Tre dagar kvar

TRE

Javisst nu är de ta mej sjutton bara tre dagar kvar tills mamma/mormor kommer, åhhh ja längtar =)
Känns som en hel evighet sen vi åkte från Portugal, men de är ju faktiskt inte ens två månader sen, fast de är ju ganska lång tid ändå, skulle vara skönt o ha mamma närmre ibland, men men, när vi väl träffas så TRÄFFAS vi verkligen, de blir mer kvalitetstid!

Hoppas vädret blir bra nu när hon kommer så man kan vara ute o hitta på saker, min mormor o hennes gubbe flyttar ju ut i stugan i helgen så där kan man ju vara om de är fint väder, jättemysigt där ute =) Plus att mormor får sällis!
Sen kommer ju min morfar med fru och min morbror med familj upp (de bor i kristianstad) i helgen så de blir nästan släktträff igen =) De är ju 10 månader sen ja träffa min lilla Kusin Max, måste springa iväg o köpa en liten present till honom, han fyllde ju år nu i April, 2 år ! Så de ska bli en riktigt rolig helg som kommer, hoppas Jocke är ledig så han ocå kan vara med, skulle verkligen vara pricken över i =0)

TORSDAG

Imorgon ska vi till doktorn med Nova för hennes kräkhistorier, får se vad han har att säga, men ja fick höra av en av mammorna i föräldragruppen att hennes dotter kräks utav dessa fruktdrycker som finns till barn, o dom får ju Nova ganska ofta, men nu ska ja prova ett par dagar utan dom¨så får vi se, än så länge idag så han hon inte kräkts något alls, o då han hon ändå ätit gröt till frulle då hon fick vatten till, så vi får se, tråkigt bara om man aldrig ska kunna ge henne något gott att dricka, men men om läget är så, så är de så!
Får se vad doktorn säger om det!

Nej nu ska ja planera lite dop medan Nova sover!

Puss&Kram // A


Yiippiieee

TJOHOOO

Mamma ringde idag, o hon skulle ju inte komma hit förren nästa lördag, slltså den 9 maj, men Conor (hennes sambo) skulle åka bort så hon kommer redan på Lördag, ååhhhhh YES!!
De ska bli så skönt att träffa henne igen, PLUS att hon stannar mycket längre oxå, de ska verkligen bli kul.
2 Hela veckor med mamma/mormor, de blir kanon det =)

KOMMENTAR

Idag fick ja dden här kommentaren:

ni har verkligen bland den sötaste/vackraste bebisen jag sätt i hela mitt liv. hon kommer bli så himla fin när hon växer upp!!!

Jag tackar o bockar verkligen, för visst är hon de sötaste som finns! Det skulle vara jätteskoj o veta vem du är =) Du kan väl skicka en kommentar o säga vem du är, om du vill förståss ? =)

Puss&Kram // A

Helgen, mammaträff & fint väder

HELGEN

Det har varit kanon, i Fredags så var vi bara hemma, Rickard kom hit o drack ett par med Jocke!

I lördags var de kanonväder, de började med en tripp in till Örebro, Farfar Timo köpte en ny bilbarnstol till Nova då babyskyddet är ganska för litet nu, så de blev en Acta Cosmic någonting, hur bra som helst!
De blev även en liten sväng in på IKEA för inköp av lådlås o Köttbullar *hihi*
Sen åkte vi hem till Timo för att tvätta av bilen som pappa ska göra i ordning åt oss, de ska bytas lite skärmar, skärmkanter, de ska lackas o fixas, så de blir nog kanon de här ska ni se =)

Sen på kvällen blev de grilla av *mmmm* kyckling, tzatziki (stavningsproblem) potatissallad grönisar m.m.
Ida o gänget blev tydlingen JÄTTE dåliga sen på kvällen/natten/dagenefter, undrar varför!?
Ska ringa till dom o höra hur de mår idag!

Söndagen blev de städning här hemma, vilket behövdes, ganska skönt att inte vädret var någe vidare, för då kunde man städa i lugn o ro utan o känna att man bara vill ut i de fina vädret!

