inte orkar eller inte har lust, För ja ja både vill orkar o har lust, men ibland blir ja lite väl inne i mitt eget.
Nova har kommit in i en period när ja absolut  inte får gå ifrån henne, hon ska helst hänga på min arm/höft o bara vara då är hon som nöjdast, men de säger ju att runt 4:e månaden så kommer "klängmånaderna", man får bära mkt.
Okej o hur lätt tror ni de är att tex städa då? eller ens bara göra sig iordning? Inte så att hon dör om hon får vara missnöjd en liten stund medan man klär på sig eller så, men såklart kan hon slippa vara ledsen så gör man ju alt för att hon ska slippa det.

Så alltså just nu ser våran dag ut så här:
Ca10.00 Nova vaknar, oftast på Strålande humör, de blir ny blöja, mat och kläder, sen blir de lite myspys o lite bus i ca 2 timmar.
Runt 12.00, Nova blir trött igen, då går vi in i sängen o myser, sen sover hon i ca 1-2 timmar.
Då bllir de lite lunch, kanske någon smakportion tex morotspuré, *mums*
sen dröjer de inte länge så är hpn trött igen, ca kl: 15-16 där någonstans. ja visst då sover vi lite till en timme kanske.
Sen blir de mat, kanske potatis o palsternackspuré. (självklat får hon ju puppe oxå när hon är hungrig)
sen ska de sovas igen o sen är de kvällen.

Då ska jag alltså, städa, diska, tvätta laga mat, ta hand om Nova, hälsa på vänner, ta hand om mig själv
DE GÅR INTE! speciellt inte nu när de börjar komma in rutiner, kanske när man fått ordning på rutinerna, när Nova äter mer "vanlig" mat, inte vet ja....

Orkar inte med att folk ska vara "sura" på mig, men men inget ja kan göra åt saken tyvärr, så här funkar jag! Take it or leave it....

Nej nu ska jag sova, alla andra sover som stockar, Nova snarkar till o med hörde ja i babylarmet nyss *hihi* hon är ju bara för söt. Tur att ja har henne som lyser upp min vardag lite, o tur att ja har Joakim som förstår mej iaf. vad skulle ja göra utan er??!! Älskar er av hela mitt hjärta.

Gott Natt

Puss o Kram // A

Frisk luft

Javisst de har vi fått idag, var meningenn att ja skulle gå en sväng på stan med Ida, men hon hann o bli klar precis när ja kom fram, men de var bara bra att hon fick ut oss ur lägenheten en sväng, har knappt varit ute sen mamma var här, alltdå i lördags eller något, men men så kan de går, måste skärpa mej.

Det blev iaf en runda på stan, H&M och KappAhl, de blev en Hello Kitty filt till Nova, två mössor o lite strumpor till Nova.
Igent till mej själv dock, eller ja, jag var o betällde förstorningar på fotot från tidningen idag (lite sen med de ja vet).
Så jag beställde tre st, en till oss, en till mamma o en till farfar Timo. sen kan man ju göra fler förstornngar senare om de är någon mer som vill ha det!

Jocke hittade lite nya kläder till sig själv idag, de behöver han, allt är ju förstört nästan, hoppsan den trjan råka ja visst meka bil i brukar det vara ungefär..*hihi*

MAMMA

Jag saknar dej så fruktansvärt mycket så de vet du inte, fy vad jobbigt de var den här gången, tänk om du kunde vara hos oss jämt de skulle vara något det =)
Men mamma här kommer en bild bara till dej ...=0)



Nova saknar dej med..,

Nej nu ska vi åka till ida o co o äta tårta Peter fyller år, GRATTIS PETER PÅ 29 ÅRSDAGEN (han själv trodde att han fyllde 30) hahaha

Puss & Kram / A


Såååå ont i hjärtat

MAMMA/DOTTER KÄRLEK

Att de ska göra så ont i hjärtat att säga hejdå till sin mamma, sen Nova kom till världen så har de blivit jobbigare o jobbiagre för varje gång att säga hejdå till mamma,de gör riktigt ont när hon ska åka. Antagligen bara för att ja vet att de kommer att dröja ett tag innan vi ses igen, de tar  ju lixom inte bara en lliten pisskvart att åka dit/hit, Tyvärr!!
Den här gången så har vi umgåtts och myst i en hel vecka, superskönt! Man umgås verkligen på etthelt annat sätt nu när Nova finns med i bilden, den blir en helt annan sak nu!
Men gud vad jag saknar henne, hon åkte igår eftermiddag, tårarna bara forsade fram när vi skulle säga hejdå på både henne o mej, de värsta är ju att man kan inte sluta gråta heller, så de blev en lite jobbigt eftermiddag/kväll.
Så när Nova har fått sitt 5 månadersvaccin så får vi försöka spara lite pengar så vi kan åka dit.

