Lite småpaniiiik nu!

HJÄLP

Jaha nu sitter ja här o ska iväg till Bm snart, ska bli skönt att träffa henne nu när proppen ahr släppt osv, hon kan klämma o känna lite på mig o så!
Fick även lite småpanik här när ja läste en kommentar från en kompis som ganska nyss jsälv har fått barn att när hennes propp släppte så satte värkarna igång samma dag, med typ sammandragningar en gång i timmen och med molande mensvärk.
Ja kan säga att den här molande mensvärken, DEN HAR JAG!!! Inte hela tiden, men lite då och då *HJÄLP*
Jag har även börjat må illa, och de talade Jockes syster om för mej att de gjorde hon oxå innan de var dags. Men de blir värst på kvällarna med både illamåendet och de molande mensvärkarna.
Fast även om man känner hjälp det KAN vara nära nu, så är ja nog ganska lugn inför förlossningen ändå, jag vet att ja måste göra de lixom o att de kommer gå såååå bra :-)

Nej dags o göra sig iordning nu, ska vara där om 45 min!
Skriver mer senare...


I'm Back...

Jaha nu så har man varit iväg till BM, allting såg fint ut som vanligt!
Fosterljuden låg på 140 idag, SFmåttet är 35, så ja har växt tre cm om magen på två veckor =), blodtrycket var 120/75, blodvärdet låg på 135, blodsockret var på 5,4 jag slipper järnabletterna *JAAAAAAA*

Vi diskuterade lite olika bedövnigar idag, så hon rekomenderade den här Tensapparaten, hon hade haft den sa hon till alla sina barn, så ja ska väl ringa sjukgymnasten sen o höra mej lite för hur den funkar och så!

Så nu för ca 30 min var jag inne till min kära sambo o väckte honom, jag har till o med slagit på kaffe, han skule komma upp sa han, men då sa jag att om ja går ut härifrån nu så somnar du om. Då svarade han: - Neeeej ja kan inte somna om nu heller. Men vad tror ni han gjorde, jo somnade om...*hihi*

Nej nu ska jag nog gå o ta hand om den där disken jag aldrig tog hand om igår *hehe*
  

Nu så, är allt klart!

Javisst, nu är allt klart för bäbisens ankomst, eller ja mer kläder men de vill man  köpa/få när den ahr kommit och man vet vad det är för någon :-)
Jag var och inhandlade det sista igår, sängmobil, sen handlade jag hem så att näsdroppar, alvedon, bepanten m.m, finns hemma ifall man skulle behöva de så slipper man springa ut, dom första dagarna man är hemma för att handla sånt, då vill man nog bara vara hemma med den lilla och installera sig.

   
   
   

   





 

Inte riktigt denna vagnen, men samma modell fast annan färg!
Har även köpt en BabySeat babysitter i helsvart, sen har vi ju även badbalja m.m.


Hur jag mår idag!

Jag mår bra, har mått lite illa nu på morgonen, men annars är de fint, igår kväll släppte ännu lite till av proppen, inte en sån trevlig syn, men vad ska man göra, börjar bli en aning nervös nu för nu kan de dra igång när som helst om de så vill! En kompis tala om för mej att hennes slempropp släppte fredag och sen på torsdagen så kom hennes lilla plutt, så de kan gå snabbt, men de kna även ta lite tid.

Men ja har haft lite molande värk i magen inatt, har sovit väldigt konstigt, nästan vaknat av att de har gjort lite ont i magen, men nu på dagen har ja inte kännt av något av det, men som sagt den får gärna stanna iaf en vecka till, så man är helt säker på att man får föda i kga, fast i vecka 37 som ja går in i på torsdag är väl inte för tidigt att föda?? Det kan väl vara ganska normalt eller???

Svullen som en tok är ja just förtillfället oxå, fingrar och tår är som små prinskorvar *hihi* Inte så värst bekvämt men men. Ja håller nog på o samlar på mej lite vatten tror jag!


Idag ska jag....

Jag ska städa lite, fixa till lite i sovrummet för bäbisens plats, har inte riktigt bestämt mig vart ja vill ha spjälsängen, sen ska jag väl diska lite, dammsuga måste jag göra oxå, men frågan är om man vågar det eller om sätter igång hela skiten då *hehe* får helt enkelt ta de lugnt och fint, o känner ja minsta lilla, ja då får ja sluta helt enkelt.