MAMMATRÄFF

Japp de blev hemma hos mej den här gången, så idag hade vi fullt hus här hemma (tog tyvärr inga kort)
Ja slängde ihop en kladdkaka o lite mockarutor =) *mumma*
Så häftigt är de att de går så fort, nyss låg vi på BB allihoppa, samtidigt nästan! O nu kan de SITTA på golvet allhoppa o leka o plocka med varandra, även knycka saker från varandra så de andra blir förbannad...*haha*
Så nästa vecka blir de hemma hos Jennie antingen måndag eller tisdag.

Nej nu ska jag gå o se om ja kan fixa iordning någon mat till oss idag!

Ha de gott, här kommer lite bilder på våran solstråle =)

 

Ugly Betty är bra det =)

 

Mammas lilla busfrö



Man blir trött av att härja !

 

Nova o Morfar!!

 

Äter majskrokar ute i de fina vädret =)



Nybadad skruttunge! Kolla in badtofflorna mormor!



Sååå gott med majskrokar =)

Puss&Kram // A


 


Tävling

Ny tävling, vi tävlar om skor denna gången =)



Jag tävlar om två presentkort värda 500 kr styck hos Vincent shoe store
i Nikitas blogg. Tävla HÄR du med!


Fredag =)

HELG

Japp då var äntligen helgen här igen, en ledig sambo o en massa mys i det fina vårväfret som ska bli i helgen. Det ska ju bllir kanon varmt, upp till 20 grader, de blir ju kanon det =)

Igår var vi till BVC, allt är som de ska, Nova växer som hon ska enligt sin kurva.
Vi diskuterade även hennes kräkningar som hon FORTFARANDE har, så vi ska iväg den 30/4 för att träffa en läkare o råd fråga lite. Agneta trodde inte att de fanns så mkt attt göra åt de iom ett hon kräks lika mkt även om hon äter fast föda som när hon äter välling, hon kräks minst lika mkt om hon är i upprätt position som när hon sitter eller ligger, som tur är så kräks hon inte på natten, men då är hon ju lugn o ligger still, svvårt att få en sån här liten att vara sttill på dagen *hihi*
Så de är v'äl magmunnen som inte håller tätt ordentlgt, men de ska ändå bli skönt att få träffa någon som vet om man kan göra något eller om de bara är o vänta!

DE HÄNDER SÅ MKT...

Just nu händer de såååå mkt när de gäller Lilla Söta Underbara Nova, hon utvecklas mer o mer för varje dag som går,
Hon vinkar (men bara när hon själv vill) hon är på väg att prova på o krypa, hon står allt på alla fyra här på golvet, men sen falller hon ihop pladask på golvet, men så söt hon är =)
Hon säger dock inte mormor än som hennes mormor vill at hon ska göra, men de kommer nog allt ska du se mormor!
Hon springer omkring här i sin gåstol o skriker efter sin papapapa istället.

COUNTDOWN.....IGEN

japp nerräkningen har börjat, nu är de bara 15 dagar kvar tills mamma/mormor kommer, vilket innebär att de bara är 3 veckor kvar tills Nova ska döpas =)
Men nu är af allt fixat någorlunda till hennes dop, klänning är fixad. Inbjudningarna är ivägskickade, allt är fixat till tårtorna (de ska bara göras oxå *hihi*) de som ska göras när mamma kommeer är att vi ska bara lite småkakor o så.
Måste bara höra med ett bageri o sugarpaste eller flowerpaste, de går nog med vanlig marsipan oxå.
Så nu är de vara o vänta till den 1 Maj för då ska alla ha svarat om de kan komma eller inte, så man vet vad många tårtor man behöver! Så nu väntar ja bara på att någon prälle ska höra av sig om samtal inför dopet, de hör säkert av sig till veckan!

Nej nu vill Min dotter sova lite tror jag, hon börjar bli lite smågnällig i sin gå stol, så nu ska ja mysa en stund med henne.

ha en bra dag

Puss&kram // A

Jag tävlar om ett presentkort

TÄVLING

Jag är med o tävlar om ett presentkort!