Dom bästa som finns   Älskar dej mamma!

VECKAN

för övrigt denna vecka så som ni lästa så var vi balnd annat till örebro en heldag, bara gick omkring o prata o umgicks.
Vi hade inge bråttom, utan vi gick omkring där inne, tog en fika o bara mös, Nova tvärslockande jättemysigt i mammas famn, men ena fingret i munnen. Annars var hon vaken o nöjd ganska länge där inne, mn hon tvärslockna i bilstolen.

så här trött kan man vara efter en heldag i Örebro Så här trött var hon när vi kom hem =)

BADA

Vi var ju även i badhuset, jättemysigt tyckte Nova att de var.

  Så söt i sina badtrosor   Åh vad mysigt

åhhhh så skönt de kan vara  Myspys efter badet under infravärmen  Nova i sin nya badrock från new york, som hon fått av mormor  så sötär hon min lilla ängel

SMAKPORTIONER

Sen har vi börjat ge Nova smakportioner:

Mildhavregröt: Muuummmsss (speciellt med katrinplommonpuré till)
Potatis och ärtpuré: BLLÄÄÄ
Potatis och blomkolspuré: BLLÄÄÄ
majspuré: mumma
Morotspuré: de går ner, ganska så gott
Broccolipuré: inte så gott, men de går väl kanske
Hon har även fått smaka lite drycker: äpple o päron är mumma men INTE morot

Gröten är bäst helt enkelt.

 Morortspuré, den går allt ner, men inget slår gröten!

TUMMEN

javisst Nova har kommit på att man kan suga på tummen, eller ja hon har väl gjort de ett tag, men hon har nog inte förstått förren här om dagen att man kan ju faktiskt suga på den o att den är god, att man kan ta den istället för  tutten.
Här om natten vaknade ja till av att jag låg på hennes tutte, den lixom gjorde ont i sidan på mig, tittade upp på henne o såg att den där goda tummen hade ersatt tutten istället, Inte så mkt jag kan göra åt saken, vill hon ha tummen så får de väl bli så då. Lite svårare att ta bort från dom, men men då får de väl vara så då!

Den här goda tummen börjar åka in mer o mer, å god är de ska ni veta. Snart byts väl tutten ut mot tummen Ser ni vad god den är, speciellt när man sitter i mormors knä! =)

HOPPGUNGA O ANDRA TREVLIGHETER

Ja vi var ju tvungna att prova hoppgungan när mormor var här så hon fick se, den var betydligt roligare nu.
Hon har inte kommit på hur man gör än, men hon lixom tar fart, men sen vet hon inte vad hon ska göra sen. Hon böjer benen och skjuter ifrån men sen blir de inte mycket mer, men de kommer väl snart de med, å då ska hon inte göra annat än o sitta i den där hoppgungan kanske. Hon kanske blir som Mollie som böjade hoppas bara hon tittade på den, sötnos!

Men för övrigt så har vi bara haft en massa myspys med mamma/mormor, skrattat, pratat, gråtit, m.m.

Att ligga på mage böjar bli en favorti, hon kan vända sig fråm mage till rygg, men inte tvärtom ÄN, hon är på väg men den där nedrans armen är ivägen, så de dröjer nog inte länge de heller, så fort det går!

Avslutar inlägget med ett par fina bilder på Våran Älskade Lilla Ängel Nova!

testar hoppgungan igen, lite roligare den här gången

Så här glad kan man vara efter att ha pinkat på mormor

Så här skkoj kan de vara att ligga på mage

Ha en fortsatt trevlig dag.

Puss & kram / A

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Michaela, även du har en mycket fin och underbar mammablogg.
Tack så mycket!




Reglerna för Awarden är enkla, Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker Förtjänar den!
Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem om att dom har fått den!

