Snart jul *jiiippie*

Ja visst snart är de ju jul, fy sjutton vad roligt de ska bli nu när man har en liten oxå, inte för att hon förstår så mkt men de ska bli såååå mysigt. Massa klappar o massa med mys med våran underbara dotter.
Planerna är väl iaf att vi ska åka till farmor o farfar som vanligt på morgonen, sen bär de väl av hem till Jockes mamma o Björn, sen blir de hem till pappa på eftermiddag/kvällen, lite annorlunda i år, annars brukar ju mamma vara hemma o då brukar de bära av till Kristinehamn på kvällen, men så blir de inte i år, utan vi firar lite senare ihop i år, kommer nog antagligen att kännas jättekonstigt. för de är ju an tradition vi har haft länge, men men.

Att handla julklappar däremot är inte lika roligt, jo till Nova såklart, men annars så är de så svårt att veta vad folk vill ha, barn är lixom enklare att handla till, men vi har väl sagt att vi ska inte ahndla åt varandra utan bara åt barnen, men någotlitet till alla blir de ändå ( Ida nu håller du tyst *hihi*) Ida hon lyckas nämligen tjuvkika på allas julklappslappar man har skrivit upp, hemma hos Eva o Björn kikade hon på deras så hon såg vad Mollie skulle få, o hemma hos oss lyckades hon ju se våran oxå, jaja så kan de vara om man lämnar lappen framme *hihi*
jag o jocke bestämmde ialla fall att vi inte skulle springa  omkring o köpa massa till varandra, utan att vi skulle köpa något ihop, resultatet blev en bärbar dator (en Mini-PC) och en Canon färgskrivare med scanner o kopiator i, kul så kan man skriva ut egna kort på våran skatt när man vill ha ett.
Sen fixade vi till så att man kan lugnt o fint sitta i soffan med den bärbara (som vi har trådlöst till) o trycka på print så skrivs de ut inne i "datarummet" Kanonbra!!

Idag är de första advent, gud så mysigt, jag hade tänkt att ja o Jocke skulle ta med oss våran lilla Nova o traska upp på stan o kika lite, men vi får se vad vädret säger lite senare, inget direkt julstämmningsväder, men men, de är ju alltid så mysigt uppe på stan vid skyltsöndagar..

Nej nu ska jag nog ta o lägga mej här ppå soffan och vila en liten stund, är lite halvtrött måste jag säga.

kanska skriver mer senare, eller så kanske ja slänger in lite bilder sen

Puss o hej

tråkigt tråkigt tråkigt

Fredag idag, o så sitter man här själv igen, usch.
Lite besviken är man ju såklart, men vad gör man???
Får väl gå o lägga mig snart, finns ju inget annat göra, hade väl tänkt att man skulle ha lite myspys men nej då, fullt med folk som sitter o super, inte populärt!! O sen skulle de gå iväg till Janne *hmm*
Vill inte känna så här, vill bara att vi ska vara en familj, en normal familj, myskvällar m.m.
Nu menar inte ja att Jocke är dålig på något sätt o vis men man måste tänka lite ibland, vad som är viktigast här i livet, Mig o Nova eller supa o åka bil?? För mig är de inget svårt val, Nova är bland de bästa som någonsin hänt mig, o Jocke oxå såklart!

Pratar med Linnéa i telefon just nu o sen blir de väl natten, Pratade även med Therese en sväng *tack för att ni finns, ni är bäst* Är alltid skönt att ha riktiga vänner man kan prata med när man är lite nere.

nej nu skiter ja i de här!!!

god natt

puss o hej


Tidig kväll

Javisast idag somnade hon vid 22 tiden, hon var helt färdig kraken efter en heldag på satn med Theresr o Amelia, Faster Ida o kusinerna, Plus att vi tog ett bad här på kvällskvisten oxå, åhhh de är ju så skönt, o nu har hon kommit på att hon kan plaska i vattnet (vatten överallt kan man säga), hon njuter verkligen av att ligga i badet.