Jag tävlar om ett presentkortvärt 200 :- hos Elvis-Elina i Nikitas blogg.
Tävla HÄR du med!


fredagskvällen då...

SKITKUL

Japp vi hade görsköj, de var röj för hela slanten =)
De började med mat o dryck hemma hos Ida med släkt o vänner, se bar de av vidare hem till Anna som hade fått vänta ett tag på oss *haha* där fixade vi iordning mitt hår, drack en del o prata o skratta  o hade skoj.
sen vid 23.30 tiden bar de av till Wickan, Annas mamma var så snäll o skjutsa oss!
Väl framme så släppte vi loss för sjutton gubbar, tror vi dansa hela kvällen så när de väl stängde så kände vi: Va stänger de redan, jaja de blev "pizza" o sen blev de hemfärd, men satan va ont o fossingarna ja hade,

men innan vi gick ut så skröt ja för Ida o Anna att ja ALLTID lyckas o få någo stackars krake att bjuda mej på lakritsshot,
jo visst vi stig på dansgolvet nä'r vi kom på att vi ville ha en sista shot innan de stängde, så ja skulle bjuda, men när ja står de så kommer de fram en kille o frågar om han får bjuda på något, men ja tackar snällt Nej eftersom ja skulle köpa till min vänner oxå, men de fixade han sa han, sen fråga han vad vi ville ha, o sen stog de tre lakrtisshot till oss där.
Sen följde han med upp på dansgolvet men gick lika fort igen..haha...men de var ju snälla av honom, Fredrik tror ja han hette...*haha*

När ja kom hem var Nova vaken så de var bara o sätta sig för att få henne o somna om, vilket gick jättebra!
Sen somna ja som en stock vid 4 på morgonen, sen var de bara o gå upp vid 8 igen när Nova vakna, men men sånt ät livet. så man var helt slut sen när kvällen kom...somna vid halv elva eller någe, både ja o Jocke...

Här kommer iaf lite bilder från fradan:

  '

För fest hos Anna, med hårfixning =)



Posar Lite för kameran..*hihi*



Innan vi skulle dra...

 

På väg hem...

Ha en bra dag...

Puss&Kram // A


Nova min älskade dotter

NOVA ANGELIKA MAAJAAKKOLA

Hon är de bästa i mitt liv, hon förgyller verkligen mitt liv ( å jocke såklart )!
det säga att en bild säger mer än 1000 ord, så, här kommer de massor av bilder på våran goding!

 

goding där!

   

 

 hihi ser ni att de står 1-0 till Nova!! haha



hur söt är hon inte i den där mössan ??!!

   

äta själv är bäst, sen om man stoppar något i mun e en annan femma!

 

de senaste, lägga huvudet på sne =)

 

 

åhhh mamma älskar dej!

 

här va de bajs på gång....



hihi mat runt hela munnen....

Puss&Kram // A



Vårkänslorna sprudlar

ÄNTLIGEN....

....Är de vår!! Nu ÄR de verkligen vår, tussilago (stavning), vitsippor ( ja o anna har sett EN haha), snödroppar o alla dessa vårblommor har börjat komma, solen skiner o den värmer faktiskt, bättre kan de ju inte blir, nu går vi mot bättre tider, slippa ta på Nova en massa varma vinteroveraller, vantar o sockor, de räcker faktiskt med en jacka nu o ett par sockor =)

De senaste dagarna har vi tillbringat hemma hos pappa, Nova har fått sova ute i vagnen, hur mysigt som helst.
Där kommer vi nog spendera mycket tid i sommar, mest för att man kan vara ute på ett helt annat sätt än vad man kan när man bor i lägenhet! Klart att vi kommer vara hemma hos Ida o gänget oxå såklart, Åhhh vad mysigt de ska bli med sommar, sol, bad, barn som springer runt, barn som kanske kryper m.m.