Men ja börjar med disken, den är inte så ansträngande i allafall.

Ja men ha en

Proppen gick :-)

Japp så ligger det till, inatt vid 01.00-01.30 så släppte iaf en liten del av slemproppen, först blev ja livrädd, HJÄLP vad händer jag blöder, men efter att ha läst lite i mina böcker jag har här hemma och pratat med en BM på förlossningen så var jag ganska lugn, efter att då BM sagt till mej att de bara var slemproppen!

Så nu är de bara att fortsätta vänta på den lilla, de kan ju faktiskt ta upp mot tre-fyra veckor ändå innan den lille krabaten vill komma ut till oss, men de kan ju även oxå bara ta ett par dagar *hjälp* =)
Jag kände nämligen igår att ja mådde lite konstigt, jag var lite småyr stundvis, och mådde även lite illa med jämna mellanrum, så där så jag kände att något är på G att hände, o visst hade ja rätt, de var slemproppen som var på G att hända! men den får allt ta o stanna där inne till på torsdag iaf, för då ahr jag gått 36 fulla veckor o får därefter föda i KGA annars är de örebro som gäller fram tills efter v.36, o där inne vill ja inte föda, vi har ju som sagt va ett av sveriges bästa BB här!

Jaha, nu ska jag väl gå o laga till lite god mat tänkte jag, vet inte vad det blir än, men något supergott iaf!

Ha en bra dag allihoppa!!

Fredag idag !!

Jaha då var det helg då, idag var jag bjuden hem till farmor o farfar på farmors underbara köttbullar *MUMS*, så där var ja på lunchen, sen åkte ja hem för att väcka Jocke, men precis när jag komer hem så ringde hans väckarklocka, så de var tydligen dags att gå upp i allafall!




Så nu på eftermiddan så har jag städat o plockat iordning lite i klädkammaren och i några garderober i hallen, flyttat om lite o fixa till det så de ser bra ut oxå :-) Jocke han drog iväg mes NIsse någonstans, har ingen aning om vart men men, så här sitter man nu, väntar på att en tvättmaskin ska bli klar så jag kan hänga det, sen blir det nog fasiken en dusch som gäller tror jag!

Sen ska man väl äta något, börjar bli ganska så hungrig nu! Får se om det kanske blir kinamat idag *mums* Det skulle ju inte sitta helt fel *hihi*

Hur jag mår idag:

Jag mår prima, magen växer så de knakar, hickar gör den lilla krabaten som aldrig förr, speciellt vid 22-23 tiden på kvällen, men vilken häftig känsla de är när de hickar, hela magen guppar =)
Det kliar även en hel del på magen just nu, inte så konstigt kanske så spänd som den är.
Men annars så är allt helt okej, jag bara längtar som en tok nu!


nej nu ska jag ta o ringa Jocke o höra vart han tog vägen, för ja är hungrig nu!

Ha en trevlig kväll!!



Nu är det allt tungt!

Tankar om vikt

Javisst så är det, nu är magen, eller ska jag säga hela jag rätt så tung, men så är de väl efter att ha gått upp 18 kilo hittills :-)
Men de jag känner är att de är såååå många gravida kvinnor som klagar på deras viktuppgång, typ att de ser ut som flodhästar osv, men sanningen är den att JA man kanske ser ut som en flodhäst eller vad som helst, men ska det inte vara så då? Är det inte meningen att man ska gå upp i vikt under en graviditet?? Sen att som jag 18 kilo kanske är ganska mkt, men det gör inget för min del, jag tycker att de är helt normalt. Jag skulle nog tycka att de vore ganska konstigt om man gick ner 18 kilo istället, eller???

Just ingen skillnad va???

                        




Hur jag mår!

Jag mår huuuuur bra som helst, har dock börjat få lida lite av foglossningar, men de finns ju dom som ahr de värre så de är ju synd att klaga, jag mår verkligen oförskämmt bra! det är så skönt att bara kunna få njuta av att vara gravid, fast att de nu börjar kännas som att den lilla karatebäbisen kan komma ut nu, jag längtar så oerhört mkt nu, att bara få mysa med en liten liten söt bäbis!
Sen var det ju det här med namn igen då, kan verkligen inte komma på något ja tvärfastnar för, men men vi måste allt ta tag i den biten med!