Idag har vi inhandlat en nu björnoverall, mormor tycker att den är så söt (ja med för den delen) hon har redan en vit, men den är snart för liten så ja köpte en ny idag, en grå fast lite annorlunda tyg, men hon är ju bara för söt i den, tror att de finns en bild på henne i hennes vita björnoverall på mormors blogg (catarinasund.blogg.se)
Jag har även inhndlat ett par jättesöta pyttesmå lackskor som hon ska ha på jul till son tomteklänning *hihi*
Annars köpte ja nog inte så mkt, en ny bäbisbok, var inge nöjd med min förra, men de ja köpte idag är helt kanon.
Sen har ja varit till apoteket o hämtat ut mina p-piller, ja ville ju börja använda p-ring igen, men de fick man inte medans man ammade, men men de får gå så länge, man ska komma ihåg o ta dom bara *suck*

 

Nu ahr julgardinerna kommit upp iallafall, och 1 ljusstake, jag ahr även strukit lite dukar o så, men längre än så i julpyntingen ahr jag inte kommit, men de kommer nog imorgon.
Ja just de imorgon ska vi kolla på ett hus, iof i degerfors, vet inte riktigt hur ja känner inför att kolla på hus i Degerfors, blandade känslor antar ja, visst ja skulle nog kunna bo där, men ja vet inte om ja vill att Nova ska behöva gå i skola i Degerfors, *kraken*. helst av allt skulle ja nog vilja bo kvar i Karlskoga, men men, vå får se hur ja känner efter att ha tittat på huset.
 
Nej nu ska ja gå o hitta på något, skriva lite i Novas nya bäbisbok kanske, eller fixa med hennes fotoalbum kanske, vem vet.

 





Sov så gott allihoppa

Puss o hej


Ont i magen

Javisst Nova ahr jätteont i megen nu på kvällen, hon bara skrek o skrek hemma hos Therese förut, o just nu ligger hon o sover (fortfarande i sin bilbarnstol, kraken, men ja tänkte att hon får sova lite innan ja tar upp henne o börjar bråka med pyjamas osv) men snart ska ja väl plocka upp henne, hon kan inte ligga där o sova för länge, då vill hon väl aldrig somna för mig ikväll, fast de brukar inte vara några problem att få henne att sova så här på kvällen fast att hon har sovit innan.

Idag har vi inte gjort så värst mkt, varit hemma hos Therese o sparkat henne i arslet så hon kommer igång att packa, har dock inte hjälpt till så mkt men iallafall *hihi*
Therese har inte en sån rolig dag med Amelia heller, hon har en matvägrardag, som Nova hade förra veckan (inte alls kul) Man får ju nästan panik på dom när de inte vill äta, men de är båda lite snoriga så de kan ju faktiskt vara därför de inte vill äta ibland, de vet man ju själv när man e förkyld att man inte alltid är så sugen på mat, men de är ju små de måste äta juh!

Imorgon ska jag o Therese (o barna) gå på stan en sväng tänkte vi, så de blir väl till att äta lite lunch ihop o så, sen glo lite i affärer, kankse kolla någon julklapp (antagligen till Nova) 
Gud hon kommer att bli sååååå bortskämmd våran lilla prinsessa, Speciellt av mormor kan ja tänka mej

Idag har ja även varit på efterkontroll, de gick kanonbra, allting såg fint ut! Hon var jätteglad för min skulle att ja inte tyckte att min förlossning var så hemsk, lätt att ja skulle kunna göra om det, inte alls avskräckt (skönt)

Nej nu blir de till o bråka med mitt barn så hon vaknar till, så vi får på henne en pyjamas, o sen blir de lite minifomdroppar, lite snorsug, o sen blir de kvällspuppen som gäller för lilla damen.

Så god natt o sov gott allihoppa.

(bilder tar vi imrogon)

Puss o Hej
 

Tidig morgon

Javisst  nu sitter jag  här, klockan är halvåtta på morgonen, har varit vaken i snart två timmar, den var en liten flicka som inte ville sova längre då, hon fick mat o hela köret men nej då inte ville hon somna om inte.Så nu sitter jag här, hon har visserligen somnat om i sin alldeles nya babysitter, vi införskaffade igår, den hon hade innan var inte lika bra, den här gungar lite av sig själv när hon rör på sig, hon gillar den stenhårt, hon provade ju en sån hemma hos kusinerna o där slockande hon ju rätt så snart efter att hon blev nersatt i den, o nu sover hon som en stock i sin =)

Själv ska jag väl försöka lägga mig på soffan o slumra till en stund, annars orkar ja väl aldrig med den här dagen, trött som en zombie annars antar jag!

Idag klockan 11 ska ja iväg till Brickegården o träffa en Bm för att göra en sån där rolig efterkontroll efter förlossningen, kul jul, INTE!! Men men, lika bra o kolla så att allt står rätt till.

Inatt för övrigt har Nova sovit jättebra, hon somnade straxt före 23 o vaknade inte förren nu imorse, mammas söta bäbis tycker att mamma ska få sova hon med kanske (väldigt snällt av henne)

Annars för övrigt idag så hade ja tänkt att man kanske, men bara kanske skulle försöka ta sig in till örebro om man orkar, kolla på skor o Julklappar såklart, man de är ju de att man ska orka med de oxå, o de vet ja inte om ja gör idag, vi får se, annars kanske man kan börja julpynta lite (skojigt) de är ju faktiskt 1;a advent på söndag, så man kan lika gärna börja lite redan nu.