FREDAG

Japp då är de utgång för första gången för mig, HUR ska detta gå??
Kan ja vara utan Nova så länge?! JA de tror ja nog, kommer kanske ha lite ångest men de ska nog gå fint, hon är ju med sin pappa iaf, så hon är inte bortlämnad, de är ju huvudsaken, att hon faktiskt är här hemma när ja kommer hem.

Då är iaf läget som så att Ida fyller 25 år så de blir god mat hemma hos Ida o gänget på dagen, sen blir de förparty hemma hos oss, iaf fram till kl 21-22 kan man härja "ordentligt" sen kommer Pappa Jocke o Nova hem, då är de dags för natten för Skruttan, så då blir de lugnare, sen är de Wickan som gäller för våran del!
Ska bli skoj att få göra något bara för mig själv, att få vara jag för en stund! Jag trivs HUUUUUUr bra som helst som mamma, ja tar mammarollen på fullt allvar, men ibland är de skönt att bara få vara för sig själv en stund!

Får se hur detta ska sluta *hihi*

FÖRKYLNING

Ja först blev ju Nova sjuk som skrutt, hon är fortfarande snorig o hostig, men helt klart på bättringsvägen, sen var de pappa Joakims tur, då fick han feber o förkylning i en vecka, o nu är de min tur, men ja har nog klarat mig liindrig ändå, jag fick ont i halsen o feber på kvällen i Lördags men sen har ja inte haft någon mer feber, bara ont i halsen lite hostig o ont i huvudet, så ja ska nog Krya på mig tills på fredag =)

STÄDAT

Japp de har ja börjat med idag, VÅRstädningen, har till o med putsat fönster i vardagsrum, kök o sovrum!
Så nu är de bara Novas rum, hallen o toaletten kvar, sen är de vårfint här hemma, plus att de är fint till på fredag när de kommer folk hit, de kan ju inte se ut hur som helst *haha*

Nej nu ska jag slappa en stund

Ha de gott

Puss&Kram// A

Min tur då...

SUCK

jaha då var de min tur att bli sjuk då, har nog inte varit sjuk sen långt innan ja blev gravid. Men nu så har man feber, hosta ont i halsen o snorig *jobbigt värre*
Men men, skönt att vi har de samtidigt alla tre så vi slipper hålla på o smitta varandra om o om o om igen!
Så nu ska ja försöka krya på mig så gott de går.

ha de gott allihopp

puss&kram// A

Fortfarande snorig...

SNORIG SKRUTTA

Jaha när ska min stackars lilla skrutta bli av med denna förkylning egentligen??!!
Jag är fruktansvärt trött på den så ja antar att hon måste vara de själv oxå, Men inte nog med de så trodde vi här i förrgår att hon hade åkt på magsjukan oxå, för hon kräktes något så fruktansvärt mkt utöver de vanliga då, till o med så Ida som själv ha haft två kräkbarn fråga mej om de där var normalt, o de var de verkligen inte, så ja vet de sjutton varför hon kräktes som hon gjorde, kanske hade ärit något som inte magen gilla eller så!

men de var falskt alarm som tur var, för med tanke på att hon sen hon blev förkyld så har hon i stort sett matvägrat, så om hon skulle ha blvit magsjuk på det oxå så vet de sjutton hur de hade gått.
Helt hopplöst är de att få i henne mat, hon bara vägrar, de enda hon äter är typ fruktpuréer (knappt), sen äter hon päron-banan med youhgurt (stavning) som finns på burk fråm 5 månader, JA de är i stort sett de enda hon äter, däremot dricker hon ganska mkt vilket är bra, men endå, man skulle ju vilja att hon åt lite, men de är klart han man ont i halsen så vet man ju själv hur de är att äta, men de har gått över en vecka nu!

Vi får väl hoppas att hon blir bättre snart! Hoppas hoppas hoppas.....