Therese och Amelia
Maria och nellie
Mamma
Linnéa och Kevin
Ida, Lukas och Mollie
Cajsa och "Magen"
Alexandra och Tyra

Härlig vecka

MAMMA

Jaaaa äntligen så är mamma här igen, de var ju så länge sen känns de som.
Hon kom i söndags, då blev de bara lite myspys o en kebabtallrik. Nova fick MASSOR av julklappar, från bland annat New York, en jättesöt diesel body med en tröja hon ska ha över, en massa söta set, en underbart söt liten morgonrock som de står shower time på med små söta badtofflor till. jag fick två Armani tröjor o Jocke fick en Quicksilvertröja, ni vet en sån där muckjacka med massa "ludd" i som är lite varmare, jättefin var den.
Måndagen var vi ute o gick i stormen, men vi gick bara upp till stan i stort sett, kollade lite i affärer.
I onsdags var vi inne till Örebro, mamma tyckte att ja behövde lite nya kläder, så de blev ett par byxkor några tröjor, sen blev de en åkpåse till Nova o lite annat småkrafs *tack mamma*
Igår (torsdag) så var vi till badhuset, Novas första gång i badhuset, hon såg lite småchockad ut först men ja tror hon gillade de, vi plaskade iaf i lite över en timme i den där sköna barnpoolen ni vet =) Sen blev de lite mat för hennes del o sen blev de lite mer bada, fast i baljan inne vid duschen, men de var mysigt de med, sen blev hon torkade av mormor inne vid bastun, sen var min lilla ängel helt utslagen, fast de e ju inte så konstigt, vi var ju ändå där i tre timmar!
Idag vet ja inte vad vi ska hitta på, åka/gå till min mormor en sväng kanske, sen blir de väl till o äta något.
Mamma ska ut med sina vänner ikväll så vi blir utan mormor =( men de ska ju gå bra ändå *hihi*

Annars har vi inte gjort så mkt speciellt, bara umgåtts o haft myspys ihop! Skönt att ha henne här lite, få bli lite ompysslad jag med!

Nej nu ska ja göra mej iordning, ska träffa mamma snart antar jag, Nova sover men så fort hon vaknar så ska vi hitta på något.

Bilder kommer senare när man får tid över..

Puss & Kram / A

1 år sedan...

PLUSET

Javisst idag förstår ni är det 1 år sedan jag plussade på grav.testet.
Kan ni tänka er vad tiden går fort, o nu sitter ja här med en snart 4 månaders bebis, helt otroligt!

Som ni kanske har läst eller förstått så var de väldigt blandade känslor när ja plussade, de var inte helt 100 mellan mej o Jocke då så de var inte helt självklart att vi skulle behålla då, eller ja, ni vet vad ja menar, man är väldigt kluven o vet varken ut eller in. Fast gud vad glad ja var, ja visste att allt fungerade som de skulle, jag kunde bli mamma!
Innerst inne visste jag nog redan från början att jag SKULLE behålla.
Jag o Jocke jobbade på vårat förhållande o sen var de bara helt självklart att vi skulle behålla.
Känns JÄTTEHEMSKT att ens tänka tanken på att man tvivlade på o behålla nu när hon faktiskt är här.

Helt klart de bästa beslutet ja gjort i hela mitt liv, för vad vore livet utan henne nu??!!

Hon är ju de bästa, de finaste de mest vackraste som hänt i mitt liv, o inte nog med de så får ja uppleva detta mirakel med min drömprins, de bästa som finns, Nova & Joakim Maajaakkola! Älskar er, min familj!

COUNTDOWN

Nu ni är de bara TVÅ dagar kvar tills hon landar på arlanda vid 14.30 (om allt är i tid), sen brassar hon på hittåt i bilen som redan är förbokad på Arlanda, så hon är väl här vid, ja sexsnåret! Mamma jag längtar sååååå mkt!

Nej nu ska jag göra mej iordning medan Nova sover, hon slog igen sina underbara blå vid 23-24 snåret igår o sen slog hon upp dom med ett strålande humör kl 8 imorse, de blev blöjbyte, mat i sängen o en massa myspys med en glad flicka i enbart blöja, mmmmm så mysigt! Sen blev hon trött igen vid 10.15 så då gick vi in o la oss i sängen o tvärsomna båda två, myspys! Sen vakna ja en timme senare, men hon sover fortfarande, skönt då kanske hon kan vara på bra humör idag =)

Ha en trevlig fredag.