Allt är klart!

Japp nu är antligen allting klart, de som återstår nu är att tvätta en hel del av bäbisens grejer, men vi införskaffade oss en babysitter igår och ett babygym idag, sen återstår bara i stort sett lite fler lakan till sängen, några filtar, sängmobil, termometer m.m. ja lite sånt där småplock bara, och lite grejer till mig själv, måste gå o köpa mej att par bröstvärmare, man ska ju endå få bäbis i september (om man inte går över/under tiden vill säga) så vara rädd om brösten är verkligen en sak ja kommer att vara, mjölkstockning låter INTE som en grej jag vill ha!

           

Lite grejer till bäbisen!

Men nu är det nog sängen som gäller tror jag! eller kaske TV:n en sväng först!











Dagarna går för fort!!

Japp, dagarna går alldeles för fort känns de som, tiden bara rinner iväg.
På torsdag går jag in i graviditetsvecka 36, vilket innebär att de bara är 4 veckor kvar till beräknad bäbis, men man kan ju gå över oxå, men säg att inom loppet av 6-7 veckor så är jag MAMMA, jag ska ha en egen liten människa att ta hand om, att ta ett helt nytt ansvar för någon, det kommer att gå helt utmärkt men man är ju supernervös.

Måste även försöka komma på något namn åt kraken, den kan ju inte heta Börje resten av livet heller * haha*.
Jag hade nämligen en docka när jag var liten som var ful som stryk, men de gav jag namnet Börje, så säger alla att om de kommer ut en pojk så kommer den ju att få heta Börje, men nej tack!!
Så jag och Jocke måste sätta oss ner o kolla över det här oredentligt nu, åtminstone så man har kanske tre st till pojk och tre till flicka, så man har några alternativ iaf tills den vill komma!
Jag tror nog att ALLA är intresserade och nyfikna på vad vi ska ha för namn på den lilla, men vi kommer ju som sagt aldrig på något.




 Nu ska jag gå o äta lite lunch tänkte jag!

Ha det gott!!

Vad gör man en söndagskväll som denna??

Japp då var det söndag igen då, och vad hittar man på??

Finns ingenting att göra, mer än att bara vara! Grabbarna spelar TV-spel och jag sitter framför den här dumburken!
Har precis ätit lite mat, så man är mätt i magen oxå, nästan lite för mätt  :-)
Sen blir det väl till o kolla på  någon film som antingen går på TV eller så åker man o hyr en, de gamla vanliga på en söndag!

Helgen har för övrigt varit helt OK, i fredags var ju hembjudna till pappa o hans fru på kräftor m.m. Det var riktigt trevligt, så där blev vi kvar hela kvällen, skrattade o hade myspys!
Köpte oss även en ny bil, en familjebil, det blev en silvrig V70.
Lördag var vi med jockes pappa och hans syter Ida med familj till restaurang o käkade plankstek *mums´', sedan åkte vi in till Degerfors en sväng o kollade in vulkanmarken, inte så mkt att ha, hitta två tröjor till bäbisen, annars var de inget att ha. Kvällen blev för övrigt lugn, satt bara hemma o kollade på TV i stort sett!

Magen börjar kännas som att de kan vara över snart, den är tung, lite ivägen vad man än ska göra, men men, är iaf inne på vecka 35 nu (34+3) så det är ju inte megalångt kvar iaf, *pirrigt* men samtidigt vääääldigt spännande


då har man blogg oxå!

Min mamma sa till mej för någon vecka sen att jag var tvungen att fixa en blogg, så hon kan hålla sig uppdaterad sen när bäbis kommer, (hon bor inte i sverige), så nu har ja fixat en så jag kan lägga ut allt nytt som händer o sker kring mig och min familj.

Oj vad bra de kändes att skriva "min familj", vi ska ju faktiskt bli en riktigt familj nu =)
Det känns helt underbart och helt ofattbart på samma gång, men de känns helt klart rätt, de bästa som hänt mig tror jag!
Helt fantastiskt, jag ska bli mamma, någon ska kalla mig för mamma, helt otroligt!


Idag städar jag för fullt, antar att jag håller på o boar in mig lite, plus att Joakim fyller år imorgon så vi får besök hit, då kan de ju inte se ut hur som helst heller *hihi* Så nu ska jag gå och fortsätta mitt städande innan

RSS 2.0