PÅSKHELGEN

Idag har ja faktiskt inte den blekaste om vad som händer.
Men imorgon blir de påskmat hemma hos pappa vid 15.00, alltid skönt att slippa laga mat själv *hihi*
Sen blir de bara en massa påskmys, hoppas att Jocke får lite ledig tid i helgen så han kan tillbringa den Med sin familj!
Sen händer de väl inte så värst mkt mer speciellt för våran del...

Ikväll känns de som att ja skulle vilja se en bra film äta något gott (läs godis) o bara mysa med min familj!

Ha en bra Fredag..

Puss&Kram // A

På bättringsvägen...

MÅR BÄTTRE

Nova mår mycket bättre nu, hon har fortfarande en  väldans jobbig hosta, men annars tycker ja nog att hon är mycket bättre, så nu har skruttan varit sjuk i en hel vecka, stackarn, speciellt när man är sjuk för första gången, då måste man väl ta i ordentligt...=)
Men helt otroligt vad bra hon sover för att vara sjuk, inatt har hon inte vaknat en enda  gång, hon slog upp sin blå imorse kl 07.00 men somna om till 07.40, helt okej för mej.
Fast ja ibland skulle göra vad som helst för att få sova länge en dag igen..*hihi* men men sånt ät livet när man har små barn, men de väner ju de med, sen när hon är 15 o VÄGRAR gå UPP istället..*hahahaha*

KALAS

Idag ska vi hem till Ida o gänget, Lukas fyller 3 GRATTIS GRATTIS!!
Guuuud vad tiden går fort med de små liven, inte länge sen han kom till världen känns de som,hihi!
Inte så kul väder ute idag på hans stora dag, men de går nog bra endå=)

Nej jag lovade ju lite bilder från "släktträffen" så här kommer de några, o några goa bilder på våran badbrutta..=)

 

Nova med Gammelmorfars fru Nadja!

 

Nova med Gammelmorfar

 

Nova med sina gammelmostrar, går ju o le lite =)

 

Våran Goa o Söta Badbrutta, mamma fixa frillan *haha*
Hur söt får man bli...??!!



Hihi, mamma o dotter =)



Puss på dej goa unge!!

nej nu ska jag göra oss iordning, ska hem till Timo på mat idag
Så ja måste klä på mig o Nova, sen ska ja FÖRSÖKA få i matvägraren lite käk, hon vill verkligen inte ha mat.
MÅSTE ta mej i kragen o börja göra egen mat, de tycker hon ju bättre om.
Sen måste ja slå in Lukas present, i julpapper, fast de är helrött så de är inga tomtar eller så på men endå, de var visst de enda vi hade hemma, trodda att vi hade guldpapper kvar men de hade vi visst inte *hihi*
men de är ju inte pappret som räknas, de är ju innehållet såklart!

Ha en bra onsdag!

Puss&Kram // A o N

Halv släktträff...

GAMMELMORFAR MFL...

Igår var Novas gammelmorfar här o träffa Nova för första gången, de bor nere i skåne så de blir inte att man träffas så ofta, tyvärr!! De första Noav gjorde när hon satt i hans knä var att lägga av jordens laddning Nr: 2 i blöjan som gick igenom båfr body o strumpbyxor och naturligtvis på hans byxor *hihi* så kan de gå. 

Vi hade iaf supertrevligt, de var mina mostrar med respektive och morfar o hans fru nadja, kul o träffas lite
(bilder kommer imorgon)

FARBROR DOKTORN

Japp han har Nova träffat idag, blev lite orolig över hennes hosta hon har, har väl aldrig hört på makeen till hosta på ett så litet barn, igåt kväll var de nästan lite skällande  hosta, så ja kände att ja ville kolla upp det.
Det slutade med stick i fingret o lite andra prover på stackars lilla skruttan, hon sa iinte så mkt när de tog blodprovet på henne, hon sa dessutom mer när de skulle ner i halsen o grejja på henne, kraken! ett litet plåster på fingret fick hon, som åkte bort lika fort =)
Men de visade att de inte var något fel på henne, mer än att hon är SUPERFÖRKYLD, hon är väldans tjock i halsen, vilket menas med att hon har ont i halsen därav matvägrandet, de enda man får i henne är typ fruktpuréer o yoguhrt (stavningen??) och vätska, de får man i henne ganska så mkt av så hon lider ju inte men iaf, man skulle vilja att hoon åt lite, hon vill varken ha gröt eller vällning eller vanlig mat, men de vet man ju själv när man har ont i halsen.
Så hon fick Ventoline utskrivet, hoppas att hon får sova ordentligt inatt!