Nej nu blir de soffan för min del, sov gott.

Skriver såklart mer senare om ja får för min dotter *hihi*

Morgonpigg...

Javisst idag avr de jag som gick först av alla här hemma, Nova vaknade någon gång på morgon o var hungrig o ville ha en ny blöja så de fick hon o sen somnade hon om, men hon åt då bara från ena, så hon vaknade igen efter en liten stund o ville ha från de andra, då var klockan runt halv nio, men efter de så kunde inte mamman somna om, så jag klev upp o gjorde mig irodning i lugn o ro, inte alltid man kan göra de längre när man ahr en liten knodd som tycker att amn bara ska ha all uppmärksamhet till henne, lilla skrutten!

Men sen en timme senare så vaknade hon till o fick lite käk o kläder o hela kittet, så sen somnade hon om igen, så nu ligger skruttfia inne i sängen o sover så gott, medan mamman har lite tid för sig själv med en kopp kaffe. Ska snart se till o få lite mat i magen tänkte vi.
Sen ska pappa Jocke åka till jobbet, fy de här skiftet är inte så roligt, kraken, han jobbar från 14.30 till 24.00. Inte kul alls, man får lixom ingen tid tillsammans knappt, en stund innan jobbet o om man har tur en stund i soffan efter han slutat (om ja är vaken vill säga)

NOVA

Tänk vad fort tiden går, men vad roliogt de är se hur de utvecklas, första smilet, nu är de nästan så hon skratar lite högt ibland oxå, o om man tar tag i hennes händer så visar hon reflexen på att hon vill komma upp (förstår ni vad ja menar?)

Åhhh min söta unge vad ja älskar henne,

nej nu blir de mat, skriver mer sen..

Puss o hej

Min goa unge...

Har gått o blivit 2 hela månader nu, skruttfia!
Börjar bli en stor flicka nu, fast att man tycker inte att hon har växt något alls (förutom när man kollar på kläderna hon växer ur såklart) men så ser man en nyfödd liten bäbis så inser man att hon faktiskt har växt en hel del faktiskt, min lilla bäbis.

Hon är ju iaf 59 cm lång och väger 5120g nu, börjar bli en liten tjockis *hihi* men så ska de vara, de ska finnas lite att ta av om man tex blir sjuk eller något sånt.

I helgen ahr Nova varit på sin första fest, ojojoj, hon var ute sent oxå, kl ca 23 var vi hemma, då brukar lilla damen redan ligga o sova för natten, men de gick bra ändå, de var bara att slänga på henne en pyjamas o sen gå in o ge kvällspuppen (som Therese skulle ha sagt) i sängen o mysa lite så somnade hon så fint, även hennes mamma somnade så fint ihop med henne, så vi tog natten båda två, så gott så. Men trevligt som sjutton hade vi de på festen, som då var för Stellan o Fia karppinen, de har ju gift sig, så fina så var de! *lycka till*

Annars händer de väl inte så värst mkt, mamma var här förra veckan i ett par dagar, o FYYY säger ja bara för att säga hejdå nuförtiden, de var inge roligt alls, tårarna bara sprutade på mej efter att ja hade lämnat av henne på busstationen, ville nog inte riktigt att hon skulle åka, ville att hon skulle stanna längre, helst av allt skulle man ju vilja att hon flyttade hem igen, man skule vilja kunna ha henne här dag som natt, fast de har ja ju, men man skulle vilja ha henne HÄR hemma, så hon skulle kunna komma hit om man är ledsen eller om man vill ha hjälp med något eller om man bara är mammasjuk. Men vi får ta o åka ner till henne i Portugal när Nova har blivit tre månader så hon hinner få första vaccinet iaf tyckte barnmorskan.

Ja de händer ju som sagt va inte så mkt nuföritden, ja umgås med Therese o Amelia väldigt mkt, Mycket skoj att ha någon mer som har en lika liten, så efter jul o nyår börjar vi på babymassage ihop, ska bli skoj!
Sen blir de babysim oxå tror ja, måste kolla upp det lite.

För övrigt i vecka så ska ja ta en träff med Alexandra o Tyra hade vi tänkt, ska på efterkontroll på onsdag (usch) Annars är de inget planerat, umgås med Therese resatn antar jag *hihi* kanske hjälpa henne o packa lite så hon kommer igång någon gång, hon ska ju flytta om en vecka o har ju knappt packat något alls känns de som *hehe*

Nej nu är klockan mkt, ska ta o slänga in lite bilder o sen ska jag slänga mej själv i sängen. God natt

         

Mitt natten när Nova Vägrade sova 
 Lite trött bara
  Kollar på TV 
 Söta unge =)

 Sprattelfia 
 Glad mitt i natten 
 Love you

 Åhhhh... 
 Kusinens babysitter är skoj..