Puss & kram

 

Gnälligt idag

GNÄLL GNÄLL GNÄLL

Jaha då hade vi en jobbig dag till, en massa gnäll o väldigt lite sömn.
Hon sover bara en halvtimme här o 40 minuter där, vilket resluterar i att hon bli gnälling, visst de sover ju bara mindre o mindre, men de skulle vara skönt om hon kunde sova så pass länge att hon inte blir gnällig iaf, men visst vi har ju alla våra dagar.

Just nu sover hon, hoppas av hela min själ att hon sover för natten, men ja ska väl inte hoppas på för mkt antar jag, klockan är ju "BARA" 00.00 än så länge.

Men imorse var hon p¨å strålande humör, passa på o ta några bilder på henne då, när hon låg på mage.

   

Kolla vad duktig hon är mammas lilla älskling, vet dock inte riktigt vad hon gör på sista bilden, masken eller något =)

DINGLISEN

Nu kan Nova verkligen ta tag i saker ganska bra, jätteduktig!
Hon fick en rosa dinglis i julklapp, en katt med något som skramlar på magen, och med tuggisar på händerna, den är mysig den, imorse skulle hon äta upp det, helt oxtokig blev hon om hon inte fick in den i munnen, helst hela den där tuggisen ville hon ha i munnen, då fick ja mej att gott skratt.

 

Tänk om ja kunde äta upp den här, så skulle ja göra det.

NAKENFIS

Tänk att de är så skönt att ligga nakenfis på en fleecefilt på golvet, de är de bästa Nova vet o få ligga nakenfis och lufta rumpan, då blir hon på bra humör mammas älskade bebis! Så ligga nakenfis de får hon göra mkt, för att hon gillar de så mkt, o mycket kort blir det när hon ligger där o petar på sina fötter som hon har upptäckt

Idag provade ja en storlek större på Nova då en del 62:or börjar bli lite små, o tror ni inte att 68 passade, herregud, lite stort över axlarna över de, emn annars satt de som gjutet!

   

Åhhh vilken sötnos hon är mammas älskade dotter, Mamma älskar dej hjärtat!



Storlek 68, inte så vackert klädd kanske men ja skulle ju bara kolla om de passa!

NOVA - MY LITTLE ANGEL









Tänk att kärleken till detta vackra, underbara, fina barnet går inte ens att förklara med ord!
Hon är de bästa vi har, det gjorde vi bra Jocke!
men kolla bara så söt hon är..=)

Nej nu blir de natten straxt

Sov Gott Allihoppa

Puss & Kram

Usch vilken dag

JOBBIG DAG

Javisst igår var de verkligen ingen rolig dag, ingenting som funkade som de skulle.
de började med att Nova vaknade kl tio på morgonen efter att ha sovit sen kl 01.30, hon sov alltså 8 1/2 timme, UTAN att äta, ni kan ju tänka er hur min bröst såg ut, o vi ska inte prata om hur de spände i dom, aj aj aj.
Så de vara bara till o sätta sig i soffan o låte henne äta, skönt skönt skönt!

Men sen tyckte ja att de började kännas jävligt skumt i ena puppen, nästan som om de vore mjölkstockning på G, så ja satte mej o pumpa lite, kom dock nästan ingenting, Åh kul tänkte ja, mjölkstockning, men ja hade inte ont!
Jaja tiden gick o sen var de dags för Nova att äta, de var bara de att ja visste inte om hon fick mat eller inte!
Plus att hon var supergnällig, sov bara en halvtimme här, 20 minuter där, så hon var ju trött hela tiden oxå, de gjorde ju inte saken bättre, då trodde ju jag ännu mera att hon inte fick i sig ordentligt med mat.
Prata med mamma o var helt förstörd, hoon som har egna erfarenheter av mjölkstockning sa PUMPA!!!

MEN till slut när kl var runt 21 tiden så åt hon, ordentligt från båda, antingen så släppte de eller så vara de helt enkelt bara en sån dag! sen sov hon i min famn till kl var 23.30 då tänkte ja att ja skulle lägga in henne, men då vakna hon, så då fick hon ny blöja o lite mat så somna hon om till 06.00 o sen somna hon om till 12.00, så sömn, den lyser INTE med sin frånvaro!