TORSDAG

Blir en jobbig dag för oss alla, får se hur de går med Nova i kyrkan (begravning), men vi får stötta varandra helt enkelt!
Man får stötta de som har de jobbigast.....

Nej nu tar jag natten, ska lägga in bilder imorgon.

Sov gott

Puss&Kram // A


Oväntat besök =)

GAMMELMORBROR

Igår kväll när jag satt på golvet med Nova o busade så ringde min telefon, o det var min morbror som ringde (vilket inte händer varje dag, fast ja är inte bättre jag). Han ringde för att tala om att han var på väg till Karlskoga, då han vanligtvis bor i Kristianstad, vi har inte träffats sen i Juli tror jag!

Han ska iväg med en kompis ikväll till Karlstad o kolla på Färjestad, så han ville komma förbi o kolla in våran älskade Nova som han inte har träffat ännu, så idag på förmiddagen har han varit här, de var riktigt kul o ses igen.
Så nu får vi ta oss i kragen och åka ner i sommar och hälsa på.

   



Nu ska ja slänga i Nova lite mat o sen ska ja åka ut till Ida o gänget, de ska bjuda på lunch!



Toffs i håret =)

ha en bra dag

puss&kram // A


Stackars Liten

SJUKLING

Imorse vaknade jag av att Nova börja skruva på sig i sin säng vi 7 tiden, hon hostade o harklade sig, men ja tänkte att ja stoppar in nappen o ser om hon kan somna om, vilket de verkade som först. hon lät väldans täppt i näsan, men de verkade som om hon skulle somna om, så ja la mig ner igen för att somna om jag med.
Men, då hörde ja att hon var supertäppt i näsan, nästan så de blve jobbigt för henne att andas med nappen i munnen så de åkte ur lika fort igen, sen blev hon jätteledsen, så ja tänkte att ka tar över henne till mig, då kände ja ju att hon var jättevarm, kraken så de var bara att hämta termometer och alvedon.
38,6 hade hon imorse, så de blev en skvätt alvedon och lite puppe o sen somna hon om till 9.30.
Hon var ganska pigg o glad när ho var vaken men just nu sover hon sen 11.30, men kraken ligger där inne o hostar o har sig, stackars liten.

Ja men kan väl säga att hon är sjuk ordentligt för första gången i sitt liv, klart hon har varit snorig o så innan o feber har hon haft efter sprutorna, men hon har aldrig varit sjuk "på rikitgt". Vilket jag tackar och bockar för =)

Så idag blir vi inne, tyvärr, de är verkligen jättefint väder ute, solen skiner o de är riktigt skönt ute (hann jag med o känna när ja hämtade posten), men men vi får hoppas att de fortsätter att vara fint ett tag så vi oxå hinner med de fina vädret.
De är klart Nova dör väl inte av lite frisk luft liggandes i vagnen, men de är kanske dumt att riskera att hon ska bli sämre.

Anna o ja pratade om att kanske dra till badhuset på fredag, men vi får se nu hur Nova mår! Så typsikt när man väl har lite inplanerat, idag skulle vi ha följt med på "babyfika" o granbergsdal med Ida o Mollie, med de fick ju hoppa över, o så badhuset ¨då, men de blir ju fler gånger, de är ju babyfika varje onsdag så vi hinner nog..*hihi*

Nej nu skaa ja gå o plocka undan lite här hemma, har precis suttit o latat meg lite o kollat på två avsnitt av desperate housewives, så nu är de dags att göra något, betala lite räkningar  bland annat!

ha de gott i de fina vädret..

Puss & Kram // A

RSS 2.0