 Ännu roligare... 
 Till slut slockande hon...

 Så söt i sitt lilla nattlinne 
 Me love...

 Så finklädd var hon på sin första fest

 Mamma älskar dej!!

Puss o hej

Snorig igen...

Javisst är ja duktig på att uppdatera...NOT!
men de är faktiskt inte alltid man har tid, speciellt inte när barnet är snorigt, och man absolut inte får lägga ifrån sig henne, stackars liten, men ja tror mycket på att de är pga katten hon blir sån härm hennes sätt att reagera på katten tror jag. Men idag fick vi glada nyheter, de är en familj som kanske vill ta Zigge, hon var intresserad av de iaf, de skulle vara toppen, där kan han bli utekisse oxå, skönt för honom, o sen kanske han kan få lite mer uppmärksamhet, kraken!

Idag ahr vi haft besök här hemma, Michaela oc hAlva var här o busade lite, sen var ju även LInnéa och matti här, sen hämtade Linnéa Kevin från dagis o så var hon barbvakt åt Ville så de var full rulle här på eftermiddagen, men de är alltid lika trevligt att ha besök här hemma, inte direkt så man har späckat schema nu för tiden *hihi*

Idag kom bilderna som ja har beställt från FUJI direkt (rekomenderar vekligen dom) nästan 400 bildet för 240 spänn eller något sånt, o bra kvalitet var de på dom oxå, kul o ha lite bilder hemma som man kan sätta in i album o inte bara ha allting på datorn.

PÅ söndag kommer mamma/mormor, ska bli jättekul o träffa henne igen, hon tycker att de ska bli superspännande att träffa lilla Nova igen, hon har inte sett henne sen hon var tre veckor o nu blir hon åtta veckor på måndag, o hon växer ju så de knakar lilla skruttunge!

nej nu ska ja umgås med min älskade sambo som precis kom hem från jobbet, när Nova äntligen sover själv, igår natt somnade hon inte förren tre på natten.

Men här kommer lite bilder iaf:





















Ensam...

Javisst då ska man vara själv i ett par dagar, igårkväll åkte Jocke med sin pappa till Finland, dom ska kolla på någon maskin eller något sånt =) så vi får väl se hur de här ska gå.
Kvällen igår var väl inte så jätterolig, hade en liten tjej som absolut inte ville sova, tror hon somnade vid halv ett på natten, sen vaknade hon vid fyra imorse o ville inte somna om heller, så vi var vakna till halv åtta sen slockande vi båda två i soffan, hon soómnade så gott på min mage, så vi sov till tjugo i elva *jättemysigt*

Igår var vi även till BVC, så nu är hon ca 58 lång o väger 4620g tror ja de stog på vågen *hihi* så mat finns de ju till henne iaf =) Mammas lilla flicka växer så de knakar, så nu ska vi dit igen den 21 november, ska bli spännande o se hur mkt hon har växt till dess, man blir nästan lite "ledsen" att de växer så fort, man hinner ju knappt använda alla kläder man har till henne, nästan så man får byta om på henne flera gånger om dagen bara för att hinna med att använda allt (näsatn tur då att man har en kräkunge, inte för att de är kul med kräk, men ändå)

Idag har vi varit uppe hos Therese och Amelia en sväng o fikat o pratat massa barn, skoj att skaffa lite vänner som faktiskt oxå har bäbis i samma "ålder" lilla Amelia är väl 11 veckor tror ja hon sa o nova blir 7 veckor på måndag, så vi ska väl gå på babymassage ihop o så! Blir lite roligare då.

Så nu sitter vi hemma hos faster Ida o kusinerna, ska få lite mat här =) potatisgratäng med kassler i *MUMS*

Här kommer lite bilder:

  

 Gott att ligga nakenfis =)

 Ååååå vad mamma älskar dej min lilla skrutt

 Du är så söt mitt hjärta

 Lilla plutten

 Börjar allt bli lite knubbis *hihi*

 Nöjd o belåten i babygymmet

 Fortfarande nöjd...

 Börjar bli lite tråkigt...

 Pratar lite med mamma ... =0)

skrattar lite

Kolla vilken underbar liten prinsessa vi har!

Mamma älskar dej skruttan

Ja de var väl allt för denna gång.

Puss o Hej

RSS 2.0