Men ja prata med Therese om detta o de kan ju faktiskt vara så att hon är inne i en tillväxtperiod, då hon  behöver mer mat än vad hon brukar o de kan ta ett tag innan de "fylls på" i pupparna, så då kan de kännas lite skummt!
men men, de är ju bra idag iaf, hon är på bättre humör oxå för den delen =)

Nu ska jag gå o städa lite tror jag, städar bort julen, o sätter upp nya gardiner...=)

COUNTDOWN

om 4 dagar kommer mamma/mormor....yiieepppiieeee

ha en bra kväll allihoppa!

Puss & Kram hela dan


Middag ikväll

MIDDAG

Japp ikväll är vi bjudna på mat hemma hos Jan & Gunilla (hur stavar man Gunilla?) Hon ringde förut i förmiddags o frågade om vi ville komma dit, Ida Peter Lukas & Mollie ska oxå dit. Ska bli kul o komma ut lite FAST att de är 18 minusgrader ute, de värsta är att de bor typ 5 minuter från oss, så man skulle vilja gå dit, MEN de vill man inte när de är så kallt så att snoret fryser till is, känns så dumt att ta bilen dit, men stackars lilla Nova fryser väl ihjäl ute om man ska ut o gå, de värsta är att de är verkligen JÄTTEFINT väder ute, synd bara att de är så förbannat kallt. Skulle vara skönt att komma ut o gå lite, men de får vi ta sen när de blir lite mildare.

JULKORT

Kommer ni ihåg att ja sa att jag hade fått världens finaste julkort av min mamma från new York?? Jag skrev att ja skulle skriva ut dikten förr att den är så fin, här kommer den:

For you My Daughter
....a specail Thought in This Holiday season

When you were born
I held you in my arms
and just kept smiling at you
You always smiled back
your big eyes wide open
full of Love
You were such a
beautiful
good
sweet Baby

Now
as I watch you grow up
an become your own person
I look at you
your laughter
your happiness
your simplicity
your beauty
And I know that you will
be able to enjoy a life
of sensitivity
goodness
accomplishment
and love
I want to tell you that
I am so proud of you
and I dealy Love you

Happy Holidays My Beautiful Daughter

 ~
Susan Polis schutz ~

Visst är den fin, helt underbar! Tack en en gång mamma! jag älskar dej!

NEDRÄKNING

Japp nu är de bara 6 dagar kvar tills mamma/mormor kommer hit, längtar såååååå mkt.
Undrar vem som längtar mest, jag som längtar efter mamma eller mamma som längtar efter Nova o mig??
Gissar på att mamma vinner...*hihi*
Nej nu vaknar min underbara ängel...
ha en bra dag....


Burrrr kallt

MINUSGRADER

Idag är det verkligen kallt ute, just nu är de "bara" 8 minus, men imorse hade de tydligen varit 20 minus ute, Jockes pappa skulle iväg o jobba i skogen men han strunta i de när han kände vad kallt de var ute, han basta istället, de skulle ja med ha gjort *hihi*
Fast de faktiskt väldigt fint väder ute, men kallt som satan! skulle vara skönt o försöka komma ut lite men Nova, men a skulle vilja ha en åkpåse till henne,måste köpa en! Visst de räcker säkert med hennes björnoverall o duntäcket plus vindskyddet på vagnen, men de skulle kännas bättre att hon låg i en åkpåse som är fleecefodrad tex. Men men.

NOVA GÖR FRAMSTEG

Javisst jag skrev i förra inlägget att ja inte trodde att hon var medveten om att hon tog tag i saker, men de ÄR hon, helt klart, den där färgglada giraffen är jätterolig och fin, o får hon inte tag på den blir hon skitförbannad, de är klart, motoriken är ju lite ostabil så när hon börjar veva omkring med sina små armar för att få tag på den så är de ju inte alltid de går som hon vill antar jag, men när hon får tag på den så ska de ju smakas på den såklart, faster Ida höll en liten kanin framför henne igår som hon absolut ville smaka på =)
Hon har även hittat sina fötter, hon har inte börjat stoppa dom i munnen än, men de dröjer väl inte =) 

Ro hit med den så ska ja äta upp den

Men de är ju bara så underbart att se när de börjar upptäcka saker o ting, o när de verkligen syns att de är intresserade av det, de värmer i mammahjärtat! Det värmer ännu mer nu när hon är mer pigg o glad, hon är verkligen en glad lite skruttunge, tror faktiskt att magknipen börjar ge med sig lite, kör fortfarande med minifomdroppar, men ja tänkte att ja ska prova att sluta med den igen när flaskan är slut, man måste ju prova för att se om de behövs, men ja tycker verkligen att hon är mer nöjd o glad nuföritden, men de är klart att hon oxå har sina dagar.

HOPPGUNGAN
 
I fredags testade vi hoppgungan, den var väl sådär, hon fattar ju såklart inte än vad hon ska göra i den, men man måste ju prova lite. Tänkte först att de kanske var för tidigt att prova, men så lästa ja lite om de, o på varningstexten står de att hoppgungan passar för barn som kan hålla huvudet uppe utan hjälp, och att man ska börja med korta stunder.
Hon var inte så jätteintresserad, men hon var nöjd iaf =)

     
Vet inte riktigt hur hon ska bete sig i den här  Nova testar hoppgungan

Så här rolig var hoppgungan...hihi
Hålen för armarna är lite väl högt upp, så armarna hamnar ju lite väl högt, men men, hon växer ju.

Nej nu vaknade lilla damen, hon sov i 30 minuter, så idag kommer hon säkert inte vara på sitt bästa humör, vanligtvis brukar hon ha sin långsovarstund på 2-3 timmar nu, men inte idag tydligen, bara för att ja hade planerat att städa medan hon sov, men men, kan ju börja lite iaf...

Ha en trevlig söndag.

Puss & Kram

Helg..

FREDAG

Jaha då var de helg igen då, undrar vad man ska hitta på i helgen då??
Idag blir de nog inte så värst mycket, Jocke är iväg o fixar klart bilen, o den verkar ju ta sin lilla tid, så vi blir  nog hemma idag med. Men imorgon måste vi nog hitta på något, egentligen skulle man ju behöva ta sig ut lite med Nova så hon får lite frisk luft, men de är ju så satans kallt ute. Är lite smårädd för att bli kall om händerna igen, men man kan ju inte sitta inne heller för att man är rädd att bli svullen om händerna, har ju inga ringar på mig iaf så de är ju lugnt.

SKEDEN

Igår eftermiddag efter att ja hade gett Nova AD.droppar o Minifondroppar så låg skeden brevid henne på filten, o helt plötsligt har hon skden i handen i har stoppat den i munnen, vet inte om hon var medveten om att hon hade tagit skeden, men man kan ju få tro de iaf *hihi* men ja fick de på kort iaf!

Jag tog skeden mamma, kolla vad jag kan
Kolla vad jag kan mamma =)
Kolla på mig...

Så här nöjd är jag då...

Även idag när jag plockade fram lite lekssaker o la runt henne, så blev hon väldigt nyfiken på den färgglada giraffen, så jag höll upp den framför henne, för att se vad hon skulle göra, och för att hon skulle se den bättre, o den var ju bara såååå fin tyckte hon!

Nova pratar med den fina giraffen

Kolla vad fin den är!

Åhhh så rolig den är

Åh så glad ja blir...

YES jag tog den...äntligen

YES Jag tog den, ja snodde den från mamma

då blir man så här glad

Då blir man så här glad =0)

Mammas lilla flicka är så duktig, som sagt ja vet inte om hon gör de medvetet, men de är kul ändå!

STÄDA

nej nu ska jag ta o gå o försöka städa undan lite medan Nova sover, de börjar se ut som fan själv här hemma just nu!
Disken diskar inte sig självt, undrar varför...*haha*
Tänk om diskmaskinen kunde vara i funktion, de skulle sitta fint, då slapp man iaf disken, Therese nu vill ja att Peter ska komma hit o kolla på den...*tihi*
Så ni får ha en bra fredag, de ska iaf jag ha!

NOVA

Kolla så söt ja är...

Sånna här roliga miner har jag för mig hela dagarna =)

sååå fin är hon...

Men kolla vad underbart söt jag är

mamma älskar dej

I love you my beautiful princess

Puss & Kram Hela Dan


Nyårslöfte

1. Jag/vi ska göra de här året så perfekt som möjligt för Nova! Hitta på massa skoj med henne =)
Allt ska vara så bra för Lilla Novas skull.

2. Börja träna, inte just för att gå ner i vikt, utan för att ja ska hitta mej en hobby, något just bara för mig. Plus att de är ju inte direkt skadligt att röra på sig. Få dallret att sitta fast *hihi*
Mest för att de kan vara skönt att ha lite ensamtid, komma ut lite för sig själv, kan bli ganska intensivt ibland, Men ja älskar min familj ändå =)

3. Ha mer kvalitetstid med jocke, vi måste hjälpas åt lite mer! INTE bråka *me love you*

Ja de är väl mina nyårslöften, ta tag i mig själv o umgås SÅ mycket som möjligt med min familj, göra saker ihop som en familj. Längtar till sommaren nu......

Nej nu har äntligen min dotter somnat så jag ska ta mej något att äta, sen blir de sängen för min del. Jocke är fortfarande iväg o lagar bilen, antar att de inte går så bra, de har tagit sin lilla tid, Men Nisse tog ju en massa tid på sig innan han kom o hämta Jocke oxå...hihi, får se om bilen blir lagad idag eller imorgon =)

Men nu är de iaf bara 10 dagar kvar tills mamma/mormor/Catta kommer, de ska bli såååå kul, vi har inte setts sen i november, vilket innebär att hon inte har träffat sitt barnbarn sen i mitten av november, då var Nova nästan två månader, nu är hon tre månader, närmare 4 månader när hon kommer, tror ni hon längtar något??? det tror jag, eller de VET jag.
Det har ju hänt en hel del på Novafronten sen dess, de utvecklas ju så fort.
Hon vänder sig ju på sidan, NÄSTAN så hon rullar över på mage, men de är den där armen som är ivägen bara, hon skrattar högt, Idag asgarva hon verkligen när ja skulle tvätta henne i armhålen, jättekillig under armen...*hihi*
Mammas älskade lilla skrutta

Nej God Natt Allihoppa, sov Gott

Puss o Hej


Gott nytt år

2009

Jahopp, nyårsafton tillbringade vi först hemma hos pappa på dagen men lite fika och bara umgicks lite.
Själv fick ja handproblem, jag stog utomhus o pratade i telefon med Jocke i kanske 10 minuter, jag tyckte personligen inte att de var så himla kallt, sen gick ja in med Nova till pappa o sen sprang ja över till Therese en snabbis, men jag var aldrig inne hos henne utan ja var fortfarande utomhus, när ja kände att min fingrar på vänsterhand började svullna.
På den handen har ja min två ringar som ja är extra rädd om, på ring fingret har ja ringen ja fick av min mamma i 13 års present och på långfingret sitter ringen ja fick av Jocke i julklapp för något år sedan.

Men men väl inne hos pappa så svullnade de ännu mer, nästan så de blev obehagligt, men ja tänkte att svullen om fingrarna har ja ju varit förut så de går nog över snart, men ja kunde inte släppa de o värre blev det, så till slut var mina fingrar som fem fläskfilér, ja stog med dem i kallt vatten, jag stog med dem i varmt vatten, DÅ kände ja nej fan ja måste nog klippa ringarna fast att ja ionte vill o kommer väl tjuta i flera veckor,men snart får nog inte mina fingrar något blod
Jag blev fasiken nästan livrädd en sväng, men sen tog ja fram en ispåse från frysen o tänkte ja ger de ett försök till, så efter ett BRA tag så kändes de bättre, svullnade gick ner.
Men ja kan säga att de dröjde LÅNG tid innan ja kunde ta av mig ringarna. Detta började vid 13.30 när klockan var 20.00 så kunde ja ta av min den ena, Inte nog med att fingrarna svullnade så svullnade även mina stortår *hmmm*
Detta kändes mycker skumt, ja måste ha reagerat på kyla/värme på något sätt.

Idag känns de ialla fall bra igen...

Kvällen

Den tillbringade vi hemma hos Ida o peter med massa GOD mat, både ja o Ida sa att vi kände oss mer mätta igår än vi var av all god julmat på julafton, riktigt gott var det, oxfilé med potatis som man först råsteker o sen har i ugnen, riktigt mumma var det. Efterrätten var lika god, men alla var nog lite för mätta för den tyvärr =)
Vid tolvslaget så gick vi ut o kollade på raketerna, o sen blev de hemfärd för våran del, Nova vaknade såklart när vi försökte lägga ner henne, men hon somnade om sen efter en timme eller så.

Nova är nyårsfin i skjorta

Nova fin i nyårsskjorta, men mamman ser inte så värst vidare glad ut, men den bjuder ja på =)

Ha en bra nyårsdag.

Puss o Hej

RSS 2.0